Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ‘Milli iradeye ket vurulamaz’

        Serkan ÖZTÜRK - Mehmet ÇALIŞKAN / HABERTÜRK MAGAZİN

        15 Temmuz’daki hain darbe girişimine tepkisini tek yürek olarak gösteren ve günlerdir meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Türk halkı, önceki gün Ortaköy ve Kuruçeşme’den teknelerle yola çıkarak Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde buluştu. Mitinge katılan 5 milyon kişinin arasında sanat dünyasından da çok sayıda isim vardı. Sanatçılar miting dönüşünde, yaşadıkları coşkuyu HT Magazin’e anlattı...

        En güzeller

        Sahnelerinüç sevilen ismi Ziynet Sali, Yonca Evcimik ve Simge Sağın, kırmızı-beyaz kıyafetleri ve güzellikleriyle mitingin en dikkat çeken isimleri arasında yer aldılar. Sanatçılar için tahsis edilen tekneyle alana giden üçlü, yol boyunca ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkuya ortak oldu.

        En yakışıklılar

        Yenikapı'ya kiraladıkları tekneyle gelen dizi sektörünün üç yakışıklısı Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy, miting alanında da birlikte oturdu. Üç yakışıklıya hayranları büyük ilgi gösterdi.

        En bonkör

        İbrahim Tatlıses, ünlülerin Kuruçeşme’de toplandığı iskeleye çiğköfte arabası getirtip ücretsiz çiğköfte dağıttırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasilerin oturduğu protokol tribününden mitingi takip eden İbrahim Tatlıses’le yakından ilgilendi.

        Ünlüler ve muhabirler ücretsiz çiğköfteye büyük ilgi gösterdi.

        En yaratıcı ekip

        AHMET Kural ve ses’le yakından ilgilendi. Murat Cemcir’in başı çektiği ‘Çalgı Çengi İkimiz’ ekibi, 65 kişilik film ekibiyle Kadıköy’de toplanıp Yenikapı’ya gitti. Ekip alana gitmeden önce dev Türk bayrağıyla bu fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaştı.

        En sadık nöbetçi

        Demokrasi nöbetlerinin ilk gününden itibaren Mehmet Gezegen’le Türkiye’yi dolaşan Alişan, Yenikapı’da da en öndeydi.

        Hülya Koçyiğit:‘Bu bir milattır’

        Vatan için gözünü yummadan canını feda eden yurttaşlarımız için toplandık. Bu bir milattır. Dünyaya birleştiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Bugün burada toplananlar “Milli iradeye ket vurulamaz” mesajını verdi. Şimdi daha yüksek sesle “Yaşasın demokrasi” diyoruz.

        Gülşen: ‘Zaman birlik olma günü’

        Mitinge eşi Ozan Çolakoğlu’yla birlikte katılan Gülşen, “Burada olmadığı için hiçbir sanatçıyı eleştirmemeliyiz. Zaman birlik olma günü. Bugünü ileride çocuğuma anlatacağım” diye konuştu.

        Yonca Evcimik:‘Sanatçılarımız her platformda bir araya gelmeli’

        Ülkeme âşık olduğum için bugün bu şekilde giyindim. Vatanımı seviyorum. Bundan böyle sanatçılarımızın her platformda bir araya gelmesi gerekiyor.

        Bengü:‘Halkımız destan yazdı’

        15 Temmuz’dan bu yana halkımız sokaklarda destan yazdı.

        Alper Kul:‘Güzel günler göreceğiz’

        Eşi Aylin Kontente Kul’a birlikte mitinge katılan Alper Kul, “Birlik olduğumuzu göstermek için meydanlardaydık. Tüm görüşlerin beraber olması umuduyla meydanlara koştuk. İnşallah güzel günler göreceğiz” diye konuştu.

        Rafet El Roman

        Bodrum’dan destek

        Rafet El Roman ile kızları Şevval, Su ve oğlu Edvan, Yenikapı’daki coşkuya, Bodrum’da bayrak sallayarak ortak oldu.

        Özcan Deniz:‘Türklerin yaptığı darbeyi kutladık’

        Bugün darbeyi kutladık ama Türklere yapılan darbeyi değil, Türklerin yaptığı darbeyi kutladık.

        Suzan Kardeş:‘Müthiş bir şölendi’

        Müthiş bir şölendi. Balkanlar’dan gelen biri olarak küçükken hiç bayrak sallamamıştım ama mitingde deli gibi salladım.

        Nükhet Duru:‘Ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik’

        Tek yürek olarak milletçe ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik.

        İZLENİM... O GÜN NELER OLDU?

        Bu kadar çok sayıda ünlü daha önce hiç bir araya gelmemişti. Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne iki grup halinde giden ünlüler, Yenikapı’yı şölen yerine döndürdü. Avrupa Müzik ile DMC Müzik’in organizasyonunda ünlüler Ortaköy’de toplandıktan sonra Prime Time teknesiyle mitinge hareket etti. Poll Production’un organizasyonundaysa ünlüler mitinge gitmek için Kuruçeşme’deki Semiramis II adlı teknede buluştu.

        İLK GELENLER ÖZHAN İLE BİNGÖL

        Yavuz Bingöl Kuruçeşme’ye gelen ilk isim olurken, Ortaköy’e ilk gelen Ahmet Özhan’dı. Bayraklarla süslenmiş Semiramis II ile Prime Time teknelerini dolduran ünlülerin birbirlerini gördükleri ilk andaki tepkileri “Bayram gününde hep beraberiz” oldu.

        ‘EN KÖTÜ GÜNÜMÜZ BÖYLE OLSUN’

        İbrahim Tatlıses, teknenin hemen girişinde yer alan masaya otururken diğer konukların yoğun ilgisi karşısında “Meslektaşlarımla, dostlarımla burada olmak beni oldukça duygulandırdı. En kötü günümüz böyle olsun” yorumunu yaptı.

        ‘SORUNLARIMIZI BİTİRELİM’

        Yılmaz Erdoğan, Orhan Gencebay ve Yavuz Bingöl de oturdukları masalarda diğer konukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erdoğan, “Bakın devlet büyüklerimiz birbirleriyle olan sorunlarını çözdü. Bizim de birbirimizle olan sorunlarımızı çözüp el ele vermemiz gerek. Bütün halkımız da öyle yapmalı” dedi.

        ‘FİLMLERDEKİ GİBİ’

        Teknenin en neşeli isimlerinden olan Büşra Pekin, duygularını “İnanır mısınız, dün geceden bu yana içim içime sığmıyor. Kendimi bayram çocuğu gibi hissediyorum” şeklinde dile getirirken, Yenikapı’ya yaklaşıldığı sırada çevredeki yüzlerce tekneyi görünce “Vay canına! Böyle bir manzarayı sadece filmlerde görebileceğimi düşünürdüm” dedi.

        DENİZ TAKSİLERLE YETİŞTİLER

        rime Time teknesinde de durum farklı değildi. Şölen havasında geçen yolculukta ünlüler bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bazı ünlülerse geç kalınca tekneye deniz taksilerle yetişti. Boğaz’ın ortasında deniz taksilerden tekneye geçiş yapanların panik olmuş halleri meslektaşlarını kahkahaya boğdu. Prime Time’daki ünlüler Yenikapı’ya kendi istekleriyle protokol kapısından girmedi. Ünlülerin kendileriyle aynı kapıyı kullanmaları mitinge gelen vatandaşlarda büyük bir coşku yarattı.

        YOĞUNİLGİYLE KARŞILAŞTILAR

        Yenikapı’ya ayak basar basmaz vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan 600 ünlü kendilerine ayrılan yerlere oturmakta güçlük çektiler. Yılmaz Erdoğan, Kenan Doğulu ve Yavuz Bingöl birlikte fotoğraf çektirmek isteyen kimseyi geri çevirmedi.

        ŞAHAN DENİZDEN İZLEDİ

        Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne iki ayrı organizasyonla değil de kişisel olarak katılımlar da oldu. Şahan Gökbakar, kendi teknesiyle Yenikapı açıklarına giderek mitingi denizden izlemeyi tercih etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ