Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Evleneceksen Gel ne zaman, saat kaçta? Seda Sayan ve Uğur Arslan yeni sezonda da SHOW TV ekranında

        Seda Sayan ve Uğur Arslan’ın sunumuyla ekrana gelen ‘Evleneceksen Gel’, yeni sezonda hafta içi her gün 15.00’te canlı yayınla SHOW TV ekranlarında olacak. Yapımcılığını Global Yapım’ın üstlendiği programda, hayaller gerçekleşecek, umutlar paylaştıkça çoğalacak. Evliliğe giden ilk adımların atılacağı ‘Evleneceksen Gel’ programında adayların doğru kararları alabilmesi için her adım titizlikle incelenecek...

        -Yeni sezon öncesi duygularınız nedir?

        Seda Sayan: Yuvamıza, SHOW TV’ye döndüğümüz için mutluyuz. Bildiğiniz üzere Uğur ile olan ekran yolculuğumuz burada başlamıştı. Çok iyi anlaştığım bir dostumla yeniden bir araya gelmek sevindirici.

        Uğur Arslan: Benim de hislerim Seda Hanım’dan farksız. Haftalardır bu program için provalar yapıyoruz. Seda Hanım’la tahin pekmez gibiyiz. Seyircilerimizin bize verdiği destekle yeni sezona bomba gibi gireceğiz.

        -Uzun bir aradan sonra izleyiciyle buluşacağınız için heyecan var mı?

        U.A.: Yayın heyecanımız yok. İnanır mısınız ekiple çok uyumluyuz ve adeta koloni halinde geziyoruz. Bu da heyecanı alıp götürüyor. Ama seyircimizi çok özledik.

        S.S.: Yıllardır bu işin içerisinde olduğum için artık programa gelenlerin ablası, hatta annesi sıfatına bile layık görülüyorum. O yüzden heyecanım yok. Heyecandan ziyade sevinç duyduğum şey programımızın saatinin uzaması oldu. Allah yardımcımız olsun. 25 yıldır söylüyorum herkes kendi kalbinin ekmeğini yer.

        -Programda bu sene ne gibi sürprizleriniz olacak?

        U.A.: Bu sene özel olarak kurduğumuz canlı odada adaylar daha rahat bir şekilde konuşabilecek. Canlı odamız çift kale maç yapılabilecek büyüklükte. (Gülüyor) Yeni stüdyomuzun renkleri de çok şık oldu bence.

        S.S.: Mor rengi özellikle ben tercih ettim. Genç kızlarımızın hayal ettiği evlilik atmosferini yaşatacak cinsten bir dekor oluşturduk. Canlı oda mevzusuna gelecek olursak, çiftleri ekran önünde yüksek sesle tartışmaya başladıkları anda canlı odaya gönderip sorunlarını tatlı dille çözmelerini sağlama yolunda olanak sunduk. Seyirciler de dekor ve ışıklardan gözlerini alamayacak. Evli olanların da izlerken içini ısıtacağız.

        -Canlı oda uygulamasını biraz açabilir misiniz?

        S.S.: Adaylar buluştuktan sonra onları çaya gönderiyorduk. Çay esnasında ekran önünde hassas konuları açıkça konuşuyorlardı. Biz de ikaz manyağına dönüyorduk. Bu durumun önüne geçmek ve adayların mahrem konuları konuşabilmesi için canlı odayı yaptık. Tabii içeride kameramız var. Zaman zaman konuşmaları ekranlara getireceğiz.

        U.A.: Bugünden itibaren göreceğiniz bu konforlu odada siyaset, din, cinsellik akıllarına ne gelirse konuşabilecekler. Bir nevi sır odası diyebiliriz.

        ‘İZLEYİCİLER SAMİMİYETİN VE GERÇEKLİĞİN FARKINDA’

        -Programınızı bu kadar izlenir kılan şey nedir peki?

        S.S.: Daha program başlamadan hatırı sayılır başvuru aldık. Samimi olmak gerekirse hem Uğur’un hem de benim güvenilirliğim bunda etkili oluyor sanırım. Ekran önünde oynamıyoruz, neysek oyuz. Anne ve babalar evlatlarını alıp programımıza getiriyorlar. Bundan büyük mutluluk olabilir mi? Bazen insanlar ‘Gencecik kızların orada ne işi var?’ diyor ama inanın anne ve babalar gönül rahatlığıyla bize teslim ediyorlar.

        U.A.: Özellikle evde oturan annelerimiz ve ninelerimiz programımızı oldukça sahiplendiler. Milyonlarca izleyici havadan gelmiyor. Samimiyetin ve gerçekliğin farkındalar. Günümüzde artık ebeveynler, çocuklarını evlendirerek onların hayatlarının düzene girmesini istiyorlar. Biz de her yaştan insanı baş göz etmekten çok mutluyuz. İltifatlar da ayrıca mutlu ediyor.

        S.S.: Kötülüklerle, mutsuzlukla beslenen insanlara fırsat vermeyeceğiz. Biz burada lay lay lom yapmıyoruz. Yuva kurmayı sağlamak hem zevkli hem de ciddi emek istiyor. Kimse unutmasın.

        "PROGRAMDAKİ HER ADAY KORUMAMIZ ALTINDA"

        -Kimi çevreler evlilik programlarına burun büküyor. Ancak siz bu yaklaşımı büyük ölçüde kırdınız. Buna ilişkin neler söyleyeceksiniz?

        S.S.: Bu programda hiçbir şekilde hile, hurda, kandırma yok. Arkada öyle bir ekibimiz var ki buna müsaade etmeyiz. Sosyal medyada genci yaşlısı evlilik vaatleriyle dolandırılıyor bildiğiniz gibi. Bizim yaptığımız programda bunun olması mümkün değil. İzlerken eleştirmek yerine olaya bir de bu yönden bakın. Programa katılan her aday korumamız altında.

        U.A.: Şimdi bazı başarılar tesadüf değildir. Çaycısına kadar herkes büyük bir motivasyonla çalışıyor. Türk televizyonculuğunun gelmiş geçmiş en önemli ismi var yanımda. Seda Sayan benim için Türkiye’nin Oprah Winfrey’idir.

        S.S.: Şımartıyorsun beni. Sen de kendini bu kadar küçük gösterme. Yıllardır bu tempoda evlilik programı sunmak kolay değil. Yeni sezona hazırladığımız büyük sürprizle girip seyircimize layık olmaya çalışacağız.

        -Günümüzde yuva kurmak da iyice zorlaştı...

        S.S.: Maalesef. Mesela kızlarımız kendisine gelen adaylardan genelde ev talebinde bulunuyor. 20’li yaşlarının ortasında birinin nasıl evi olsun? Çocuklar el ele verip birlikte bir şeyler yapacaklar. Biz bunu empoze etmeye çalışıyoruz. El ele vermeden yuva kuramazsın.

        U.A.: Eskiden anneler, teyzeler, komşular evliliğe ön ayak olurdu. Şimdi gençler kocaman binalarda yalnız başlarına kirayı denkleştirmeye çalışıyor. Biz gençlere her konuda önayak olacağız. Yeter ki onlar bizim iyi niyetimizi suistimal etmesin.

        ‘EVLİLİĞİ HERKESE TAVSİYE EDİYORUM’

        -Evliliğe bakış açınız nedir Seda Hanım?

        S.S.: Tek eşlilikten yanayım. O yüzden evliliği herkese tavsiye ediyorum. Yarına sağ çıkacağımızın garantisinin olmadığı bir hayatta insan tek başına nereye kadar yaşayabilir ki? Hayatta herkesin tutunacak bir dalı olmalı. Herkes yuva kurup birbirine sıkıca sarılmalı. Yaşlılar da kendilerini yalnızlığa mahkûm etmemeli.

        -Bu sezon kaç çifti evlendirmeyi hedefliyorsunuz?

        S.S.: Bugüne kadar 25 çifti evlendirdik. Bu çiftlerin üçünün çocuğu oldu. Hedefimiz bu sezon en az 50 çifti evlendirmek. Biraz gayret edersek neden olmasın?

        U.A.: Seda Hanım’a katılıyorum. En az 50 çifti evlendirmek istiyoruz.

        "15 TEMMUZ'DA MARMARİS'TEKİ SALDIRIYI BİZZAT YAŞADIM"

        -Yaz tatilinizi nasıl geçirdiniz?

        S.S.: Yazın Miami’deydim. Beni bırak da Uğur’a değinelim. Allah razı olsun ondan, bayrak bayrak bütün meydanları gezdi. Ben de bu darbe girişimi olmadan önce ABD’ye gitmiştim. Ama oradayken bile kalbim meydanlardaydı. Bu süreçte gördüm ki biz gerçekten birlikte güzeliz. Tatil ve iş nedeniyle pek çok ülkeye gittiğim için rahatlıkla söyleyebilirim. Bu güzel ülkenin insanları dünyaya gözümüzün karalığı, dik duruşumuz konusunda da ders verdi. Şu an bunu anlatırken bile heyecanlandım. Meydanlarda olsaydım düşer bayılırdım herhalde.

        U.A.: Seda Hanım’ın vatanseverlik duygusu benim gibi had safhada. Biz bu tür konuları konuşunca çok heyecanlanıyoruz. Kimse bilmiyor ama ben 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkan’ımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde tesadüf eseri bulunuyordum. Saldırıyı bizzat yaşadım. Kurşunlar vızır vızır üzerimizden geçerken çocuklarımı banyoya kilitlemek zorunda kaldım. Bunu yaşadıktan sonra bütün yazı milli irade nöbetlerinde geçirdik. Düşmanlarımıza önemli bir ders verdik.

        HABERTÜRK MAGAZİN / Arif HÜR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ