Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Moda Kadın tasarımcılar çok pasifler

        HT MAGAZİN

        ‘Dream Style Tasarım Yarışması’nın jüri üyelerinden eski manken Deniz Akkaya, erkek tasarımcıların Türkiye’de daha başarılı olduğunu söylerken kadın tasarımcıların daha pasif kaldığını söyledi.

        Marmara Park Alışveriş Merkezi bu yıl 6’ncısı gerçekleşen ‘Dream Style Tasarım Yarışması’nın finaline ev sahipliği yaptı. 195 genç tasarımcının başvuru yaptığı yarışmada seçilen 20 genç tasarımcı, rüyalarını gerçekleştirmek için kıyasıya bir rekabete girdi. Jüride Cemil İpekçi, Deniz Akkaya, Banu Noyan, Reyhan Karaca, Ozan Canbolat, Cevza Candan, Tümay Özokur yer aldı. Yarışmanın sunuculuğunu Derya Çoşkundeniz ve Suat Güzey üstlenirken, Reyhan Karaca şarkılarıyla yarışmaya renk kattı. Koreografisini Banu Noyan’ın hazırladığı yarışmada 20 genç, bütün hünerlerini sergiledi. Moda dünyasının duayen ismi Cemil İpekçi, yarışmacıları sık sık eleştirdi. Tasarımlarını beğenmediği yarışmacılara “Biraz zevkli olun, yaratıcı olun, dünyayı araştırın, kolaya kaçmayın” dedi. Podyumların unutulmaz isimlerinden Deniz Akkaya kadın tasarımcıları pasiflikle suçladı. Türkiye’de erkek tasarımcıların daha başarılı olduğunu söyleyen Akkaya “Bu ülkede erkek tasarımcılar daha başarılı oluyor. Siz bu kadar pasif kalırsanız işte böyle erkekler önden gider” dedi.

        Yarışmanın birincisi Gri Modernizasyon isimli tasarımıyla Ufuk Akkaya, ikincisi Esrarengiz Desen’le Gizem Yılmaz, üçüncüsü ise Zulüm İnsana Özgüdür ile Hatice Selen Kural oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ