Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Kibariye:"Kocamın ayaklarını yıkıyorum"

        HT MAGAZİN / Esin ÖVET

        Uzun süredir röportaj vermeyen Kibariye, sessizliğini Esin Övet’e bozdu. “Kocamın ayağını yıkıyorum, ellerini kremliyorum, hizmet ediyorum” diyen şarkıcı evliliğinden mal varlığına, anneliğinden sanat camiasındaki dostlarına kadar merak edilenleri anlattı

        Kiminle konuşsam “Ah ölüyorum, bitiyorum, nerede sahneye çıkıyor” diyor Kibariye için. İşte size müjde: Yarın akşam ve her pazartesi Desibel’de olacak Kiboş. Öncesinde Ateşehir’de sürekli gittiği Ertan Kuaför’de buluştuk. Sarılıp öpüşüp hasret giderdikten sonra röportaja geçtik. Tam ilk sorumu cümlelere dökmeye başlamıştım ki, “Bismillahirrahmanirrahim” diye söze başladı. Sonrasında “Allah’ımın izniyle. Selamünaleyküm. Hoş geldin. Çok kıymetli bir kızsın. Çok profsun. Hastayım sana. Konuşmalarına, toparlamalarına. Dalının tekisin. Maşallahın var. Sana yağcılık yapmıyorum. Kuru ekmek yerim yine yağcılık yapmam. Allah’ıma bin şükür. Gerçekçiyim” diye söze başladı. Anlayacağınız ben ona, o bana hayran güzel bir sohbet yaptık. Olduğu gibi, saf, sade Kibariye. Bunca yıldır bu işi yapıyorum ben böylesine doğal, samimi, içtenini de görmedim. Onu da söyleyeyim.

        ‘YAPAMAYACAĞIM ŞEY YOK’

        Çok sevildiğinin farkında mısın?

        Evet farkındayım. Sadece benim iyiliğimden yararlananları sevmiyorum. İnsanların benim saf ve temiz kalbimden, iyi niyetimden yararlanmasını istemiyorum. Yararlananı da çok gördüm. (O sırada odada ezan okunmaya başlıyor. Meğer Kibariye’nin telefon namaz saatinin geldiğini haber veriyormuş.)

        Telefon sesi ezan sesi mi?

        Yok, namaz saatini haber veriyor.

        Beş vakit namaz kılıyor musunuz?

        Allah kabul etsin inşallah. Ama bunlar söylenmez Allah ile kul arasında.

        Tamam, Allah kabul etsin. Yararlananları çok gördüm dedin...

        Fırsat vermem beni kullanmalarına. Üç maymunu oynarım, görmezden gelirim. Allah korkum var benim. Beni kimse kandıramaz, herkes kendini kandırır. Her koyun kendi bacağından asılır. Allah o kadar büyük ki, kimse mükemmel değil. Ben de değilim. Olduğum gibiyim.

        Sahneye de bu yansıyor.

        Yansır ben iyi insanım.

        Arabesk dinlemeyen insanlar Kibariye’ye bayılıyorlar.

        Arabeski sevmeyen kimse olmaz. Bütün müzikler aynıdır evrenseldir. Bu işin üstatları var. Profları var. Ben kimim onların yanında. Hocalarımız varken ben çırağım. Hiçbir zaman ‘profum’ demiyorum.

        Ne buluyor sence insanlar Kibariye’de.

        Bir şey anlatacağım. Bunu kesme. Sesi güzel olan rock da okur, pop da okur, arabesk de okur, caz da okur. Benim yapamayacağım şey yok. Her şeyi okuyorum. Bütün şarkıların hakkından geliyorum.

        Arkadaşlarım da söylüyor Allah razı olsun. Hiçbir mecburiyetleri yok. Çıkarsız veriyorlar. İsimler de belli. Sezen Aksu’su, Şebnem Ferah’ı, Tarkan’ı, Rafet El Roman’ı, Soner Sarıkabadayı’sı, Fettah Can’ı aklına kim gelirse. Sevdikleri için beş kuruş para istemiyorlar.

        ‘Her evde kusur vardır’

        Kocana aşkın devam ediyor mu?

        Ben boşanıyorum artık. Hiç sevmiyorum ayrılıyorum, bitti artık.

        Boşanırken bu kadar rahat söyler misin?

        Rabbim çocuğumu, ailemi, kocamı, kardeşlerimi hiçbir zaman yüreğimden atmasın. Kocamı çok seviyorum. Ben onu sevemeyeceğimi zannettim, çok sevdim.

        Kavga etmiyor musunuz?

        Her evin karabiberi tuzu vardır. Bizim evimizde de olacak öyle şeyler. Olmazsa kusurlu evlilik olur.

        Bağırış çağırış?

        Ben bağırmam. Denyolaştım mı arada bir gelir.

        Sinirlenince ne yapıyorsun?

        Şarkılaaaar. Bir de termosuma çay dolduruyorum. Gidiyorum Suadiye sahiline çay içip zikir ediyorum. Bunlar anlatılmaz. Her evde kusur vardır. Büyütmem. Büyütürsem yürümez adam başka karılara gider.

        ‘ANNE BABA DAYAĞI TATLIDIR'

        Hiç para almıyorlar mı?

        Hayır almıyorlar. Mecbur değiller. Kıskanmıyorlar beni.

        Neden seviliyorsun sence?

        Doğallığımı seviyorlar. Son kararım.

        Şımarmıyor musun, kapris yapmıyor musunuz?

        Neden şımarayım, ben kimim ki şımarayım. Hayatta tövbe bana mı söylüyorsun bunu. Ben gurur yapamam. Beni annem babam böyle yetiştirdi. Çok dayak yedim anamdan, babamdan ama Allah razı olsun.

        İyi bir şey mi dayak yemek?

        Hayır değil. Ben kızıma atmıyorum. Atanları da sevmiyorum ama o dönemler küçüktüm başımıza bir şey gelmesin diye idrak edemiyordum yaşım gereği. Bir de oturduğumuz semtler zordu. Anne-baba dayağı tatlıdır. Bir şey olmaz.

        Ne için dayak attılar mesela ilk aklına hangi olay geliyor?

        Kız arkadaşım mini etek giyiyordu. Ben de “Bana kötülük yapmıyor, özeli onu ilgilendirir” demiştim babama. Babam da “Hayır istemiyorum onunla gezmeni. Seni gebertirim” diyerek beni bir gece bodruma kilitlediler. Teyzem geldi çıkardı. Ellerinden öperim babamın, ayacıklarından öperim. Anaların, babaların söylediği her şey doğrudur. Vardır onların bir bildiği. O zaman idrak edemiyordum ama çok haklılarmış.

        Sen bir fiske vurdun mu kızına?

        Beeeennnnnn? Allah’ın huzuruna çıkmak nasip olmasın kızıma daha vurmadım. Vurmadım ama çok çektiğim, çok dayak yediğim için kendimden örnek veriyorum. Sadece dediğim laf “Çocuğum su diye cola diye ilaç koyarlar” diyorum. Geç oldu benim kızım ama değdi.

        ‘İSTERSEM 70 YAŞINDA DOĞURURUM’

        Geç anne oldun tadından yenmiyor yani.

        Biz kadınlar yumurtalarımız çalıştığı sürece anne olabiliriz. Menopozluyken de anne olabiliriz. Rahmimiz Allah’a emanet. Erkeklerden daha güçlüyüz.

        Kadın ve erkek eşit midir sence, bugünlerde pek bir tartışılıyor?

        Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, adam gibi adam. Ben saygı gördüm ayakta dinledi beni. Düğmesini kapatmıştır. Sesini de çok beğeniyorum. Adam çalışıyor, koşuşturuyor. Koşan kazanır. Yarış peşinde değil, işini yapıyor. Onun da bir bildiği vardır. Erkek ile kadın tam olarak eşit olmasa bile şöyle eşit: Kadının yapamayacağını erkek, erkeğin yapamayacağını kadın yapamaz. Burada bir eşitlik var. Ben kocamın ayağını yıkıyorum, ayaklarını, ellerini kremliyorum, hizmet ediyorum. Peygamber efendimizin istediği. İkisi olmasa eksik kalır her şey.

        İkinci kez anne olmak istemedin mi?

        Ben iki kez kürtaj oldum Birgül’ü dünyaya getirdikten sonra. İki bebeğim oldu. Gelişmemişler karnımdan alındı. Doktor “Yeniden yapabilirsin” diyor. Rahmimde bir şey yok. Yumurtamın sol tarafı azcık çalışmıyordu. Onu da popodan iğnelerle çalıştırdılar. İstesem yine yaparım çocuk.

        İstemiyor musun?

        Sana dobra dobra anlatıyorum. Çocuk çok kolay. İki dakikada yaparsın Allah verdikten sonra. Kafamda bir şeyler var. Zamana bırakıyorum. İstersem 70 yaşında doğururum. Doktorum “Sen kız oğlan kız gibisin, rahmin tertemiz” diyor. Al bütün defterleri döktüm.

        Birgül’ün sesi nasıl?

        Sesi güzel değil ama kulağı var. Türkçe çok dinlemiyor.

        Kibariye dinliyor mu?

        “Seni seviyorum anne ama sen güzel okumuyorsun, senin şarkılarını sevmiyorum” diyor. Arabeskten hoşlanmıyor. “Ama anne olarak çok iyisin” diyor.

        ‘BİRGÜL ÇOK HASSAS BİR KIZ’

        Kızınla hacca ve umreye gitmişsin.

        Bunlar söylenmez Allah ile kul arasında gittik. Allah yeniden gitmeyi nasip etsin. Birgül Nur Yerlitaş’ın hastası. Tasarımcı mı diyorsunuz siz. İşte öyle istiyor. Elbiseler çiziyor. Bana da çizmiş.

        Nur Yerlitaş ile tanıştırdın mı?

        Birgül çok hassas bir kız. Nur Hanım da biraz sert bir kız. Sert derken iyi niyetli ama.

        Kime düşkün?

        Anneyi sever babaya düşkün olur kız çocukları. Life is life.

        Sen kimi seviyorsun? Kimin sesi seni ağlatıyor?

        Türkiye’de Haktan’dır benim için. Onu dinlediğimde ağlıyorum. Niran Ünsal, Yıldız Tilbe ağlatır. Allah uzun ömürler versin İbo’yu beğenirim. Türkiye’de bir ekoldür. Mine Koşan’ı beğenirim. Kendi yok Allah’ı var. Ama bir numara kim bil bakalım? Yaşasın Türkiye. En sevdiğim ses Gönül Akkor. Pavyondan beni buraya getirdi. Başkası olsa yapmaz, kıskanır. Parfümlerini, elbiselerini verdi. Gönül Akkor, filmin başrolü odur.

        Yabancılardan?

        Tina’ya bayılıyorum. Allah rahmet eylesin Whitney. Rihanna’nın hastasıyım. Asala, Fairuz. Gypsy romanım, benim kanım canım. Bir de Kibariye’yi beğeniyorum. Başka da kimse yok. Life is life.

        ‘Allah’ın huzurunda bende selülit yok’

        Sanatçı arkadaşların var mı?

        Sezen, Niran, Tarkan canlarım en samimilerim. Sık sık görüşmüyoruz. Çalışıyoruz ama bana karşı bir vefasızlık, saygısızlık görmedim. Nerede görseler Kiboşum derler.

        Estetik var mı?

        Nee anneeeee... Soyunurum bak sana.

        Selülit yok mu?

        Allah’ın huzurunda bende selülit yok.

        ‘Cumhurbaşkanı’mızın sesine bayılıyorum’

        Tarkan’ı arasan, Sezen Aksu’yu arasan hemen karşına çıkıyorlar.

        Sen ne diyorsun ya. Cumhurbaşkanı evime davetiyeler gönderiyor.

        Kimseden kötü bir şey görmedim diyorsun?

        Kör olayım bak yemin ederim her şeyi yürekten söylüyorum. Ben ne camiadan ne halktan ne Cumhurbaşkanımızdan, ne devlet büyüklerimizden kötü bir şey gördüm. Allah hepsine güç kuvvet versin. Allah yardım etsin. Ben Cumhurbaşkanı’mızın sesine bayılıyorum.

        Nerede dinledin sesini?

        Ali’nin telefonundan dinledim. Kocamın telefonundan. Ali öyle şeyleri seviyor. İlahi okuyordu, kayıttan dinledim. Nasıl güzel okumak. Ağladım. Ben çok duygusalım, gerçekten etkilendim. Çok güzel okuyor, çok güzel işler yapıyor. Saygılar sevgiler.

        Kibariye sana yetişemiyorum. Kızının ne olmasını istiyorsun?

        En çok istediğim şey üniversiteyi bitirmesi. İmam hatipe gidiyor. Kuran öğreniyor. Bak onları da öğrensin. Dinimizi de öğrensin.

        ‘HER ŞEYİMİ ALİ BEY ALIR’

        Üç maymunu oynar mısın?

        Yok oynamam. Erkekler ufak tefek şeyler yapıyorlar. Çok çirkin bir şey. Ben hiç yakıştırmıyorum. Basitleştiren bir şey erkeği. Ama dünyada oluyor. Olmasını istemeyiz.

        Hangi durumda ‘Tamam bitti’ dersin.

        “Karıcığım sen çocuğumun annesisin. Ama ben başka birine âşık oldum” dediği anda yemin ederim terk ederim. Ben çok gururlu bir kadınım. Başkasından duyduğuma inanmam, gözümle gördüğüme inanırım. Âşıksa bana söyleyecek. Derse biter demezse bitmez. Yuvamı bozmam.

        Gerdanlıkların, tek taş yüzüğün var mı?

        Var her şeyim var. Benim bütün iç, dış eşyalarımı, ayakkabılarımı, takılarımı aklına ne geliyorsa Ali Bey alıyor. En kralını alır. Yemin olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ