Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Eser Kabaali: ‘Yolum ‘Aşktan’ geçti’

        2002 yılında Estonya’da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden ‘Grup Safir’de şarkı söyleyen genç popçu Eser Kabaali, ilk maksi single’ı ‘Aşktan’la dikkatleri üzerine çekti.

        MAKSİ single’ının çıkış şarkısı ‘Ey Güzel Allahım’la kısa sürede radyolarda en çok çalınan şarkılar arasına giren Eser Kabaali, şarkıları, aşkları ve konservatuvar yılları üzerine HT Magazin’e samimi açıklamalarda bulundu.

        Eser Kabaali ismi ilk kez ünlü isimlerin sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatimizi çekti...

        Evet. Gupse Özay’dan Tolgahan Sayışman’a, İrem Sak’tan, Çiğdem Batur’dan Suat Ateşdağlı’ya kadar tüm sanatçı dostlarım ‘Aşktan’ maksi single’ımın çıkış şarkısı ‘Ey Güzel Allahım’ı Twitter’dan paylaşıp, duygularını yazdı. Beni çok mutlu ettiler. Buradan onlara tekrar teşekkür ederim.

        Maksi single’ın öncesinden başlayalım. Neler yapıyordunuz?

        Konuşmaya başladığımdan beri şarkı söylüyorum. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Drama Bölümü’nü birincilikle kazandım, birincilikle de mezun oldum. 6 yıl boyunca, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Şebnem Sönmez gibi tiyatro duayenleriyle çalıştım. Okulla eşzamanlı olarak tiyatro yaptım, ayrıca şarkı söylemeye de başladım. 17 yaşındayken, yaşım tutmadığı için ailemden izin alınarak Euro vision’a katıldım. Estonya’da yapılan yarışmada, grubumla birlikte 12. olduk. Sonra yolum Betül Demir’le kesişti.

        ‘HER ŞEY BETÜL DEMIR’LE BAŞLADI’

        ‘Aşktan’ın çıkış yolculuğu nasıl başladı?

        Her şey 3 yıl önce Betül Demir’e vokal yapmamla başladı. 45 bin kişinin izlediği bir festivalde Betül birden bana döndü ve “Eser gel bir şarkı da sen söyle” dedi. Sonunda aldığım alkışlarla ayaklarım yerden kesildi. Sonra bir şarkı daha söyletti. O konser sonrasında bana o kadar inandı ki DMC’ye bana albüm yapmaları gerektiğini söyledi.

        ‘Aşk hikâyemi anlattım, etkilendi’

        Sonrasında olaylar nasıl gelişti?

        Albüm için 3 yıl stüdyoda çalıştık. Şarkılar, Sude Bilge Demir’e, Aranjeler Emirhan Cengiz’e ait. Ben Sude Bilge Demir’e yaşadığım bir aşk hikâyesini anlattım, çok etkilendi. Tüm pişmanlıkları, özlemleri, kavgaları bu şarkılara yazdı. Benim yolum aşktan geçti, o da bu yoldaki hikâyeyi kaleme aldı. 30 şarkı çıktı ortaya, sonra o şarkıları Samsun Demir ve Özden Bora ile eledik. Özden Bora “Bu şarkıların yolu aşktan geçmiş. Bu albümün adı ‘Aşktan’ olsun dedi. Biz de bu ismi çok sevdik ve müzikseverlerle buluşturduk.

        Single’ın çıkış şarkısı ‘Ey Güzel Allahım’ çok sevildi. Klipte bir de sürpriz var.

        Evet, bunda radyoların çok büyük etkisi var. Radyocu dostlar şarkıma ve bana çok inandılar. Bol bol çalarak müzikseverlerle buluşturdular. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çok mutlu oluyorum. Şarkının klibini Murat Küçük çekti. Klibin sürprizi ise Betül Demir. Şarkılar bitti. Ben Betül’ün etrafında dolanıyorum “Şarkıma uğurunla dokunur musun” dedim. Beni kırmadı, hem şarkıma vokal yaptı, hem de klibimde beni yalnız bırakmadı.

        ‘Ben 2015 yapımı bir şarkıcıyım’

        Sizi Tarkan’a ve Murat Boz’a benzetiyorlar. Başka isimleri kendime rakip görmek ya da onlarla kıyaslamak biraz abartı olur, çünkü Tarkan, bu sektöre 20 yıldır var. Tarkın’ı, Murat Boz’u severek dinliyorum ama ben kendimi hiç kimseye benzetmiyorum açıkçası. Ben 2015 yapımı şarkıcıyım.

        Şarkıcılıkla ilgili neler hayal ediyorsunuz? Kendi şarkılarımı milyonlarca kişiyle birlikte hep bir ağızdan söylemek en büyük dileğim. Hep yeni şarkılar yapmak ve her şarkıyı her defasında daha büyük kitlelerle söylemek istiyorum.

        Peki sürekli göz önünde olmaya hazır mısınız?

        Şöhretin değil, müziğimin peşindeyim. Doğallıktan yanayım. Yaptığım müzik kitlelere ulaştıkça, gelecek her şeye hazırım.

        Oyunculuğa nasıl bakıyorsunuz?

        Müzikal Drama Bölümü mezunuyum. Oyunculuk eğitimim var. Önce müzikte yolumu alayım sonra güzel bir ekip ve iyi bir proje olursa oyunculuğu düşünebilirim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ