Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Serkan Çağrı: ‘Kayahan ufuk açan bir yol göstericiydi’

        16-25 Eylül tarihleri arasında beşinci kez düzenlenecek olan Klarnet Festivali’nin Ustaya Saygı bölümü bu yıl Kayahan’a adandı. 22 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek olan ‘Kayahan’a Saygı Gecesi’nde İpek Açar, Zara, Suat Suna, Yonca Lodi, Hakan Aysev, İrem Derici, Ferman Toprak, Fettah Can’ın sahneye çıkacak. İskender Paydaş’ın müzik direktörlüğünü üstendiği konser hakkında Serkan Çağrı, Nilüfer’in neden gecede olmayacağını ve Beste Haravon’un organizasyona katılıp katılmayacağını açıkladı. İpek Açar ile miras konusunda davalık olan, mart ayında düzenlenen ‘İyi ki Doğdun Kayahan’ gecesine katılmayan Beste Haravon’un ‘Kayahan’a Saygı Gecesi’ne katılıp katılmayacağı merak konusu.

        Bu yılki festivalde Kayahan adına bir gece düzenlemenizin nedeni nedir?

        Uluslararası Klarnet Festivali’nde sokaklardan tutun konser salonlarına kadar pek çok etkinlik var. Festivalin önemli etkinliklerinden biri olan Ustaya Saygı isimli konser gecesinde ise her yıl usta bir müzik adamını eserleriyle anıyoruz. Geçtiğimiz yıl Barış Manço’yu anmıştık. Bu yıl müziğimizin gerçek ustalarından biri olan Kayahan’ı anıyoruz. Özellikle besteleriyle ölümsüzleşmiş müzik adamlarının yeniden hatırlanması, anılması ve geleceğe taşınmasını önemsiyoruz. Bu nedenle Ustaya Saygı adlı konserler festivalimiz devam ettikçe gerçekleştirilecektir.

        ‘NİLÜFER’E TARİH UYMADI’

        Kayahan hakkındaki duygularınızı nasıl ifade edersiniz?

        Kayahan, müzisyenliği ve insani yönüyle her zaman ufuk açan bir yol göstericiydi. O kimsenin bakmadığı taraftan bir şeyleri görebilen ender insanlardan biriydi. Hiç unutamadığım bir anımı paylaşmak isterim. Birkaç yakın dostuyla evine ziyarete gitmiştik. Ben onun ağzından çıkan her şeyi dikkatle dinlerken anlatmakta olduğu konuya bir virgül koyarak aniden bana dönüp “Sen o klarnete ne yaptın da ismin marka oldu?” diyerek beni şaşırtmıştı. Aynı anda pek çok şeyi düşünebilen bir müzisyendi. Kalplere dokunan bestelerinde duyduğum şahane bir de matematik vardır. Bir müzisyen olarak bu yönüne de hayranlığım büyüktür.

        Gecede sahneye çıkacak sanatçıları belirlerken hangi kriterleri göz önünde bulundurdunuz? Hangi sanatçının hangi şarkıyı seslendireceği belli mi?

        Kayahan anısına gerçekleştirilecek konserin müzik direktörlüğünü yıllarca onunla birlikte çalışmış, müziğini en iyi tanıyan isimlerden İskender Paydaş yapacak. Geceye katılan isimleri İskender Bey ve İpek Açar’la birlikte belirledik. Çeşitli müzik türlerinde başarılı isimler davet edildi. Daha fazla sanatçı arkadaşımızın katılmasını istememize rağmen konser süresini düşünerek ve çok da zorlanarak kısıtlamak durumunda kaldık. Hangi sanatçının hangi şarkıyı söyleyeceği kesinleşti ancak geceye katılacak izleyicilerimizin bu sürprizi yaşamasını İstiyoruz.

        Nilüfer gecede neden olmayacak?

        Nilüfer Hanım’ı elbette geceye davet ettik. Etmemek mümkün mü? Ancak o tarihte uygun olmadığı için gecemize katılamayacağını, kalbinin bizlerle olacağını belirtti.

        Beste Haravon davetli mi?

        Beste Hanım’ın da gecede aramızda olmasını çok isteriz. Kendisini birkaç kez aradım. Bir de mesaj bıraktım. Cevap bekliyorum.

        Haravon, babası için düzenlenen doğum günü etkinliğine de katılmamıştı.

        Mehmet ÇALIŞKAN /HABERTÜRK MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ