Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Behzat Gerçeker: "Bu gençler müziğe yön verecek"

        6 genç yeteneği ve önemli sanatçıları ‘ENBE 2015’ adlı yeni albümünde buluşturan Behzat Gerçeker, albümdeki genç yeteneklerin çok başarılı işlere imza atacaklarını söyledi ve ekledi: “Bu gençler müziğe yön verecek’

        Behzat Gerçeker, ‘ENBE 2015’ ile yeni bir albüm çalışmasına imza attı. Ajda Pekkan, Burcu Güneş, Funda Arar, Işın Karaca, Ziynet Sali, Betül Demir ve Erdal’ın şarkılarıyla yer aldıkları albümde aynı zamanda 6 genç isim de bulunuyor: İlyas Yalçıntaş, Büşra Periz, Rümeysa, Cem Belevi, Haydar Yılmaz ve Tuana Türkay. Daha önceki albümlerinde de genç yeteneklere yer veren Gerçeker’e bu tavrının altında hangi nedenlerin yattığını sordum. Önemli sanatçılarla aynı albümde yer alan genç yeteneklere nasıl bir kariyer planlaması yaptıklarını... Konu bir şekilde Özgecan Aslan’a geldi. Hepsinin ortak haykırışı şu oldu: “İnsanlar öldürülürken bizim nereye geldiğimizin ne önemi var?”

        20’nci yılını kutlayan ENBE Orkestrası’nın müzik sektöründeki misyonu nedir?

        Behzat Gerçeker: Tek derdimiz iyi müzik yapmak. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının yer aldığı albüm ve konserlerimizde çok yetenekli genç arkadaşlarımızı buluşturmamız da önemli misyonlarımızdan. Açtığımız kapıdan giren o gençlerin kaliteli müzik yaparak sektöre katkıda bulunacaklarına inanıyorum.

        ‘ALBÜM, ITICI GÜÇ OLDU’

        Genç isimleri hangi kriterlere göre seçiyorsunuz?

        B.G.: Önce müziğine, yaptığı işe ve karakterlerine bakıyorum. Yeni albümümüzdeki arkadaşlarımız kendilerini ispatlamış. Önümüzdeki yıllarda çok daha başarılı işlere imza atacaklar.

        Birçok ünlü sanatçı sizin albümlerinizde yer alıyor. Genç isimler sizin için risk değil mi?

        B.G.: Benim nazarımda öyle değil. Elimizde böyle bir imkân varken genç müzisyenleri neden desteklemeyelim? Başarılı olmalarını ben de istiyorum, albümde yer alan ünlü sanatçılar da.

        Peki gençler, ENBE Orkestrası’yla çalışmak nasıl?

        Büşra Periz: Büyük şans. Bu fırsatın bize altın tepside sunulduğunun farkındayız. Ona göre çalışacağız.

        İlyas Yalçıntaş: Albümde seslendirdiğim 2 şarkı var. ‘İncir’ ve ‘Olmazsa Olmazımsın’. Böyle bir albümde yer almak elbette hepimiz için büyük bir itici güç oldu.

        Cem Belevi: Behzat Hoca’mı Fatih Terim’e benzetiyorum. Terim, çok büyük maçlarda 17-18 yaşındaki gençleri sahaya sürmüştür ya; Behzat Hoca’nın da bize böyle baktığını düşünüyorum. ‘ENBE 2015’te sözü ve müziği bana ait olan ‘Günaydın Sevgilim’ ile yer aldım. Bu çalışmanın kariyerimizde çok özel bir yere sahip olacağının farkındayım.

        Haydar Yılmaz: Albümdeki ‘Hiç Halim Yok’un sözü ve müziği bana ait. Şarkımın böyle bir albümde yer alması tarifi imkânsız bir mutluluk yaşatıyor. ‘ENBE 2015’te yer almamızdan dolayı daha iyi şarkılar üretip seslendirmek için daha çok arzuya ve güce sahip olduk.

        Rümeysa: Sezen Aksu’nun ‘Ayrılık’ adlı eserini seslendiriyorum. 3 yıldır Aksu’yla çalışıyorum. Aynı zamanda müzik öğretmeniyim. Tamamı Sezen Aksu’nun şarkılarından oluşan yeni bir albüm çıkarmanın hazırlığı içindeyim. Güzel bir süreç başladı. Kolektif çalışma biçimine katkıda bulunduğumu düşünüyorum.

        "AJDA PEKKAN HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ OLDU"

        Ajda Pekkan gençleri inceliyor mu?

        Behzat Gerçeker: Soruyor, hepsini tanıyor. Albümü alıyor, tek tek bakıyor. Kendisinden çok güzel tepkiler geldi. Albümü ilk Ajda Hanım’a gönderip dinlettim. “Ne kadar iyi çocuklar” diyerek hepsini tebrik etti. Kendisi her zaman iyi bir destekçimiz oldu.

        Gençlerin bireysel albümlerini de dinleyebilecek miyiz yakında?

        B.G.: Rümeysa, Sezen Aksu’yla çalıştı, albümü hazır. İlyas’ın, Haydar’ın ve Cem’in albümleri de hazır. İnşallah Büşra’nınki de hazır olur. Bu 5 arkadaşa inandım. Daha önce Mustafa Ceceli ile Elvan Günaydın benzer bir albüm çalışmamızda yer almıştı. İkisi de hak ettikleri yerlere geldiler. Emin olun yeni arkadaşlarımız da önemli seslerden olacaklar. Gün gelecek müziğe yön veren isimler olacaklar. Biz genç arkadaşlarımıza el uzattık. Onlar da bizlerin seviyesine geldiklerinde o dönemin gençlerine el uzatarak önemli bir misyonu yerine getirecekler.

        ‘Sanata eğilim artmalı’

        Umut vaat ettiğiniz müzik sektöründe kendinize nasıl bir yer edinmeyi planlıyorsunuz?

        Behzat Gerçeker: Reyting için devamlı bir kavga hali mevcut. Biz bunların dışındayız. Müziğimizle topluma faydalı olmanın peşindeyiz.

        Rümeysa: Ben, ülkemizde son dönemde yaşanan olayların sanata az eğilimli olmaktan kaynaklandığını düşünüyorum.

        Haydar Yılmaz: Özgecan’ı hunharca bir şekilde kaybettik. İnsanlar sanata eğilimli olsa şiddet azalacak. Hepimizin ortak haykırışı “İnsanlar öldürülürken bizim nereye geldiğimizin ne önemi var?”dır.

        İlyas Yalçıntaş: Keşke sanatsal içerikli programlar olsa da halkımız sanata daha fazla ilgi gösterse. Ben enstrüman çalan katil görmedim. Keşke sanatla ilgilenip kendilerini şiddetle değil müzikle ifade etselermiş.

        Cem Belevi: Sanatla uğraşan biri şiddete eğilim göstermez.

        Büşra Periz: İnsanlar o kadar çok çalışıyorlar ki kendilerini çok fazla deşarj etmiyorlar. 1-2 saatlerini resme, tiyatroya, sinemaya, müziğe ayırsalar deşarj olacaklar. Negatiflik vücuttan gidecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ