Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar ‘Arkadaşım olsa tahammül edemem’

        HT MAGAZİN/NEZİHA KARTAL

        Serhat Teoman ve Duygu Yetiş ile Acil Aşk Aranıyor dizisini konuştuk. Nisan karakterlerini canlandıran Duygu Yetiş, “Nisan, Sinan’ın baş belası. Normal hayatta arkadaşım olsa tahammül edemem” diyerek Nisan’ın Sinan’ı ilerleyen bölümlerde nasıl çıldırtacağının da sinyallerini veriyor. Sinan’ın zaaflarının olmasının onu insan yaptığını söyleyen Serhat Teoman, “Bizim dizilerimizde başroller genelde kahraman olur. Hiçbir kötü özellikleri olmaz onlar iyi insanlardır. Bence o adamlar karton karakterlerdir” diyor.

        SERHAT TEOMAN:

        ‘Acil Aşk Aranıyor’ nasıl bir dizi? ‘Acil Servis’ dizisi isim, oyuncu ve hikâyedeki değişikliklerden sonra kabuk değiştirerek ‘Acil Aşk Aranıyor’ oldu. Ben de Dr. Sinan karakterini oynuyorum. Sinan, biraz çapkın ve eğlenmeyi seven biri, aynı zamanda da başarısızlık ve sakarlıklara tahammülü olmayan bir adam. Hikâye Nisan’ın hayatına girmesiyle başlıyor. Nisan, Sinan’ın sevdiği ne kadar özellik varsa kendisinde barındırdığı gibi sevmediği ne kadar şey varsa da kendinde bulunduran biri.

        ■ Yani romantik komedi dizisi...

        Acil Servis, 1994 yılında George Clooney ve birçok başarılı ismi barındıran ‘ER’ dizisinden uyarlanmıştı. Yapılması zor bir işti ve yapımcısıyla, yönetmeniyle oyuncusuyla altından iyi kalkıldığına inandığım bir işti. Ben hâlâ iyi ki yapmışım diyorum. İnsanlara biraz sert geldi sanırım. Hastanenin bu kadar gerçek anlatıldığı başka bir dizi olmadı. ‘Doktorlar’ı da Med Yapım yapmıştı ama o insanların insani yönlerinin de sergilendiği bir işti. Seçimlerin yaklaştığı, kadınların erkeklerle eşit diye yalan söylediğimiz, kadın cinayetleri ve tecavüzlerinin devam ettiği ülkemizde insanlar akşam evlerinde daha keyifli şeyler görmek istiyor.

        ■ Dram mı komedi mi? Bir oyuncu olarak hangisi daha eğlenceli?

        Benim için bir şey fark etmiyor. Oyuncu olarak bir karakter yaratırım ve senaryodan gelen durumu oynarım. Komedinin tip komedisinden çıkmış halini sevmediğim için komedinin durumdan geçtiğine inanırım. O yüzden siz yüzünüzü değiştirmeden komiklik yapmadan durumunuz komikse zaten olay komiktir.

        ‘Aşkın şekil değiştirmemiş halini seviyorum’

        ■ Aşkın insanı değiştirebilecek gücü olduğuna inanıyor musunuz?

        Ben aşkın şekil değiştirmemiş halini seviyorum. Bir insanı bir yerde görürsün ve âşık olursun. Şekil değişimlerine inanmıyorum. İnsanlar kusurlarıyla, törpülenecek halleriyle birbirini sevmeli.

        talcalı karakteri bir gecede hayatımı döndüren roldür.

        ■ Aynı sahnede olmayı hayal ettiğiniz bir oyuncu var mı?

        Hayır yok. Tanımadığın insanları çok seversin de tanıdıkça soğursun. Bu yüzden ben insanları tanıdıkça seviyorum.

        ■ Keşke yapmasaydım dediğiniz veya yapmaya cesaret edemediğiniz bir şey oldu mu? Keşkeler de insanların hayatına bir şeyler katar. Yeter ki ‘iyi ki’ler ‘keşke’lerden fazla olsun. Kusursuz bir adam değilim keşkelerim hiç olmadı değil. Duvara tosladığım zamanlar da oldu.

        DUYGU YETİŞ:

        ‘Haberleri açınca moralim bozuluyor’

        ■ Sizi birçok dizide hep yaşınızdan daha küçük liseli rollerinde gördük. Bu dizide yaş anlamında bir atlama yaşadınız...

        Ben küçük gösteriyorum ve bunu da biliyorum. Bu kez kendi yaşıma daha yakın en azından üniversiteyi bitirmiş biz kız Nisan. Saçımı makyajımı değiştir ben yine 19-20 yaşındayım.

        ■ Nisan karakterine benziyor musunuz?

        Benim Nisan ile en büyük benzeyen noktam, bütün set ekibinin de dalga konusu olan sakarlığım. Ben de Nisan kadar sakarımdır. Ayrılan temel noktamız Nisan çok hareketli ve enerjik ben daha durağan bir insanım. Herkes beni enerjik zannediyor ama bayağı duran bir karakterim. Birçok arkadaşıma göre çok yavaşımdır ve bu aramızda sorun olur. Hem benim tam tersim hem de aynım.

        ■ Türk izleyicisinin komedi ve romantik komediye yönelmesinde hayatın içindeki dramadan sıkılması etken olmuş olabilir mi?

        Ben de haberleri her açtığımda moralim bozuluyor. Toplumumuzun içinde bulunduğu durumdan kaynakladığını düşünüyorum. Bir yerden insanların yüzünü güldürmek gerektiğine inanıyorum. O yüzden de bu yıl komedi işleri daha ön plana çıktı.

        ■ Kadroya sonradan dahil oldunuz?

        Serhat’ı biliyordum ancak tanışmamıştık. Tanıştıktan sonra çok eğlenmeye başladık. Anında ekibe dahil oldum ve enteresan bir uyum çıktı.

        ■ Nisan ve Sinan nasıl bir ikili olacak?

        Nisan, Sinan’ın baş belası. Normal hayatta arkadaşım olsa tahammül edemem. Tatlı bir, şekilde çekişen, küçük kavgaların olduğu bir ilişki olacak onlarınki. Bu dizide bir kızın nasıl büyük bir baş belası olduğunu görecekler.

        ■ İlk defa izleyici karşısına farklı bir saç renginde çıkıyorsunuz...

        Evet, ben yıllardır kendi renginde kullanıyordum saçımı ancak her kadın gibi ben de küçük bir değişiklik yapmak istedim ve saçımı boyattım.

        ■ Hayatınızda dönüm noktanız nedir?

        Tabii ki de ‘Annem’ dizisi. Orada mükemmel oyuncular vardı. İki yıl çalıştım ve anne-baba ve çocuk ilişkisi üzerine kurulan önemli de bir işti. Benim için okul gibiydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ