Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ‘Heyecanım dorukta Kerem’i bekliyorum’

        Ömür SABUNCUOĞLU/ HABERTÜRK MAGAZİN

        Hamileliğinin 7’nci ayına kadar Zeynep Beşerler’in hamile olduğunu birçok insan fark etmedi bile. Yaşamını doğal akışında sürdürüyor. Ne hamile olduğu için kendini naza çekiyor ne de “Aşeriyorum” diye kapris yapıyor. Hamileliği nasıl rahat ve huzurlu geçiyorsa röportajımız ve fotoğraf çekimizde de öyle oldu. Su gibi aktı. Kerem bebek de çekimde uslu uslu bize eşlik etti. Umarım Kerem dememe sevgili eşi Emir İçgören kızmaz. Ben anne tarafı olarak Zeynep’in seçtiği ismi sevdim. Bakalım minik bebişin ismi ne olacak?

        ■ Doğuma ne kadar kaldı?

        15-25 gün arası bir tarihte bekliyoruz. Allah’a çok şükür hamileliğim çok güzel geçiyor. Ne ben anladım ne de etrafımdakiler. Emir (İçgören) bile “Aaa göbeğin büyüdü” diyor, o da şaşkın. Hamileliğin mide bulantısı, baş dönmesi gibi yan etkilerini hiç yaşamadım. Hamileliğim süresince gezi programı yaptığım için, devamlı uçtum ve seyahat ettim. Bebek doğunca uçakta rahat edeceğiz diye düşünüyorum, epey alıştı. (Gülüyor)

        ‘TOPLAMDA 10 KİLO ALDIM’

        ■ Kaç kilo aldın?

        Şu anda toplamda 10 kilo aldım. Son 1 ayda çok hızlı kilo alınıyormuş. En fazla 2 kilo daha alırım diye düşünüyorum.

        ■ Aşerme durumları mı var?

        Aşerme durumu hiç olmadı ama şu sıralar kafayı çilek ve kremşanti ile bozdum. Sürekli canım istiyor. Kocaman bir bardağın içine koyup kaşık kaşık yiyorum. Normalde çilek severim ama kremşantili hiç yememiştim. Hamileliğim sürecinde ikisinin birlikte çok güzel olduğuna karar verdim.

        ■ Aşermesen de, gecenin bir yarısı Emir’e “Canım bir şeyler istiyor” demeyi düşünüyor musun?

        Yok ya yapmam. Bir deneyeyim dedim ama canımın ne istediğini bulamadım. O yüzden isteyemedim. (Gülüyor)

        ■ Emir doğuma girecek mi?

        Ben “Gir” dedim o “Yok” dedi, bilmiyorum. Ama kız kardeşim Derya girecek, o cengâver çıktı.

        ■ Kız kardeşin Derya Beşerler için de hamile diyorlar. Doğru mu?

        Yok canım, onlar Birol Namoğlu’yla daha yeni evlendiler. Biraz gezip tozsunlar. Bizimki doğsun, bir bakalım, birlikte test edelim. Yeğenini büyütsün önce, bana yardım etsin.

        ‘İSİM BULMAK ZOR İŞMİŞ’

        ■ Hamilelik haberini nasıl aldın?

        Çok emin olamıyordum, “Acaba mı?” diyordum. Londra’ya gitmiştim, dönüşümün ertesi günü de işe başlayacaktım. İstanbul’da vaktim olamayacağı için testi Londra’da yaptırdım. En yakın arkadaşım yanımdaydı. Sonra Emir’e söyledim. Uzun bir süre, “Nasıl yani?” dedi, inanamadı.

        ■ İsmi ne olacak?

        Hâlâ karar veremedik. Ali ya da Kerem koymayı düşünüyoruz. Ben Kerem istiyorum, Emir şu sıralar Ali’ye taktı. İsim bulmak çok zor işmiş. Heyecanım dorukta, Kerem’i bekliyorum.

        ■ 2 ismi de koyun.

        Yok 2 ismi olmasın. Tek isim istiyoruz, biz de tek isimliyiz. Bir de göbek adı kafa karıştırıyor. Bir yerde eksik yazılıyor, sorun çıkıyor.

        ‘HİÇBİR ŞEYİN İÇİNE SIĞAMIYORUM’

        ■ Özel bir beslenme uyguluyor musun?

        Doktorun yeme dediği çiğ eti yemiyorum. Sebzemi, meyvemi yiyorum. Günlük hayatta nasıl besleniyorsam aynını devam ettiriyorum. Farklı bir şey yapmadım. Yelken yapamadığım için pilates yapıyorum.

        ■ Hamileliğin en zor yanı ne?

        Her sabah uyanıp aynaya baktığında, “Vay dün akşam çok yemek yedim galiba, kilo almışım” durumu var. Sürekli göbek büyümesinden dolayı hiçbir şeyin içine sığamıyorum. Kıyafet gerçekten çok büyük problem. Türkiye’de ‘hamile kıyafetleri’ diye bir sektör oluşturmalı çünkü hamileler için güzel bir şey yok. Normal kıyafetlerin büyük bedenlerini satın alıp giydim.

        ■ En keyifli yanı peki?

        İnsanlar hamilesin diye sana daha bir özen gösteriyorlar, el üstünde tutuyorlar. Sanırım en keyifli yanı bu. Tadını çıkarmak lazım. Ama 9 ay bana çok uzun geldi. 5 ay olsaymış iyiymiş yani. (Gülüyor)

        ‘İkinci çocuğu şu an düşünmüyorum’

        ■ İkinci bebeği hemen mi düşünüyorsun yoksa birkaç yıl geçecek mi?

        Arayı açarsam, yaş itibarıyla doğuramıyor olurum. (Gülüyor) Arayı açmamam lazım ama “İkinci çocuğu düşünüyor muyum?” durumu da var. Şu an düşünmediğim kesin, tabii kısmet.

        ■ Evde bebek için bir görev dağılımı yaptınız mı?

        Yapmadık, her şey birbirine girecek. (Gülüyor) Elimiz ayağımız birbirine dolanacak. Kim neyin ucundan tutuyorsa onu yapacak artık.

        ■ Daha önce hiç bebek altı değiştirdin mi?

        Ben mi? Hayır. (Kahkahalar) Her şey başıma gelince anlayacağım. Hiçbir kursa gitmedim, ne olacağını ben de merak ediyorum. Neyse ki ilk zamanlar annem ve kayınvalidem yanımda olacak. Onlar halleder diye düşünüyorum. Onlara güveniyorum.

        ‘Hamileliğini kullanan kadınlar var’

        ■ Hamilelikte duygusallaştın mı?

        Film izlerken filan ağlıyor musun? Ay hayır, o bile olmadı bende. (Kahkahalar) Başladığı gibi aynı bitiyor. Hormonal bir şey yaşanıyor tamam da, bence hamilelik durumunu kadınlar da çok abartıyor. Hamileyim diye elini soğuk sudan sıcak suya sokmayan bir sürü insan var. Bir köşeye kurulup herkese iş yaptırıyorlar.

        ■ Yani hamileliklerini kullanıyorlar mı?

        Bence net kullanıyorlar. Hiç de o kadar büyütülecek bir şey yok. Sekizinci ayım bitiyor, dokuzuncu aya giriyorum. Hâlâ kendi işimi kendim yapıyorum. Neden abartılıyor bilmiyorum. Hamileliği ağır geçenleri ayrı tutarak söylüyorum. Hamileliği normal geçirip de kaprisinden geçilmeyen çok insan var. Etrafındakilere yazık günah.

        ‘Kız bebek bekliyordum erkek çıktı’

        ■ Anne olmaya kendini hazır hissediyor musun?

        Düşünsene eve yeni bir şey geliyor. Ne sen ona alışıksın ne de o sana. Evde bir tane daha insan yaşayacak. Böyle düşününce çok acayip geliyor. Orası kapıyı çekip çıktığın ev olmayacak artık. Kapıyı çekip çıkamadığın ev olacak. Çocuğu da yanıma alıp beraber çıkacağım. Ben gezerken o da benimle gezecek, başka yolu yok.

        ■ Bebeğinin ilk tekmesini duyduğunda neler hissettin?

        Çok şaşırmıştım. Öyle bir tekme geleceği aklımın ucundan geçmemişti. 9’uncu aya girdim ve şimdi öyle ittiriyor ki karnımın yanı bayağı şekil değiştiriyor. Ayağıyla o kadar şiddetli bir şekilde basınç uyguluyor ki ayağı çıkacakmış gibi hissediyorum. Bu bence çok enteresan bir durum. İçinde bir canlı büyüyor ve kalbi atıyor.

        ■ Erkek çocuk mu istiyordun?

        Kız bekliyordum, erkek çıktı ve büyük şok geçirdim. Çok emindim kız olacağına. Hayatım boyunca hep erkek çocuk istedim. Son 1-2 senedir, “Yok yok kız olsun, onların kıyafetleri daha güzel” demeye başlamıştım. (Gülüyor) Emin olmak için 2 kere doktora gittim hatta “İyi bakın” dedim. Ama erkek çıktı.

        ■ Erkek çocuklar annelerine daha bağlı olurmuş.

        Göreceğiz bakalım. Bir ara ikiz olsun diye dua ediyordum, o da olmadı. (Gülüyor)

        ■ Bir dahakine artık...

        Bir dahakine ikiz olursa biraz zor olabilir. (Kahkahalar)

        ‘Bebeğimin odası gayet sade’

        ■ Normal doğum mu yapacaksın?

        Gidişat o yönde. Öyle istiyorum.

        ■ Yurtdışında doğum yapmayı hiç düşündün mü?

        Ben Türkiye’de doğdum çok da memnunum. Çok istiyorsa üniversiteyi okumak için gidebilir, orada çalışabilir, vatandaşlık alabilir. Doğumda ailemin ve sevdiklerimin yanımda olmasını istedim.

        ■ Bebek odasını hazırladın mı?

        Hazırladım, çok da kolay oldu. Cicili bicili şeylerle süslemedim, gayet sade.

        ‘Başrol olsun diye yanıp yıkılmıyorum’

        ■ Setlere ne zaman dönüyorsun?

        Ekim-kasım gibi başlarım diyorum. Yeni sezonda artık bir şey yapacağım. Çünkü sıkıldım ve özledim. Keşke komedi de oynasam ama maalesef çok fazla komedi işi yok. Eğlenip güleriz. Başrol olsun diye de yanıp yıkılmıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ