Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Sıla: Davayı kazanırsam ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlayacağım

        Sıla, savcılığa verdiği ifadesinde, 15 Temmuz'da Fetullah Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişini kendisinin de tüm yurttaşlar gibi kınadığını her platformda dile getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini söyledi.

        Sıla ifadesinde, bir muhabir tarafından kendisine Yenikapı'da düzenlenen Demokresi ve Şehitler Mitingine katılıp katılmayacağının sorulması üzerine kendisinin "Hayır katılmayacağım. Kesinlikle darbe karşıtıyım, ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum" şeklinde açıklama yaptığını ifade etti.

        YARINLARA, UMUTLARA DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR

        "Bu açıklamamdaki kasıt kesinlikle bütün benliği ve inancıyla oraya gelen milyonlarca yurttaş ve demokrasi uğruna şehit olan yurttaşlar değildi" diyen Sıla, "Tam tersi onlar Türkiye'nin yarınlarına, umutlarına ve demokrasiye sahip çıkmıştır" dedi.

        SAMİMİYETSİZ ŞEKİLDE PODYUMA ÇIKIP ŞOV YAPAN ÜNLÜLERDİR

        Açıklamasının ardından kendisine yöneltilen kötü niyetli linç kampanyası üzerine resmi Instagram hesabından da açıklama yaptığını belirten Sıla, "Benim soruşturma konusu açıklamada kullandığım şov ibaresinden kasıt, geçmişte bu yapıyla (FETÖ) ilişkili olan, onların organizasyonlarına katılan ve kendisine menfaat temin eden darbe girişiminden sonra kendisine yeniden alan açmak ve aklanmak için o podyuma samimiyetsiz bir şekilde çıkıp şov yapan bazı ünlülerdir" dedi.

        DEMOKRASİ KELİMESİNİ ANMAMIŞ KİŞİLER

        Bu kimselerin hayatlarının hiçbir döneminde demokrasi kelimesini anmamış kişiler olduğunu ifadesinde belirten Sıla, "Ayrıca bu kimselerin şayet hain darbe girişimi başarılı olsaydı, darbecilerin podyumuna çıkacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yaptım" dedi.

        ŞİKAYETÇİYİM

        Şikayetçi olduğu Davut Güloğlu'nun kendisinin Yenikapı Mitingiyle ilgili yapmış olduğu açıklama sonrasında bir televizyon muhabirine hakaret içerikli sözler söylediğini belirten Sıla, "Benimle ilgili kamuoyunda vatan haini algısı yaratmaya çalışmıştır. Bana hakaret eden şüpheliden şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Ayrıca tazminat davası da açacağım. Şayet davayı da kazanırsam ihtiyaç sahibi çocukları eğiten bir vakfa bağışlayacağım" dedi.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ