Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Kadir Doğulu'dan HT MAGAZİN yazarı Oben Budak'a özel açıklamalar

        HABERTÜRK GAZETE /Oben BUDAK

        HT MAGAZİN yazarı Oben Budak, ünlü oyuncu Kadir Doğulu ile Adam in Town Dergisi için samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Doğulu aile kurmak için doğru zamanı beklediğini söylerken, gece hayatından uzaklaştıktan sonra edindiği hobilerini de anlattı.

        İlk dizin ‘Küçük Sırlar’ın yayınlandığı akşam karışlaşmıştık seninle ve oyunculuğundan dolayı aşırı derecede eleştirmiştin kendini! Hâlâ kendini eleştiriyor musun?

        Daha acımasızca eleştiriyorum. Hiçbir zaman beğenmeyeceğim herhalde kendimi, ses tonumu... Daha iyisini yapmak için sürekli hoca değiştirdim. Her karakter için başkasıyla çalışıyorum, daha iyi olsun diye uğraşıyorum. Eski işlerimi izlediğim zaman “Aman Tanrım ne yapmışım ben” dediğim oluyor.

        YILDA 50 OYUN İZLİYOR

        Buraya gelmeden birçok kişiyle dedikodunu yaptık, oyunculuktaki başarın konuşuluyor, bu yüzden kendini nasıl beslediğini merak ediyorum ben aslında.

        Hep çalışıyorum Oben, bırakmadım işin ucunu. Ben bu işin akademik eğitimini almadım. Bu yüzden sektörde dışlanmışlık da yaşıyoruz zaman zaman. Alaylı olma açığını akademik hocalardan ders alarak kapatmaya çalıştım. Buraya gelen yabancı hocaların workshop’larına da katıldım. Okuyarak ve izleyerek de iyi bir eğitim sağlayabiliyorsunuz kendinize. Çok fazla tiyatro oyunu izliyorum. Şehir Tiyatroları’ndan bağımsız tiyatrolara kadar sezonda ortalama 50 oyun izliyorum.

        Yeni bir kariyer korkutucu geliyor mu sana?

        Televizyon artık çok genişledi. Hiçbir zaman bitmeyecek, enteresan bir şekilde genişliyor. Hiçbir zaman şöhretli insanların, sanat için sanat yapanların kaybetmeyeceği mecralardan. Aklını başına alırsan, samimiyetini geçirir ve dürüst olursan hep iş veriyor sana televizyon. Kimler geldi kimler geçti diyoruz, onlardan olmamak lazım.

        Ne yapıyorsun peki kafa boşaltmak ya da eğlenmek adına.

        Hobilerimi geliştiriyorum. At biniyorum, spor yapıyorum, paraşütle atlıyorum, dalış dersi alıyorum. Gece hayatından elimi ayağımı çektim.

        Bu ara favori hobin ne o zaman?

        İleri sürüş teknikleri dersi alıyorum. Kaygan zeminde arabayı kontrol edebilme yöntemleri öğreniyorum. Kaza yapmamak için reflekslerini geliştiriyorsun. Bir de oyuncunun ne zaman neyi oynayacağı hiç belli olmuyor. Hobim işime yarıyor bir şekilde. Yıllardır at biniyorum mesela son projemde sürekli at üzerindeydim.

        YILDA 50 OYUN İZLİYOR

        Sen bir de gastronomi okudun. El becerin ne âlemde?

        Aileden gelen bir beceri var tabii. Ama ufak tefek kazalar da atlatıyorum bazen. Parmağımdaki bu kesik yeni oldu mesela.

        Kalabalık ailede yaşayınca insanın aile kurma duygusu gelişiyor mu, aile kurayım diye düşüncelerin var mı?

        Tabii ki gelişiyor. Aile kurumuna çok inanırım, evlenmeyi de isterim. Kalabalık ailede büyüyünce istiyorsunuz çoluk çocuğa karışmayı. Hatta birçok çocuk yapmayı... Zamanı geldiğinde isterim...

        "TEK RENK GİYİNMEYİ SEVİYORUM"

        Motor kullandığını biliyorum, özel motosiklet aksesuvarları alır mısın?

        O işin de modası var tabii. Minimali seviyorum ben. İlk bakışta fark edilmeyecek aksesuvarları alıyorum. Güvenlik için ne gerekiyorsa alırım tabii. Onun dışında tek renk giyinmeyi seviyorum. Siyah, beyaz ve koyu renkler, koyu lacivert, siyaha yakın griler seviyorum. Ufak tefek ayakkabıyla renk yapıyorum. Saat takmayı seviyorum. İyi bir saat koleksiyonum var. Erkekler böyle işte, ayakkabı, saat ve gözlük.

        SPOR ALT YAPILI BİR TATİL PLANI

        Dolabında en çok ne vardır?

        En çok siyah ve beyaz tişört vardır. Şapka vardır. Yapısal olarak çok üşümeyen bir adamım o yüzden dolabımda kazak bulamazsınız. Bir tane kazağım vardır onu da Kemal almıştı zaten.

        Çekimler biter bitmez tatile çıkıyorsun...

        Spor altyapılı bir tatil planladım. Kite sörf yapmak istiyordum ne zamandır. Sakız Adası’na kanoyla yapılan turlar varmış, onları deneyeceğim. Kardeşlerimle beraberim yine.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ