Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Dolunay isimli single ile müzik dünyasına adım atan Behzat Uygur Jr., hedeflerini anlattı...

        HT MAGAZİN/ Neziha KARTAL

        Müziğe ne zaman başladınız?

        Müzik hayatım 7 yaşında başladı. Ercan Saatçi eve geldiğinde ellerimi görünce ‘Bu çocuk piyano çalmalı’ dedi. O gün de kendi evine götürüp piyanonun başına oturtup ilk derslerimi verdi. Dedem de gidip bana piyano almıştı. İki yıl eğitim aldım sonrasında kendim devam ettim.

        Profesyonel anlamda müzikle uğraşmaya nasıl karar verdiniz?

        Arkadaşım ‘Dolunay’ı bana fikir almak için dinletti. Şarkıyı çok beğenince de söylemek istedim ve çalışmalara başladık. Yoksa albüm yapmak gibi bir düşüncem yoktu. Şarkıcı olmama ben değil şarkı karar verdi. n Yakın çevrenizin buna tepkisi ne oldu? Beni tanıyan herkes ailem de dahil ‘Bu işi yapmalıydın’ diyor. Aileme hep danışıyorum ve onların fikirlerini alıyorum. Beni en iyi tanıyan onlar ve benim derdim kendimi yansıtmak. Başka biriymiş gibi çıkmak istemedim. Neysem oyum.

        ‘Dolunay’ dinleyenlerden nasıl yorumlar aldı?

        En büyük hayalim insanların şarkıya eşlik etmesiydi. Bir yerde otururken veya yoldan geçerken kendi şarkımı duymak beni çok mutlu ediyor. Daha çok yeni olmasına rağmen çok hızlı bir şekilde yayıldı. Bir yerde şarkımı duyduğumda tüylerim diken diken oluyor. Bir de hep bir ağızdan binlerce kişinin söylediğini görsem gözyaşlarıma hâkim olmam.

        Yeni çıkan biri olarak insanların karşısına yazın hareketli, enerjik bir şarkıyla da çıkabilirdiniz. Neden daha duygusal bir şarkı seçtiniz?

        Şarkının ruhuna uygun bir düzenleme yaptık. Yaz şarkısı, kış şarkısı ayrımına inanmıyorum. İyi şarkı değerini bulur. Dans etmeyi kendime yakıştıramıyorum. Çalışkan bir insanım, istesem edebilirim ama bende olmazmış gibi geliyor. İşin duygusal kısmına ağırlık veriyorum.

        İkinci bir şarkı hazırlığı var mı?

        Her an her şey yapabilirim. Bir bakmışsınız arabesk söylüyorum. Şarkıyı benimsemem lazım, o zaman her şeyi yaparım. Müzik herkese hitap ettiği zaman kayda değer bir şey oluyor.

        Dedeniz Nejat Uygur’un şiirlerinden birini besteleyip söylemek istiyormuşsunuz...

        Her şeyden önce Nejat Uygur’un bir şiirini besteleyip söylemek benim için büyük bir onurdur. Biz çok fazla birlikte çalışan iç içe bir aileyiz. İlle bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum. Dedem bizim ilham kaynağımız. Bu ben, babam, amcam ve kardeşim için de böyle. Çalışmalarına başladım ama ne zaman hazır hissederim bilmiyorum.

        Behzat Uygur Jr. ismiyle insanların karşısına çıkmak biraz garip değil mi?

        Televizyonda çalıştığım dönemde jenerikte yardımcı yönetmen Behzat Uygur yazıyor. Bir gün Mesut Yar babamı aramış. ‘Ne oldu sen de televizyonculuğa mı başladın’ demiş. Babam da hiç bozuntuya vermeden ‘Kamera önünde para kalmadı ben de kamera arkasına geçmeye karar verdim’ diye cevaplamış. Jr. benim hep adımda olan bir şeydi. Single ile beraber gelmedi yani. Sosyal medya hesaplarımda da hep vardı. Arkadaşlarım bile bana ‘Junior’ derlerdi.

        Oldukça eğlenceli bir çocukluk geçirmişsinizdir. Unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

        Dört beş yaşındaydım İzmir Fuarı’nda havuzun başında dolaşırken şimdilerde hâlâ çok güzel olan bir kadın geldi. Beni sevmek istedi ve ben çocukluk işte istemedim onu ve ittirdim. ‘İlk defa bir erkek tarafından reddedildim’ diye hanımefendinin ağzından haber olmuştu. O gün Hülya Avşar’ı reddettiğim için çok pişmanım. Muhtemelen onu reddeden ilk ve son erkek olmuşumdur. En büyük pişmanlığım Hülya Avşar’ı reddetmek oldu.

        Oyunculuk yerine neden müzik?

        Üçüncü nesil Uygur oldum. Umarım ben de aynı çalışkanlığı, özveriyi gösterip o sevgiyi hissedebilirim. Üçüncü nesli severler umarım. Kardeşim Nejat’la birlikte tiyatro kulislerinde büyüdük ama müziğe daha yatkındım. Tiyatroda arkada çalıştım. 3 yıl boyunca tiyatromuzun müdürlüğünü yürüttüm. Bizim ailede yeteneğin genetik olduğu kesin ama bende müzik daha ağır basıyor. Şuan oyunculuk gibi bir düşüncem yok.

        Yönetmenlik devam edecek mi?

        Klip yönetmenliğiyle devam ediyorum. Daha önce klip çekmemiştim, performans videosu çekmiştim. Bir dönem Joy Türk akustiğin yönetmenliğini yapmıştım. Orada Ferhat Göçer ve Halil Sezai gibi ünlülerle çalıştım. Şimdi onlardan biri oldum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ