Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Burçin Abdullah: ‘İzleyenlerin içine oturacak bir film çektik’

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        BurçinAbdullah, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği, geçtiğimiz günlerde vizyona giren ‘Ankara Yazı- Veda Mektubu’ adlı filmde, 1980’lerde idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun nişanlısı olarak seyirci karşısına çıkıyor. Boş zamanlarında Ömer Faruk Polat yönetiminde boks antrenmanları yapan ünlü oyuncuyla, Nişantaşı’ndaki Fitroom Sport Centre’da buluştuk ve kariyerinden özel hayatına kadar hakkında merak edilenleri konuştuk...

        ‘SİYASİ DEĞİL, DRAMATİK VE TRAJİK’

        ‘Ankara Yazı-Veda Mektubu’ filminin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

        Yönetmen Kemal Uzun olunca, teklifi direkt kabul ettim. Film siyasi değil, dramatik ve trajik bir film.

        Film çekilmeden önce Mustafa Pehlivanoğlu’nun hikâyesine ve 80’lerde yaşanan gelişmelere ne kadar hâkimdiniz?

        Yaşananları kitaplarda okuduğum, büyüklerden duyduğum ve belgesellerde izlediğim kadar biliyorum. O dönem çok ciddi bir mücadeleden geçilmiş. Suçsuz yere idam edilen gençlerimiz var. Yaşananlar gerçekten büyük bir dram. Film, 80’lerde suçsuz yere idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun hapishane içerisinde yaşadığı trajediyi, işkenceleri ve ailesinin yaşadığı dramı anlatıyor. İdama giden süreci insanların hafızalarında yer edinecek biçimde anlattığımızı söyleyebilirim. Telif haklarını çiğnememek adına karakterlere bire bir bağlı kalınamadı ama filmin hikayesi izleyenlerin içine oturacak cinsten. Mustafa Pehlivanoğlu’nun başına geleni insanlık dışı bir olay olarak niteleyebilirim. İşin sevindirici tarafı toplum artık bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini biliyor. Olayları kanla ve hiddetle değil akılla, mantıkla ve empatiyle çözeceğimizi düşünüyorum. Ülkemin geleceği adına çok umutluyum. Birey olarak doğru olursak bu doğruluk toplumun geneline de yansır.

        ‘İPEK TUZCUOĞLU BANA YÖN GÖSTERDİ’

        Rol icabı da olsa o dönemi yaşamak size ne hissettirdi?

        80’leri yaşamış olmak çok güzel ve özel bir deneyim oldu benim için. Dokunun içerisine kısa sürede adapte oldum. Rolümün yanı sıra İpek Tuzcuoğlu ve Gürkan Uygun gibi isimlerle aynı projede olmak da benim için çok faydalı oldu. Bu rolü oynarken zerre çekincem olmadı, filmde yer almaktan ötürü gurur duydum.

        Set sürecinde size en çok yardımcı olan isim kimdi?

        İpek Tuzcuoğlu ile diyaloğum çok iyiydi. İşin içinden çıkamadığım noktalarda bana yön gösterdi. Önceden de muhabettimiz vardı ama bu proje ilişkimizi ilerletti. Artık onu ablam olarak gördüğüm için kafama takılan konularda ve iş görüşmelerinde fikrini alıyorum.

        Filmin çekimleri Adana’nın Kozan İlçesi’nde yapıldı. Yöreye ilişkin gözlemleriniz nedir?

        Adana güzel bir yer ama hâlâ 80’lerin Türkiye’sini yaşıyor. Camlarda pimapen yok, evlerde tüplü televizyonlar var. Bir de sadece kebap yeniyor. “Nerede salata veya ızgara tavuk yiyebilirim?” diye sorduğumda insanlar bana ısrarla en yakın kebapçının yolunu tarif ettiler. Kebaba doyduğumu söyleyebilirim. Günde 2 öğünden hesaplarsak 2 haftada 28 kebap yemişim. Sağolsun, İstanbul’a döner dönmez spor hocam Ömer Faruk Polat imdadıma yetişti.

        Yeni bir dizi projesi var mı?

        Şimdilik yok ama sinemada bir komedi filminde oynamayı çok

        ‘Adriana Lima’ya hodri meydan!’

        2 aydır boks yapıyorsunuz. Nereden çıktı bu merak?

        Kolay kilo verdirdiği için boks yapıyorum. Koşu bandına çıkıp saatlerce yürüyüp içim şişeceğine boks yapıp stres atmak daha güzel. Boks yaparak 58 kilodan 54 kiloya düştüm. Temel hareketleri öğrendim ancak profesyenel olma niyetim yok.

        Top model Adriana Lima da harıl harıl boks yapıyor...

        Kendisine maç daveti yapıyorum. Hodri meydan! Onun buraya gelmesi uzak ihtimal ama ben ailem orada olduğu için sık sık Amerika’ya gidiyorum. Orada kozlarımızı paylaşabiliriz. İşin esprisi bir yana boksta Muhammed Ali’nin üstüne kimseyi tanımam.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ