Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Can Bonomo'dan 'evlilik' açıklaması

        HT MAGAZİN/ Neziha KARTAL

        Şarkıcı Can Bonomo sanatın, söz ve oyun yazarlığı, sinema, resim ve oyunculuk gibi çeşitli dallarıyla da ilgileniyor. ‘Delirmek Belirmektir’ adında bir şiir kitabı bulunan Bonomo, “Nihai hedefim şair olmak” diyor.

        Müziğin yanı sıra pek çok sanat dalıyla ilgilenen biri Can Bonomo. Şir yazıyor, resim yapıyor, oyun yazıyor hatta sinema doktorluğu bile yapıyor. Filmlerin ve dizilerin senaryolarına bakıp hikâyeye fire verdirmeden maliyeti azaltmak üzerine çalışıyor. Son albümü ‘Bulunmam Gerek’le ayaklarının yere daha sağlam bastığını söylüyor. Kendisiyle hakkında merak edilenleri konuştuk...

        ‘EN BÜYÜK KALEM SESIM DEĞIL’

        Müziğiniz çocuklara ve gençlere hitap ediyor. Yaşınız ilerlerken hep genç kitleye hitap edebilecek misiniz?

        Yaptığım müzik alternatif müzik. Bir önceki albümüm daha rock ağırlıklıydı. Onun yaş ortalaması daha küçük oluyor ve daha küçük bir alanda kalıyor. Bu albümde pop da var. Daha her kulağa yatkın, dinleyenlerin yaş ortalaması yükseldi. “Müziği hep gençlere yapacağım” diye söz veremem. Üretirken çok keskin bir yaş aralığım yok. ‘Meczup’ta daha fırlama bir Can vardı. ‘Bulunmam Gerek’te ne olduğumu bir sonraki albüm çıktığında göreceğim. Şu an ayakları yere daha sağlam basan bir adam var.

        Şarkılarınızı kendiniz yazıyorsunuz. Duygularınızı bu kadar dışarı vurmak sizi dışarıya karşı savunmasız bırakmıyor mu?

        Şarkılar ve şiir, duygularla düşüncelerin fikir sahibi olmuş halleridir. Hepsi benim bir parçam değil. Bunlar sadece düşünce. Bu yüzden çok da savunmasız değilim. Tam tersine insanlara karşı daha kuvvetli oluyorsun çünkü onların fikirlerini de onlara karşı kullanabiliyorsun.

        Türk rock müziği antolojisi konseri verdiniz. İçlerinde hayran olduğunuz isimler var mı?

        Barış Manço, Cem Karaca ve Tanju Okan var. Çok sevdiğim isimler ve hepsinden birer parça söyleyebildim.

        İleride sevdiğiniz şarkıcıların şarkılarını toplayıp bir albüm yapar mısınız?

        Çok güzel sesi olan biri yapsa olur ama benim en büyük kalem sesim değil. Kendi derdimi anlatacak kadar sesim var. Babaların şarkılarını toplayıp albüm yapmak için çok acayip bir sesinin olması lazım.

        Tiyatro oyunu yazıyormuşsunuz. Ne zaman sahnelenir?

        İkinci şiir kitabım için çalışmaya başlamıştım. Sonra oyunu yazmaya başladım. Şiir geri planda kaldı, oyunla uğraşıyorum. Gelecek sezon için konuşuluyor ama daha net bir şey yok. Oyun, psikolojik bir kurmaca. İki oyunculuğu, değişik bir şey olacak.

        "HENÜZ EVLİLİĞİ DÜŞÜNMÜYORUM"

        Bir röportajda “Baba olmaya yaklaşıyorum” demişsiniz.

        Ne diyorsun ya? Yok canım! Biyolojik olarak olabilir, 28 yaşındayım. 32-33’te baba olman lazım. Ama hayat ilerleyen bir şey. Ona bakarsan dede olmaya da yaklaşıyorum. Hayat durmuyor ki...

        Yakın zaman için böyle bir düşünceniz var mı?

        Yok.

        Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

        Henüz yok öyle bir düşüncem.

        Sevgiliniz Didem Soydan’ın cesur kıyafetlerine yorumunuz nedir?

        Beni az buçuk tanıyorsun, bu topa girer miyim? Sence cevap verir miyim böyle bir soruya?

        ‘ÖLENE KADAR YAPACAĞIM ÇOK ŞEY VAR’

        Yazdığınız oyun, bütün planları bozan bir şey gibi girmiş araya sanırım...

        Biraz öyle oldu. Bu, benim hayatımı çok güzel anlatan bir örnek. Bir şey oluyor, darmaduman oluyor her şey. Diğer projeler askıya alınıyor. Ölene kadar yapacağım çok fazla şey var.

        Resim yapıyorsunuz. Oyunculuk da yaptınız. Neden bu kadar çok şey yapma ihtiyacındasınız?

        Hem ninja hem beyin cerrahı gibi bir durum yok. Sanatın farklı alt dallarından bahsediyoruz. Annem ressamdı, resme yatkınım. Üniversitede sinema okudum, senaryoyla haşır neşirim. Alaylıyım, kendimi anlatacak kadar oyunculuğum var ama çok iyi değilim. Şu an yazdığım oyunu hayatta oynayamam mesela. Yazarlık zaten mesleğim. Hepsinin mantıklı sebepleri var. Bunların içinde bir tek şarkı söyleyebiliyor olmam tesadüf olmuş.

        "SAHNEYE ÇIKTIĞIMIZDA CANAVARLAŞIYORUZ"

        İnsanların kafasında ‘Meczup’taki halinizle yer ettiniz. Öyle misiniz?

        Ya sahne canavarısındır ya da sahneye çıkıp şarkı söyleyen bir şarkıcısındır. O yıllarla değişen bir şey değil. Sahneye çıktığımızda canavarlaşıyoruz.

        Peki arkadaşlarınızla birlikteyken şu an olduğunuz gibi sakin misiniz?

        Hayır. Şu an uslu çocuk modundayım. n Arkadaşlarınızın yanında da canavarlaşıyor musunuz? Şu kayıt yapan telefonun milyonlar demek ya, benim de milyonlara karşı duruşum bu. Arkadaşlarımın yanında böyle değilim tabii ki.

        Sizi günlük hayatınızda en çok ne kızdırır?

        Beklemeyi sevmiyorum. Ama kızmam yani. Öfkeli bir adam değilim. Kızdım mı çok kızarım ama belli bir şey beni kızdırır diyemem.

        "HOCAM BENİ DÜŞÜNEN SOKAK KÖPEĞİNE BENZETTİ"

        Günlük hayatınızda planlı biri misiniz?

        Planları olan bir adam değilim ama düzenli bir hayatım var. Tek nihai hedefim şair olmak. Üniversitede bir hocam bana “Düşünen bir sokak köpeğine benziyorsun” demişti. Sokak köpekleri arabaların peşinden havlayarak koşar ama yakaladıkları zaman ne yapacaklarını bilemezler. “Sen de bir sokak köpeğisin ama düşünebiliyorsun” demişti bana. Sürekli koşuyorum ama arabayı yakalasam ne yapacağımı bilmiyorum.

        Peki uğruna koştuğunuz amaç nedir?

        Ölüm. Ölmek için yaşıyoruz. Bir de bu yolda kendine bir amaç belirliyorsun. Dediğim gibi ben şair olmak istiyorum ama nihayetinde hepimiz öleceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ