Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Sibel Can'a "Çalıntı şarkı" şoku
        3

        ALİHAN'IN ŞARKISININ SADE HALİ
        Hazırlanan bilirkişi raporunda her iki eserin de dinlenildiğine vurgu yapılarak, "Her iki eserde de ana tema ve melodik yapının, küçük işleme notaları dışında aynı olduğu tespit edilmiştir" denildi.

        4

        "Bu Kadın Neden Ağlıyor" isimli şarkıda onaltılık notalar ve çarpmalarla işlenmiş daha süslemeli bir icra olduğu belirtilen bilirkişi raporunda, "Kış Masalı" isimli şarkının ise sekizlik notaların kullanıldığı daha sade bir icra olduğu belirtildi.

        5

        "ADETA FARKLI BİR YORUMU GİBİ"
        İki eser arasında küçük nota farkları olduğu belirtilen raporda, "Zaten bu durum üslup farkı olan icracılar arasında her zaman karşılaşılan bir durumdur. Dolayısıyla icradaki süslemeler, küçük işleme notaları ana temayı ve melodiyi değiştiremez.

        6

        Bu durum sadece sanatçının yorumu olarak değerlendirilir. Buna göre, ‘Kış Masalı' isimli eser, ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor' isimli eserin daha sade bir icrası, adeta farklı bir yorumu gibidir" ifadeleri kullanıldı.

        7

        Raporun sonuç kısmında da, "Ali Kızıltepe'nin eseri daha önce kamuya arz ettiği göz önüne alındığında eserin müziğinin bu kişiye ait olduğu kanaatine varılmıştır" denildi. Dava ertelendi.

        8