Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Darbe girişimine kınama

        HABERTÜRK MAGAZİN

        ANAT camiası darbe girişimine karşı sesini yükseltmeye devam ediyor. Bünyesinde müzisyen, oyuncu ve sinemacıların bulunduğu MSG, MESAM, MÜ-YAP, FİLM-SAN ve FİLMYÖN, darbe girişimine karşı bildiri yayınladı. MSG, “Darbe girişimini lanetliyoruz, ülkemiz ve geleceğimiz için canlarını siper edip hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” derken, FİLM-YÖN “Her bireyi, kuru tartışmalardan uzaklaşıp demokrasiyi inşa etmeye, bu konuda bildiriler yayınlamaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Ünlü isimler de darbe girişimini yayınladıkları videolarla ve sosyal medya mesajlarıyla kınadı.

        Kenan İmirzalıoğlu

        “Bu terör saldırısı karşısında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.”

        Deniz Çakır

        “Her türlü darbeye hayır. Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışan her türlü oluşuma karşıyım. Her türlü darbeye nefretten başka bir duygu besleyemem. Ne olur kavga etmek yerine bir olalım.”

        Gülşen’in de üyesi olduğu MSG, darbe girişimini sert bir dille kınadı

        MSG: Demokrasiye gönülden bağlıyız

        15 Temmuz’da yaşanan olayları kınıyoruz. Demokrasimize gönülden bağlıyız ve her türlü darbeye karşıyız. Yaşanan darbe girişimini lanetliyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz için canlarını siper edip, hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu tür girişimlerin tekrarlanmamasını diliyoruz.

        Müyap: her türlü darbeye hayır

        15 Temmuz’da bir grup silahlı kuvvetler mensubu tarafından girişilen darbeyi lanetlediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Ülkemizin sorunlarının demokrasi, iç barış ve dayanışma içinde çözümlenmesi gerektiği inancıyla her türlü darbeye hayır diyoruz.

        MESAM: Şiddetle lanetliyoruz

        Gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Demokrasiyi ve milletin iradesini ortadan kaldırmayı amaçlayan hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğine inanıyor, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

        Görüntülü de kınadılar

        Ünlüler darbe girişimini yayınladıkları videolarla kişisel olarak da kınayıp ‘Darbeye hayır’ dedi.

        Oktay Kaynarca: Her türlü darbeye hayır.

        Tuba Ünsal: Tek umut verici olay Cumhuriyet’e sahip çıkılmasıdır. Kazanan millet oldu.

        Murat Boz: Dilerim bu girişim tekrar yaşanmaz. Kazanan demokrasi oldu

        Emre Altuğ: Tek bir ülkemiz var. Ona sahip çıkalım.

        Selçuk Yöntem: Darbelere hayır.

        FİLMSAN Kamuoyu Bildirisi

        Cumhuriyet tarihimizde hayatımızı olumsuz etkileyen ihtilal, cunta ve darbelerin daima karşısındayız.

        Her Türk gibi milletimizin yanında ve demokrasinin doğduğu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın onurunu ve gururunu taşıyoruz. Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletimizindir. Kabul edilmesi mümkün olmayan görüşlerin karşısında kalp kalbe, omuz omuza, kol kola, el ele vermiş en büyük gücüz. İlelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin bekçileri ve sanatçıları olarak bölünmez bir bütünüz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk halkına sabırlar dileriz.

        FİLM YÖNETMENLERİ DERNEĞİ (FİLM-YÖN) Demokrasi Bildirisi

        Darbeler dönemini kapattık derken, bir kez daha darbe sesleriyle sarsıldık. Sokağa dökülüp bu çağdışı ayıbı hep birlikte önledik. Çıkar ve mevki elde etmek amacıyla tek tip cemaat örgütlenmelerinin yıllarca devletin tüm kademelerine nasıl sızıldığını bu kanlı cunta giri- şimi açığa çıkarmış oldu. Bu demokrasi duruşumuzu, bütün partilerimizin, kurumlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın ortak kazanımı olarak görmeliyiz. Herkesi demokrasiyi inşa etmeye, bu konuda bildiriler yayınlamaya davet ediyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ