Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ‘Tarık’ın yeri asla dolmayacak’

        16 Eylül’de hayatını kaybeden Türk sinemasının yeşil gözlü devi, usta sanatçı Tarık Akan’ın anısına TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nde, Tarık Akan’a ‘Sevgi ve Saygı’ Sergisi açıldı. Serginin önceki gün yapılan açılışına Akan’ın çocukları Yaşar Özgür Üregül ve Özlem Üregül’ün yanı sıra sanat dünyasından Türker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu, Türkan Şoray, Meral Orhonsay ve Safa Önal gibi pek çok isim katıldı.

        (Yaşar Özgür Üregül - Özlem Üregül)

        SİLİKON HEYKELİ DUYGULANDIRDI

        Usta oyuncunun filmlerinden oluşan kolajla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Türker İnanoğlu, “Geç de olsa Tarık’ın da heykelini müzemize kazandırdık. Kendisi benim için çok iyi bir arkadaştı” dedi. Akan’ın bire bir boyuttaki silikon heykelini yapan heykel sanatçısı Bülen İşcan ise “Türker Bey teklif edince 1.5 ayda bu heykeli yaptım” diye konuştu. Hey keli görünce gözleri dolan Türkan Şoray ve Gülşen Bubikoğlu duygularını “Eski Yeşilçam günleri gözümüzde canlandı. O günleri yeniden yaşayabilmek için sevgi bağına ihtiyacımız var” diyerek dile getirdi.

        (Safa Önal -Türker İnanoğlu -Türkan Şoray)

        12 FİLMİ ÜCRETSİZ GÖSTERİLECEK

        Sergi, Tarık Akan’ın heykelinin yanı sıra illüstrasyonlarını, filmlerinin afişlerini, vefatının ardından basında hakkında çıkan haberleri ve köşe yazılarını da kapsıyor. 31 Aralık’a kadar görülebilecek sergide Akan’ın 12 filminin ücretsiz olarak gösterimi de gerçekleştirilecek.

        Arif HÜR /HABERTÜRK MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ