Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 53. Antalya Film Festivali ‘Altın Portakal yol açacak’
        1

        Antalya Film Festivali’nde ‘Tereddüt’ ile En İyi Kadın Oyuncu dalında iki Altın Portakal birden kazanan Ecem Uzun, ödüllerin kendisi için motive edici olacağını söyledi.

        2

        Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Antalya Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışma bölümlerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Ecem Uzun kazandı.

        3

        Bir reklam filmiyle oyunculuğa adım atan 24 yaşındaki Uzun, televizyon dizilerinde çocuk oyuncu olarak rol aldıktan sonra Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Tereddüt’ü ile sinema kariyerine başladı.

        4

        Festivalin Uluslararası Yarışma Bölümü’nde En İyi Film ile En İyi Yönetmen ödülünü kazanan ‘Tereddüt’te Elmas karakterini canlandıran Uzun, Altın Portakal’ın kendisi için yol açıcı olacağına inandığını söyledi.

        5

        İlk sinema filminizde ve 24 yaşında Altın Portakal almak sizde hangi duyguların oluşmasına neden oldu?

        Şaşkınlık ve mutluluk. Yalnızca bu ödül için değil, uluslararası jürinin en iyi film ve yönetmen ödülünü vermesine de çok sevindim.

        6

        ‘Tereddüt’le hem ulusal hem de uluslararası yarışmada En İyi Kadın Oyuncu seçildiniz. Hem sizin hem de filminizin kazandığı ödüllerin kariyerinize nasıl etkide bulunmasını umarsınız?

        Hiçbir zaman ödüllerle ilgili bir beklentim olmadı.

        7

        Ama ödüller görünürlük anlamında bir oyuncu için yol açıcı olabiliyor. Altın Portakal çok değerli bir ödül tabii ki, ikisini birden almak da benim için oldukça motive edici oldu.

        8

        Altın Portakal’ı kazanmayı düşünmüş müydünüz? Konuşma hazırlığı yaptınız mı?

        Hayır, ‘Tereddüt’ün kadınlarının jüri tarafından bir şekilde görüneceğini biliyordum.

        9

        Ama iki ödül birden... Bunu gerçekten de beklemiyordum.