Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Emre Matraş zor günler geçiriyor
        1

        50 milyon dolarlık servetine kavuşmak için hukuk savaşı veren bir dönemin deri kralı Emre Matraş, Renkli Sayfalar'a konuk oldu. 'Cebimde 2 lira var' diyen Matraş, yaşadığı zor günleri canlı yayında anlattı.

        2

        -Abim, holdingde çalışıyor. Anneme ayda 200-300 liralık mutfak alışverişi yapıyor. Eğer bakmak buysa... Evlere gidip çanta, cüzdan, kemer satıyordum. İyi para kazanıyordum. Para biriktirdim. Yeşim'in klibini kim çekti, şarkısını kim para verip aldı? Ben yaptım. Neyle yaptım? 7 ay boyunca ev ev gezerek kazandığım para ile.

        3

        -Cebimde 2 liram var. Cüzdanımda da sadece akbilim var. Kart falan yok zaten. Ben 24 saat evdeyim. Sağolsun Seda'nın birkaç kuruş birikmiş parası vardı. Ben de ona yük olmamak için bir şey istemiyorum.

        4

        -Adli yardım talebinde bulundum. Çünkü parasızlıktan bazı davaları açamıyordum. Eğer durumun yoksa devlet karşılıyor, dava bitiminde siz geri ödüyorsunuz. Ben de bunu istedim. Oradakiler de 'illaki senin paran vardır' dediler.

        5

        -Benim babamın öldüğü gün, benim ailemin bittiği gün. 8 senedir bu savaşı veriyorum. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Eskiden olan paramın yüzde1'i şuan bende olsun yemine diyorum daha mutlu bir hayat yaşarım. Benim o dönem bindiğim arabalardan Türkiye'de 1 yada 2 tane vardı. 3. yoktu... Şuan bindiğim dolmuştan zevk alıyorum. Ben yarın öbürgün o parama kavuşsam yine binmek isterim.

        6

        - Allah'ın izniyle yargı doğru kararı verecek diye bekliyorum. Biz Yeşim ile tanıştığımızda Hale'den boşanalı 1 yıl falan olmuştu. Ben ona teminat olarak bir senet vermiştim, boşanır boşanmaz Yeşim o seneti işleme koydu.

        7

        - Seda benimle evlenirken 1 liram yoktu, tanıştığımızda da yoktu. O kadar delikanlı bir kadın işte. Kendi sektörüme giremiyorum. İnsanlar garip gözle bakıyor. İsmim var, cismim var ama ismim bana para mı veriyor?

        8

        - Sigortalı bir işte çalışmam yasak. Çalıştığım an maaşımın tamamına el konuluyor. Sakinleştirici vermiyorlar, reçete yazdırman lazım. Reçete yazmaları için de doktora gitmen lazım. Ee paran yok nasıl gideceksin?

        9

        -2-3 tane çocukluk arkadaşım var. Dışarda başıma bir şey gelşse hayatım kaydı demektir. Hastaneye gitsem verecek param yok. Atarlar beni içeri... Hayatımın kabusu anneme ilaç alamadığım günü. 'Neden yaşıyorum ki?' dedim. Biz Arnavutuz. Ben boşandığımda 'bizde boşanma yok' dediler. Babam vefat etmişti. Bana o kadar büyük laf eden bir amcam vardı benden sonra 2 kızı da boşandı.

        10

        - Annem 'nasılsın, iyi misin' oğlum diyor. 30-35 dk ağlıyor. Ben Etiler'den Hacıosman'a kadar yürüdüğümü biliyorum.Facebook'tan 'abi ben onu yapayım, bunu yapayım' diye yüzlerce mesaj geliyor. Holdingin kapısından içeri girmedim. Ben içeri girersem... Şuanki eşim 1,5 yıldır arkamda duruyor.

        11

        -Belli bi zamandan sonra duyguların donuyor. Ben insanlara zarar vermemek için yürüyorum. Hale'den olan iki kızımla da 7 yıldır görüşmüyorum.

        12

        - Ben kimseden hiçbir şeyimi esirgemedim. Bilmiyorum nasıl bir şeyle sınanıyorum. Eski arkadaşlarım telefonlarıma bakmıyorlar. Yıolda beni görünce 'Emre birazdan konuşuruz' diyorlar, bir bakıyorum adam yok.

        13

        - Evsizlerle çok konuşuyorum. Bazen 'Ben bir daha bir şey alamayacağım' diyorum. Bakıyorum, onlar nasıl yaşıyor. Çünkü benim gidişatım da oraya doğru gidiyor.

        14

        - 2 kızım bir gün fake bir facebook hesabından bana mesaj atmışlar. Baba demiyorlar zaten. 'Emre Bey, yurtdışına çıkmak istiyorum. İzin veriyor musunuz?' yazmış. Şunu bilsinler yedikleri ekmeği ben gönderiyorum. Başkası değil.Yeşim Hanım'ın bir ayda harcadığı parayla ben bir yıl geçiniyorum.

        15

        - Biz evliken Yeşim'in babasından bir destek görmedim. Bundan 5-6 yıl önce şirkete gittim. Bana karşı her şey değişmişti. Şimdi gidip baksan holdingdeki herkes maaşlı işçi. Bir zamanlar çanta cüzdan sattım. Ünlü müşterim hiç yoktu. İnsan ne olursa olsun içinde bulunduğu duruma alışıyor. Ben alışıyorum sonra bir tık daha altına düşüyorum.