Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ‘Otobüslerde hayvanların da yeri olsun’ kampanyasına ünlülerden destek

        HABERTÜRK MAGAZİN/ Arif HÜR

        196 ülkede 70 milyondan fazla kullanıcısı bulunan dünyanın en büyük imza kampanya platformu Change. org’da Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (Haykonfed) tarafından başlatılan ‘Otobüslerde hayvanların da yeri olsun’ kampanyasına ünlü isimlerden destek geldi. Geçtiğimiz haftalarda başlatılan kampanya için Change.org’da şu ana kadar 20 bin 500’den fazla imza toplanırken bu imzaların İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılabilmesi için 25 bin imzayı bulması gerekiyor.

        HAYKONFED'İN TALEBİ GÜNDEM OLDU

        Haykonfed’in Change.org’da başlattığı imza kampanyasının metni şöyle: “İETT Yolcu Hakları Bildirgesi’ne göre, boyun tasması olan ve kucakta taşınması şartıyla süs köpekleri, kedilerin ve kafes hayvanlarının araçlarda taşınması yasaldır. Oysa bu kurallara uyan hayvanseverler kuralları bilmeyen şoförler tarafından çoğunlukla araçlara alınmamaktadır. En kısa sürede, bünyenizde çalışan şoförlerin Yolcu Hakları Bildirgesi ve evcil hayvan taşınma hakkında bilgilendirilmesini, LCD ekranlar, levhalar, afişler, elektronik ortam ve sosyal medya aracılığıyla bu bilginin toplumla paylaşılmasını önemle arz ediyoruz.”

        İpek Açar: Olsa ne güzel olur

        Zor bir konu. Eğitimli hayvanların sahipleriyle birlikte toplu taşıma araçlarına binmelerinde bir sakınca görmüyorum. Lakin kediden ve köpekten korkan insanların sayısı da küçümsenmeyecek bir noktada. Toplu taşıma araçlarına insanlarımız bile zar zor biniyor. Bıçak sırtı bir durum. Olsa ne güzel olur...

        Hale Soygazi: İETT harekete geçmeli

        ‘otobüslerde hayvanların da yeri olsun’ kampanyasına katılıyorum. Çok da yararlı olacağına inanıyorum. İETT kesinlikle harekete geçmeli. Hayvanların sahipleriyle birlikte seyahat etme hakkı olduğu unutulmamalı.

        Açalya Samyeli Danoğlu: Hayvanlara karşı anlamsız antipati var

        SAdeCe toplu taşıma araçları için geçerli değil, genel olarak ülkemizde hayvanlara karşı anlamsız bir korku ve antipati var. Sanki insanlar değil de hayvanlar otobüsleri havaya uçuruyor. Çocukları hayvan sevgisiyle büyütmeliyiz.

        Emel Müftüoğlu: Otobüste hayvan beni komaya sokabilir

        2002 yılından beri hayvanların kıl ve tüyleri nedeniyle araçlarda ve sokakta gözlüksüz dolaşamıyorum. Toplumda benim durumumda çok insan var. Bu yüzden hayvanların olduğu bir toplu taşımaya binmem onlardan bana gelecek kıl, tüy nedeniyle beni komaya sokabilir. Biraz riskli sanki...

        Ferhat Göçer: Tepkiler bilgisizlikten kaynaklanıyor

        Son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Eminim olumsuz tepkiler, yetersiz bilgiden kaynaklanıyordur. Yapılacak duyurular sonrası yaşanan olumsuzluklar da son bulacaktır. Herkesi kampanyaya destek olmaya davet ediyorum.

        Gökhan Türkmen: Her canlı mutlu yaşamı hak ediyor

        Bence geç kalmış bir kampanya. Ülkemizde hayvanlara gereken değerin verilmediği aşikâr. Sadece şoförler değil yolcular da bilgilendirilmeli. Tüm canlılar kaliteli ve mutlu yaşamayı hak ettiği için destekliyorum. Dünyada her canlı nefes almayı hak ediyor. Son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Eminim olumsuz tepkiler, yetersiz bilgiden kaynaklanıyordur. Yapılacak duyurular sonrası yaşanan olumsuzluklar da son bulacaktır. Herkesi kampanyaya destek olmaya davet ediyorum.

        Şebnem Schaefer: Uygulamanın hayata geçmesi zor

        HayvanSeverlerin hassasiyetini anlıyorum ancak önce insanların ve engelli vatandaşlarımızın konforları sağlanmalı. Hayvandan korkan çok sayıda insan var. Bu yüzden bu uygulama biraz zor. Hayvanlarla binilebilecek otobüsler tahsis edilebilir

        Perihan Savaş:Tabii ki destekliyorum

        Tabii ki destekliyorum, hayatımızda hayvanların yeri olduğunun göstergelerinden biri. İETT çalışanları bilgilendirilmeli. Kafeste olması, kucakta olması, tasma gibi kriterler zaten mevcut. Şahit oldum; bazıları alırken, bazıları yüksek tepkiler veriyor.

        Nilgün Belgün: Ne derece kıymet verilir?

        Destekliyorum tabii. Hayvanın yanında yolda yürüyorsun, yanından geçen bir otobüse rahatça binmelisin ama insan kıymetinin olmadığı bir ülkede, hayvana ne derece kıymet verilir? Ben onu merak ederim.

        Selda Alkor: Can dostlarımızla otobüse binemiyoruz

        Maalesef bizim can dostlarımızla otobüslere binme ihtimalimiz yok. Özel arabanız yoksa hayvanları bir yere götüremiyorsunuz. Kampanyanın yayılması için elimden geleni yapacağım. Projeden korkanlara ve çekilenlere saygım sonsuz tabii.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ