Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Aşkım Kapışmak: 'Evliliğin olduğu yerde aşk olmaz'

        ‘Üzümlü Kek’ isimli kitabınızda otizmli bir çocuğun hikâyesini anlatıyorsunuz. Kitabı yazmaya nasıl karar verdiniz?

        İletişim ve psikoloji alanına otizmli çocuklarla başladım. Otizmli çocuklar ve aileleriyle çalışıyordum. Enes de o çocuklardan bir tanesiydi. Onunla 6 sene çalıştım. O dönemde Enes’in hayata bakışı beni çok etkiledi. Bu aslında 4-5 sene önce yazmaya başladığım bir hikâyeydi. Otizmli Enes benim hayat rehberim olmuştu.

        ‘Üzümlü Kek’in hikâyesi nedir?

        Otizmli çocukların üstün zekâları ve üstün yetenekleri oluyor. Enes’in de özel yeteneği, tattırdığınız bir pastayı anında yapması. Ailesiyle bir tatil sırasında üzümlü kek yapmak istiyor. Ailesi marketten malzemeleri alıp yola devam ederken trafik kazası geçiriyor ve ölüyorlar. Enes’in ablası psikolog ve anne babası ölünce bütün hayatı Enes üzerine odaklanıyor. Enes kansere yakalanıyor ve ölmeden önce ablasını mutlu bırakmak istediği için kendi kurguladığı bir aşkın içine alıyor.

        Bu hikâyenin ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu?

        Enes ve yetenekleri gerçek. Ablasıyla ilgili birçok şeyi aslında benimle ilgili. Enes’in ailesi hâlâ yaşıyor.

        ‘KENDİMLE KONUŞARAK RAHATLIYORUM’

        İnsanlar sizin önerilerinizle rahatlıyorlar. Peki siz rahatlamak için neler yapıyorsunuz?

        Derdiniz olduğunda kiminle konuşursunuz? Derdim olduğunda konuştuğum çok az insan var. Ben daha çok kendimle konuşarak rahatlıyorum. İbadetlerim ve dualarım bana çok iyi geliyor. Kitap okumak iyi geliyor. Evimde televizyon yok. Dört yıldır böyle yaşıyorum. Yalnızlık iyi geliyor. Dört senedir iki ayda bir yurtdışına gidiyorum. Şimdi Barcelona’da ev kiraladık. İlk denemelere başladım. İleride yurtdışında yaşamak istiyorum.

        ‘AŞK BİLİNÇSİZDİR’

        Demet Şener-İbrahim Kutluay ve Seçkin Piriler-Kaan Tangöze boşanmaları çok gürültülü ve olaylı geçiyor. Sizce neden?

        Gerçekler gizli kalmayı sevmez. Mükemmel çift söylemi bana garip geliyor. Evliliğin olduğu yerde aşk olmaz. Aşk bilincin olmadığı bir boyuttur. Eğer sen bunu evlilik gibi bir kanunla zamana bölersen oraya bilinç giriyor. Bilincin olduğu yerde aşk sekteye uğrar. Aldatılmak kadının güzelliğiyle alakalı değil. Sadakatsizlik başka bir durum. ‘Demet Şener nasıl aldatılır’ diyemezsin. İş aldatmaya kadar o ilişkide neler yaşandığını öğrenmek.

        Murat Boz ve Aslı Enver ilişkilerini açık şekilde yaşıyor. Burak Özçivit-Fahriye Evcen ise aynı tatillerde bile ayrı fotoğraf paylaşıp gizem yaratıyorlar. Sizce hangisi daha doğru?

        Aşırı ilgili olup dünyanın merkezine koymak da çok samimi gelmiyor bana. Sosyal medya paylaşımları ve strateji devreye giriyorsa ilişkide sağlık bozulur. Zaten ünlülerin aşk hayatları yoktur. Çünkü her şeye strateji geliştirmek zorunda kalırlar. Aşk özgürlüğü, doğallığı, samimiyeti sever.

        ‘Evlilik kurumuna iyi yatırım yapıyorlar’

        ‘Mükemmel ilişki yoktur’ dediniz. Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal için başarılı bir çift diyebilir miyiz?

        İyi ve doğru bir çifttir. Mükemmel kimse yok ki mükemmel ilişki olsun. İyi yürütüyorlar, birbirlerinin sorumluluklarını alıyorlar. Evlilik kurumuna iyi yatırım yapıyorlar. Bu mükemmel değil, olması gereken bir şey. Mutsuzluk o kadar arttı ki mutlu bir şey görünce abartıyoruz.

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ