Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin İşte milyonları peşinden sürükleyen ünlülerin daha önceki meslekleri
        4

        12 yaşına kadar hem annesini hem de babasını kaybeden Davut Güloğlu, sahnelerden önce yeşil sahalardaydı. Rize Belediye Spor'da top koşturan Davut, aradığı başarıyı müzikte yakaladı.

        5

        16 Şubat 1970 yılında İstanbul'da dünya-ya gelen Serdar Ortaç ailesinin tek evladı. Çocukluğu İstanbul'un en eskisemtlerinden biri olan Kocamustafa-paşa'da geçen Ortaç'ın babası tornacıydı. Babasının zoruyla Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü'nü bitiren Serdar, lise boyuncababasının atölyesinde çalıştı.

        6

        Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Yaşar, öğrencilik yıllarında para kazanabilmek için turist rehberliği yaptı. Ardından barlarda sahne almaya başlayan Yaşar, ilk albümü 'Divane'yi 1995'te çıkarttı ve pop müziğin romantik prensi olmayı başardı.

        7

        Babası gazeteci, annesi ise resim öğretmeni olan Ayşegül Aldinç'in asıl mesleği desinatörlük. 6 yıl Yıldız Porselen Fabrikası'nda desinatörlük yapan Aldinç, aynı dönemde müzik çalışmalarını amatörce sürdürdü. Aldinç, müzikteki ilk ciddi sınavını ise bir zamanlar büyük önem taşıyan Eurovision'da 'Dönme Dolap' ile verdi.

        8

        Ebru Gündeş, eğitim hayatını sürdüremeyince ailesine katkıda bulunmak için konfeksiyon işçiliğine başladı. Atölyede söylediği şarkılarla herkesin dikkatini çeken Ebru, bir tanıdığı tarafından Neşe Demirkat'a götürüldü ve müzik piyasasına adım attı.

        9

        İzmir'li olan Pınar Aylin, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü bitirdi. Mezun olduktan sonra bir süre, TRT İzmir Televizyonu ve çeşitli özel kanallarda sunuculuk ve yapımcılık yapan Aylin, klibini bir kamyonet kasasında çektiği 'Deliler Gibi' şarkısıyla bir anda şöhret oldu.

        10

        Küçük yaşında babası öldürülen Ferdi Tayfur, çiftçilik yapmak zorunda kaldı. İstanbul'daki şarkıcılık denemeleri birkaç kez hayal kırıklığıyla sonuçlanan Tayfur, 1973'e kadar traktör şofölüğü ile geçimini sağladı.

        11

        Babasını çocuk denecek yaşta kaybedince ailesi maddi imkansızlıklar içine düşen Çelik, pazarlarda limon sattı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanan Çelik, pop dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ