Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Birol Namoğlu: ‘Mutsuzluklarımızı şarkıyla ifade eden insanlarız’

        Buse ÖRNEK / HABERTÜRK MAGAZİN

        POP rock grubu Gripin ‘Beni Boş Yere Yorma’ diyor. Solist Birol Namoğlu, gitarist Murat Başdoğan, baterist İlker Baliç, bas gitarist Arda İnceoğlu’ndan oluşan Gripin ile yeni çalışmaları ‘Beni Boş Yere Yorma’ ve 17 yıllık kariyerlerini konuştuk. Hedeflerinin hayatları boyunca birlikte müzik yapmak olduğunu söyleyen grup üyeleri, en büyük ödüllerinin ayrılmadan mesleğe devam etmek olacağını dile getiriyor...

        Yeni single’ınız ‘Beni Boş Yere Yorma’ hakkında neler söyleyeceksiniz?

        Birol Namoğlu: Beğenerek yaptık. Yeni yayınlanmış bir şeyler çıkarmayalı uzun zaman olmuştu. Albüm öncesi bir haberci yollayalım dedik. Biraz farkları olsa da bir Gripin şarkısı olduğunu düşünüyoruz. “Gripin eskiye dönüyor” gibi yorumlar okuduk, çok hoşumuza gitti.

        Kayıt süreci nasıl geçti?

        İlker Baliç: Parçayı Haluk Kurosman ile beraber yaptık. Yaklaşık 2-3 ay kadar sürdü. Bu, bizim ilk single deneyimimizdi. Bu sayede single’ın kendine ait bazı zorlukları olduğunu görmüş olduk. 2 ay boyunca tek bir şarkıya odaklanmak oldukça yorucu oluyormuş.

        Arda İnceoğlu: Aynen katılıyorum. Gerçekten çok güzel özetledin. Şunu eklemek istiyorum. Kayıt süreci 2 ay sürdü ama şarkıya haziran ayında başladık.

        B.N.: Kafayı yoran bir durum single. Gerçekten çok zor iş.

        ‘YORUMLARI ÖZELLİKLE TAKİP EDİYORUZ’

        Provalarda en çok nelere dikkat ediyorsunuz? Grup olarak nasıl hazırlanıyorsunuz?

        B.N.: Çok fazla prova yapmayan bir grubuz. Genelde konser önceleri provalar yapıyoruz.

        İ.B.: Prova eksikliğinden dolayı prodüksiyon süreci bizde çok uzun sürüyor.

        ‘Beni Boş Yere Yorma’ya beklediğiniz tepkiler geldi mi?

        B.N.: Şu ana kadar biri dışında yüzlerce güzel yorum okudum. O biri dediğim de çok saygılı bir yorum. Yorumları özellikle takip ediyoruz. Çünkü daha iyisini yapmak isteriz. Keyifle gidişatı gözlemliyoruz. İnsanlar şarkıyı öğrenmeye başlamışlar, konserlerde çalmamızı istiyorlar. Bu da güzel bir işaret.

        Yeni çalışmanızı tek cümleyle anlatabilir misiniz?

        B.N.: İlişkinin ciddi aşamaya ilerlediği dönemlerdeki zorlukları anlatan bir şarkı diyebiliriz. “Beni çok fazla uğraştırma” tadında bir serzeniş aslında

        Sizi bu şarkıyı eşiniz Derya Beşerler’e yazmaya iten neden nedir Birol Bey?

        B.N.: Her insanın yaşadığı gibi bazı problemlerin yaşanma korkusu olduğu dönemlerden geçiyorduk. Nakaratın kilit cümleleri o dönemde ortaya çıkmış 1-2 cümleydi aslında. Derya’nın ismi de geçiyor. Uzun süre sakladım ondan. Sonra bir şekilde ortaya çıktı. Derya da “Biliyordum” gibi bir yorumda bulundu.

        ‘DÜETLERİ DEĞİŞİK BİR TAT OLARAK GÖRÜYORUZ’

        Emre Aydın’la 2007 yılında düet yapmıştınız. 27 ile yaptığınız ‘Muhtemel Aşk’ düeti de çok tuttu. Yeni sürpriz düetler olacak mı?

        A.İ.: Aslında biz “Kiminle düet yapalım?” diye düşünmüyoruz. Yaptığımız düetler değişik bir tat olur diye düşünülerek kayıt sürecinde ortaya çıkıyor. Henüz planlanmış bir şey yok ama neden olmasın? Murat Başdoğan: 27 ile uzun süre birlikte çalışacağız. Daha yeni ikinci parçalarının kayıtları bitti. B.N.: Onlarla tanışma hikâyemiz yaptığımız Amerika turnelerinde başladı. 4 turneyi de beraber gerçekleştirdik. 40 konsere yakın beraber sahne aldık. “Bu şarkılara yazık olmasın” dedik. İyi ki öyle demişiz. Çünkü şarkıya, onların iyi müzisyenliklerine çok inanıyorduk. Şarkıya gelen tepki beklenenin üstünde oldu.

        ‘AY SONUNDA YENİ ALBÜME BAŞLIYORUZ’

        Şarkılarınızda ilham kaynağınız ne?

        B.N.: Mutsuzluklarımızı şarkıyla ifade eden insanlarız. Genelde kendi aramızda neşeliyiz, yaşamayı severiz. O duygularımız bu şekilde ortaya çıkıyor. Yeni albümümüzde ritmi eğlenceli bir parçamız var.

        Yeni albüm demişken, sonbaharda çıkaracağınız o albümden biraz bahsedebilir misiniz?

        B.N.: Haluk Kurosman ile tekrar stüdyoya gireceğiz. Bu ayın sonunda hazırlıklara başlayıp elimizden geleni yapacağız.

        ‘EŞLERİMİZ ANLAYIŞLI’

        Derya Beşerler ile evliliğiniz nasıl gidiyor Birol Bey?

        Birol Namoğlu: Güzel gidiyor. Arkadaşlarım benden önce evlendikleri için onların evliliklerini görme ve tartma şansım oldu. Evliliğin iyi bir şey olduğuna kanaat getirdim. Çok şükür şu anda sıkıntımız yok. Eşlerimiz anlayışlı ve böyle olduğu sürece bu şekilde devam edecektir.

        Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?

        B.N.: Derya da ben de çocuk için erken olduğunu düşünüyoruz.

        ‘TÜRKİYE'DE GRUPLA MÜZİK YAPMAK ZOR’

        Gripin olarak hayalleriniz neler?

        Birol Namoğlu: Hayalimiz en büyük ödülü almak; hayat boyu müzik yapmak istiyoruz. Arda İnceoğlu: Türkiye’de grupla müzik yapmak zor. Konserlere devam edebilmek, iyi şarkılar yapmaya devam edebilmek en büyük ödül olurdu herhalde.

        Müzik dışında nelerle uğraşıyorsunuz?

        İlker Baliç: Davul eğitmenliği yapıyorum. Farklı yaşlarda öğrencilerim var. 7’den 70’e insanlarla davul bilgimi paylaşıp öğretmeye çalışıyorum.

        A.İ.: Oyun oynuyorum.

        B.N.: Küçük bir mekân ortaklığım var. Onunla ilgileniyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ