Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin İbrahim Erkal: Değişiklik olsun istedim

        Esin ÖVET/HABERTÜRK MAGAZİN

        İbrahimErkal’la sayısız röportaj yaptım. Malum ‘Canısı’ ile ortalığı yıktı geçirdi. Bir dönem herkes ondan bahsediyordu. Ama sonra elini eteğini çekti. Ve sonra ne mi oldu?

        -10 senedir konuşmuyorduk İbrahim. Bizi çengelli iğne birleştirdi.

        Evet maşallah nedir böyle? O gün kimse dikkat etmedi. Bir gün sonra herkes bunu konuşuyor.

        -Sen yemekteyken kimse “Nedir bu?” diye sormadı mı?

        Hayır kimse sormadı. Yemek yedik, sigara içtik. Muhabbet ettik. Yemekte bir kişi bile “Bu nedir” diye sormadı.

        -Peki neden taktın İbrahim? Nedir bu, tarz değişikliği mi?

        Kravat padişah Abdülmecid’le gelmiş. Ondan önce yoktu. Ondan önce devlet büyüklerine saygı diye tutuştururlarmış. Üstatlara saygının ifadesi bu. Dolayısıyla ben de öyle bir şey taktım. Ben biliyorsun böyle davetlere pek katılmıyorum. Israrla arandık. Gitmemiz istendi, ben de gittim. Herkes aynı şeyi takıyor; kravat, papyon, bunlar sıkıyor beni. Değişiklik olsun istedim.

        -Mesaj yüklü bir şey değil yani?

        Hayır hayır, devlet büyüklerine saygı ifadesidir. Devletin başı bizi çağırmış. Ben de özel bir şey takarak gitmek istedim.

        -Peki İbrahim nerelerdesin sahne yapmıyor musun?

        Her çarşamba Tarabya’dayım. Gel de sahne nasıl olurmuş seyret.

        AH ÇENGELLİ İĞNE SEN NELERE KADİRSİN

        Yıllarsonra herkes “Canısı” İbrahim Erkal’ı konuşuyor. Adam yıllardır bu kadar konuşulmuyordu. Konuşma sebebi de bir çengelli iğne. Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğinde çengelli iğnesiyle çıktığından beri herkes “Evet ya İbrahim Erkal nerelerdeydi” diyor. Ne yalan söyleyeyim fotoğrafı görür görmez ilk düşündüğüm şey “Vay be İbrahim ne güzel tasarım yapmış” oldu. Ardından “İyi de bu tasarımı İbrahim yapınca bir tuhaf oldum sanki. Can Bonomo yapsa bu kadar dikkatimi çekmezdi” dedim kendi kendime. Sonra da “Sen bile şekilcisin Esin” diye kızdım. Maalesef son yıllarda daha bir şekilci olduk, çıkamıyoruz toplum olarak bu durumdan. Neyse ben işi bilenlere sorayım dedim ve “Alo Başak, Alo, Özgür, Alo Niyazi. Bu çengelli iğneyi İbrahim neden takmış olabilir? Siz anlarsınız. Ben çıkamadım işin içinden. Ve moda olur mu?” diye sordum. İşte yanıtları.

        BAŞAK DİZER: ALGI KARMAŞASI OLUR

        Orijinalve farklı olmak adına takılmış olabilir. ABD’de hip hop ve rap şarkıcıları yapar bu tarz şeyleri ama tamamen farklı bir konseptte bir bütün olarak düşünülmesi gerekir. Moda olacağını hiç zannetmiyorum. Ayrıca çok büyük. Tarz farklı, aksesuvar farklı olmaz. Algı karmaşası olur.

        NİYAZİ ERDOĞAN: İKİ YAKAMIZ BİR ARAYA GELMİYOR

        Bence moda olur. İbrahim Erkal’ı kutlamak lazım bunu akıl ettiği ve bu kadar önemli bir yemekte kullandığı için. Keşke bütün erkekler böyle farklı fikirler denese. Ama ben sadece stil kaygısından olduğunu zannetmiyorum. Sanki bir şeyleri protesto ediyor gibi geldi bana. Yani iki yakamız bir araya gelmiyor gibi bir mesaj ve gönderme olabilir diye düşünü- yorum.

        ÖZGÜR MASUR: GÜNCELLEME YAPMAK İSTEMİŞ ÇENGELLİ

        ğne farklı dönemlerde aksesuvar olarak kullanılıyor. Biraz sokak bir duruşu var, İbrahim Erkal’la hiç özdeşleşmemiş. Kravat ile karşılaştırabilecek bir durumu asla yok. Kravat her zaman asaletini sürdürecektir. Belki İbrahim Erkal deneysel takılıp kendinde bir güncelleme yapmak istemiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ