Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Sibel Can mahkeme kararıyla 6 yıl gençleşti
        5

        Mahkeme kararıyla 6 yaş büyüyen Sibel Can, 32 yıl sonra gerçek yaşının 1970 olarak düzeltilmesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

        6

        Yargılanmanın yenilenmesini isteyen Sibel Can, Fatih Nüfus Müdürlüğü'ne karşı açtığı davada hayatta olmayan babasının yokluğunda yaşını büyüttüğünü iddia etti.

        7

        Annesi Emine Gül Sezer ile babası Engin Cangüre'nin 30 Temmuz 1969 tarihinde evlendiğini belirten Sibel Can, doğum tarihinin 1964 olması durumunda anne ve babasının evlenmesinden tam 5 yıl önce doğmuş olması gerektiğini bunun da mümkün olmadığını savundu.

        8

        1952 doğumlu olan annesinin 12 yaşında doğum yapmış olmasının imkansız olduğunu belirten Sibel Can, doğum tarihinin 1970 olarak düzeltilmesini istedi.

        9

        İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen davada mahkeme İstanbul Fatih Karagümrük nüfusuna kayıtlı Sibel Cangüre hakkında Fatih 2 Asliye Hukuk Mahkemesi kararının ortadan kaldırılmasına ve nüfus kaydına göre 1 Ağustos 1964 doğumlu gözüken ünlü sanatçının doğum tarihinin 1 Ağustos 1970 olarak düzeltilmesine karar verdi.

        Hayati ARIGAN / İSTANBUL

        10