Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Anjelika Akbar: ‘Başka bir ülkede yaşayamam’

        Anjelika Akbar 1991 yılında eşiyle birlikte geldiği Türkiye’den bir daha hiç ayrılmadı. Başarılı piyanist Türkiye’de kalış nedenini ve Türkiye sevgisini şu sözlerle anlatıyor: “Sovyetler Birliği dağıldığı zaman Amerika’da, Avrupa’da, aklınıza gelmeyecek bütün ülkelerde aile fertlerim dağıldı. Onlara göre kariyerim için çok daha elverişli ülkelere gidebilirdim, yoğun istek vardı bu konuda. Ama ben gitmedim. ‘Başka bir yerde yaşayamam’ dedim. Burayı gerçekten seviyorum, sesim titriyor Türkiye’den bahsederken...”

        ‘AİLEME REST ÇEKTİM’

        Türkiye’de yaşama kararının bilinçli değil, duygusal bir karar olduğunu belirten Akbar, “Ben buraya âşık oldum. Burayı gerçekten seviyorum. Çocukluğumdan beri kalbimi dinleyen bir insanım ve kalbim bana ‘Burada kal’ dedi” diye konuşuyor. Hayatının gördüğü bir rüyadan sonra değiştiğini ve eşiyle birlikte birçok ülke gezdiğini belirten ünlü piyanist, sözlerini şöyle sürdürüyor:

        “Aileme rest çekip ‘Ben Türkiye’de kalıyorum, kimse kusura bakmasın’ dedim. O zamanlar Türkiye’yle ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Birdenbire klasik müzikle ilgisi olmayan bir ülke diye düşünüldü. Halbuki buraya geldim, AKM’yle karşılaştım. Filarmoni orkestrası ve konservatuvar olduğunu öğrendim. Bunlar benim için sürprizdi ve ailemi ikna etmek için önemli bir malzemeydi. Batılı gözüyle önemli bir puandır bu.”

        2.5 yaşında nota öğrenip 4 yaşında ilk bestesini yapan Anjelika Akbar, Türkiye’de Hakan Aysev’le birlikte çıkardığı ‘Mutlu Aşk Şarkıları’ albümünün yanı sıra birçok albüm yaptı ve çeşitli film müziklerine imza attı. Türkiye sevdasından hareketle ‘İçimdeki Türkiyem’ adında bir de kitap çıkardı.

        ‘TÜRKİYEM İŞTE!’

        Ünlü piyanist, yarın akşam saat 20.00’deyse kitabıyla aynı adı taşıyan konseriyle Caddebostan Kültür Merkezi’nde dinleyicilerinin karşısına çıkacak. “Türkiyem derken sesim titriyor” diyen Akbar, ekliyor: “Eğer bu ‘m’ olmasaydı ne ben burada kalırdım ne de bu kitap olurdu. Türkiye yazsaydım bana soğuk gelirdi, söyleyemezdim. Türkiyem işte!”

        İrem CENGİZ / HABERTÜRK MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ