Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Pakize Suda: "Kardeşimin öldüğünü anneme söyleyemedik"

        Temmuz ayında kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda'yı kaybeden Pakize Suda, Renkli Sayfalar'a konuk oldu. İşte Suda'nın açıklamaları:

        - Aniden hastalandı kardeşim. 8 ay çekti, hiçbir şeyi yoktu. İnanamadık. Birdenbire oldu her şey. Tam Oya'nın cenazesindeydim. Bana bir telefon geldi. Doktor bana 'sağlam dur, hastalığın beyine sıçrama durumu var. Eğer öyle olursa artık yapacak bir şey kalmaz' dediler.

        - Bir anda 49 kiloya düştüğümü biliyorum. İnsan ne kadar sağlam durabilir ki? Ağzıma yemek sürmedim.

        - 'Sen beni bırakıp nereye gidiyorsun' diyordu. 'Senin hiçbir şeyin yokki, niye bırakmayacakmışım' dedim. O hissetmesin, etkilenmesin diye yaptım bunları.

        - Son 1 ay komaya girdi. Hiç kendini bilmeden yattı. Ben her gün onun yoğun bakımdaki odasına girip tepeden tırnağa her yerini öptüm.

        - Başkalarının başına geldiği zaman 'çok şey yapma, ölenle ölünmüyor' falan diyordum. İnsan başına gelmeden anlamıyor. Beni kimse tedavi edemez, kimse anlayamaz.

        - İçimde bir yara var kapanmıyor. Kimsenin tesellisi beni ilgilendirmiyor zaten. Onlar konuşurken ben bambaşka yerlere gidip geliyorum. Bu teselliyle olacak bir şey değil.

        Kaybettiğin insanın her şeyini hatırlıyorsun. Kırdıysanız birbirinizi en çok da onları hatırlıyorsun. Görüşmediğin günlere üzülüyorsun.

        - Ayrı evlerde oturuyorduk. Bi gün aramayayım hemen telefon ediyordu. Biz birbirimize fazlaca düşkündük.

        - 49 kiloya düştüm, şimdi 3-5 kilo aldım gerçi. Kilo alıp verirsin o dert değil de, yüreğindeki acı geçmiyor.

        - Kavga ederdik. Benim evi terk ettiğim çok oldu. O da benim gibi hiç evlenmedi. Biz annemi bırakamadık.

        - Kardeşimin öldüğünü anneme söylemedik. 88 yaşında kadına 'kızın öldü' diyemezsin. 'Nuran neden gelmiyor' diyor annem, 'hastanede yatıyor' diyoruz.

        - En başından beri böyle söyledik. Annem 'İnsan 3 ay yatar mı? Git onun doktorunu değiştir' dedi. Hemen araya bir laf sokuyorum. Allah'tan çabuk unutuyor. 88 yaşındaki annemi üzemem bu saatten sonra. Onun en düşkün olduğu çocuğuydu Nuran...

        - Annem bana Pakize demiyor, hep Nuran diye çağırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ