Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Meltem Cumbul Hindistan'a sokulmadı

        Hindistan’ın Mumbai kentinde düzenlenen Türk Film Festivali’ne katılmak üzere bu ülkeye giden Meltem Cumbul’un, bir vize sorunu nedeniyle ve Türk Konsolosluğu’nun tüm girişimlerine karşı kente sokulmayarak derhal geri gönderilmesi, Hindistan’daki magazin basında konuşuluyor.

        Ülkenin başlıca tabloid gazetesi Mid Day, "Yıldızın sınır dışı edilmesi Türk Konsolosluğu yetkililerini kızdırdı" başlıklı haberinde Mumbai’daki Türk Konsolos Yardımcısının havaalanında kendisini beklemesine rağmen Cumbul’un vize sorunları nedeniyle uçağının kente inmesinden sonra bir saat geçmeden sınır dışı edildiğine dikkat çekti.

        Sahip olduğu vizenin tek girişli olduğunu ve bu hakkı, film çekimi nedeniyle Eylül ayında Mumbai’ye sehayatı dolayısıyla kullandığı belirtilen haberde bir kaynağa dayanılarak vizesinin çok girişli olduğunu sanan Cumbul için "Açık ki bir hata yaptı ve Konsolosluk yetkilileri, kendisi için özel bir izin verilmesini talep etti" diye yazdı.

        Aynı kaynak, Başkonsolos’un ayrıca, Cumbul’un Mumbai’da kaldığı sürece "Türk Büyükelçiliğinin kefil olacağını bildirdiğini ancak hiç bir şey yapılmadığı"nı da anlattı.

        Haberde "Bir konsolosluk yetkilisi, ‘son yıllarda birkaç defa, çok tanınmış Hintli erkek ve kadın oyuncuları Türkiye’yi ziyaret etti ve kendilerine çok girişli vizeler verildi ve kolaylıklar sağlandı, hiçbir soru sorulmadan’ dedi" diye yazdı.

        Mid Day, ayrıca aynı etkinliğin düzenlenmesinde ortak olan Hindistan Kültür İlişkiler Konseyi yetkililerinin, Türk Başkonsolosluğu yetkilileri ile ilgili "Bunun, Konsolosluğun Şubat ayında açılmasından bu yana düzenlediği az sayıda etkinliklerden biri olduğu için üzüldüler" sözlerini de aktardı.

        Türkiye’nin Mumbai Başkonsolosluğu, geçen Şubat ayında Hindistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmen açılmıştı.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ