Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Nebahat Çehre'nin şöhret yolculuğunu derledik

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        1960: Türkiye güzeli seçilerek ülkemizi Londra ve Miami’de temsil etti. Aynı yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk askeri darbesi yapıldı. Necip Fazıl Kısakürek 5 yıl hapis cezası aldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı açıldı.

        1966: ‘Eşrefpaşalı’ filminde Yılmaz Güney, gerçek mermiyle başındaki bardağa ateş etti. Hüngür hüngür ağlayan Çehre’yi, Güney teselli etti. Bu tarihte Keban Barajı’nın temeli atıldı.

        1967: 30 Ocak’ta Yılmaz Güney’le evlendi. Dünyada, Pablo Picasso’nun bir tablosu yaşayan bir sanatçı için o güne kadarki en yüksek fiyattan (532 bin dolar) satıldı. Galatasaray ve Milli Takım kalecisi Turgay Şeren futbolu bıraktı.

        1969: Ses dergisine “Her Tip Kadın” manşetiyle kapak oldu. Türkiye’de ilk böbrek nakli gerçekleştirildi. Metin Oktay Fenerbahçe-Galatasaray maçında jübile yaptı. Astronot Neil Armstrong Ay’a ayak bastı.

        1974: Emel Sayın, İzzet Günay ve Jacqueline Boyer’e kuru fasulye ziyafeti çekerek mutfaktaki hünerlerini gösterdi. O yıl Yılmaz Güney Adana’da bir yargıcı öldürdü. Bülent Ecevit başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)-Milli Selamet Partisi (MSP) koalisyonu kuruldu. The Beatles dağıldı.

        1980: Erotik film furyasından ötürü sinemadan uzak kaldı ve sahneye yöneldi. ‘Sezen Aksu’nun ‘Büklüm Büklüm’ şarkısıyla listelerde zirveye oturdu. Ülkemizde ise buğday ve ekmek fiyatları üzerindeki devlet kontrolü kaldırıldı. Çin’de Mao dönemi tarihe karıştı.

        1990’lar: Turgut Özal, Barış Manço, Çetin Emeç, Aziz Nesin gibi isimler yaşamını yitirdi. Susurluk skandalı patladı. Bu yıllarda Çehre yalnızca ‘Yedikule Mihriban’ dizisinde Serdar Gökhan ile başrol oynadı.

        2005: Kazım Koyuncu yaşamını yitirdi. NASA ilk kez bir kuyrukluyıldız patlatmak için uzaya araç gönderdi. 42. Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen sanatçı bu dönem ‘Haziran Gecesi’nde rol aldı.

        2008: ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinde Firdevs Hanım karakterini canlandıran oyuncuyu 90 kuşağı yakından tanıdı. Aysel Gürel ve Leyla Gencer vefat etti. ABD’nin 44’üncü başkanı Barack Obama oldu.

        2012: ‘Muhteşem Yüzyıl’ın bitmesiyle çıktığı tatilde sergilediği fiziğiyle gençlere taş çıkaran Çehre için Cem Yılmaz, ‘Nebahat Hanım, Benjamin Button gibi yıllar geçtikçe gençleşiyor’ dedi. Türkiye’de ilk kez yüz nakli operasyonu yapıldı. Whitney Houston, Lefter Küçükandonyadis, Neşet Ertaş ve Rauf Denktaş aramızdan ayrıldı.

        2016: İstanbul Boğazı’nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim’in son tabliyesi yerleştirildi. Nebahat Çehre üniversite öğrencilerini desteklemek için başlatılan ‘1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması’nda jüri üyesi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ