Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Nevşehir'de "Bin Yıllık Yankılar" konserinde Uğur Işılak sahne aldı

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanda "Bin Yıllık Yankılar" konseri düzenlendi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Diriliş Meydanı'nda düzenlenen konserde, sanatçı Uğur Işılak çeşitli eserlerini seslendirdi.

        Konser öncesi meydanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Işılak, milletin, ülkeyi tehdit eden bütün terör örgütlerinin kökünün kazınmasını beklediğini söyledi.

        Son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayan Işılak, "Van, Bitlis, Elazığ'da son üç günde gerçekleşen menfur saldırıları lanetliyoruz. Fakat lanetlemek yetmiyor yüreğimize, biz daha fazlasını istiyoruz. Bunların kökünün kazınmasını istiyoruz." dedi.

        Demokrasi nöbetlerine ara verildiğini belirten Işılak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat geldiği anda, tüm halkın yeniden meydanlara akın edecek şekilde hazır beklediğini kaydetti.

        Işılak'ın yaklaşık 2 saat sahnede kaldığı konseri, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla dinledi.

        Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, meydanda bulunan vatandaşlara dağıtıldı.

        Konser alanında, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.

        "BU DEVLET FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIDIĞI GİBİ PKK'NIN DA KÖKÜNÜ KAZIYACAK"

        Işılak, "Milletimiz, darbe kalkışmasının ardından vatanı, bayrağı ve devleti için haftalarca nöbetteydi. Başkomutandan bugün de böyle bir talimat gelse, nöbet yine devam edecek. Tıpkı Elazığ'da, Van'da olduğu gibi vatandaşlarımız meydanları dolduracak. Öncelikle Van, Bitlis, Elazığ'da son üç günde gerçekleşen menfur saldırıları lanetliyoruz. Fakat lanetlemek yetmiyor yüreğimize, biz daha fazlasını istiyoruz. Bunların kökünün kazınmasını istiyoruz. Bu kararlılıkla da bu devlet bu millet inşallah onların da kökünü tıpkı FETÖ'nün kökünü kazıdığı gibi kazıyacak" şeklinde konuştu.

        Konuşmasının ardından sevilen şarkılarını seslendiren Uğur Işılak yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalırken konser sonrasında ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver sanatçı Işılak'a çiçek hediye etti.

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ