Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Tuvana Türkay: Hayatımda kimse yok

        HABERTÜRK MAGAZİN / Arif HÜR

        Güzel oyuncu Tuvana Türkay ile yeni filmi ‘En Güzeli’ filmi vesilesiyle bir araya geldik. Türkay’la oyunculuk kariyerini, rol aldığı Gani Müjde imzalı ‘Geym of Bizans’ı ve yeni projelerini konuştuk.

        MART ayında vizyona giren ‘Güvercin Uçuverdi’ filmi öncesi bir araya geldiğimiz Tuvana Türkay ile bu kez ‘En Güzeli’ filmi vesilesiyle buluştuk. Türkay ile vizyona girecek yeni filmini, rol aldığı Gani Müjde imzalı ‘Geym of Bizans’ı ve yeni projelerini konuştuk.

        ‘Güvercin Uçuverdi’ filminden sonra bir kez daha bir aradayız. Bu kez ana konumuz ‘En Güzeli’ adlı komedi filmi. Biraz anlatır mısınız?

        Filmin ‘Güvercin Uçuverdi’ gibi biraz ataerkil bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. Üç arkadaşın başından geçen trajikomik olaylar anlatılıyor. ‘Güvercin Uçuverdi’de erkeklerin arasında kaldığım için karakterimin komedi yönü fazla baskın değildi ama bu kez karakterimin komedi yönü daha baskın.

        Karakterinizi biraz daha açabilir misiniz?

        Mafya babasını canlandıran Mehmet Özgür’ün sevgilisi Gizem’i oynuyorum. İşlerini insanların suyuna giderek yaptıran, cazgır ve bir o kadar da absürt bir karakter. Ataerkil yapının içerisinde küçük ama kilit bir rolüm var. Yeni yeni girizgâh yaptığım için biraz rölanti davranıp, ağır ağır gitmeyi tercih ediyorum.

        Neden bu filmde oynamayı kabul ettiniz?

        Bu yıl benim sinema senem oldu. Beş tane filmde rol aldım. Hikâyenin doğal bir komedi olması beni cezbetti. Zorlanmış bir senaryo yoktu. Biraz daha komediden yürümek istiyorum. Bu filmleri benim torunumun torunu da izler.

        Rol aldığınız ‘Geym of Bizans’ın çekimleri de bitti. Sizin açınızdan nasıldı?

        ‘Geym of Bizans’ta komedinin dibini gördüm. Ayçörek karakterini canlandırdığım bu filmde kendimi Gani Müjde’nin ellerine bıraktım. Güzel bir dönem filmi oldu. Bu film için rolüm gereği dövüş ve dans dersleri aldım. Bu filmimiz de yeni yılın ilk haftalarında izleyiciyle buluşacak.

        ‘Geym of Bizans’ta yer almanızda ne etkili oldu?

        ‘Kahpe Bizans’ta Nacarlar ve Bizans vardı. Bu filmde de Bizans ve mayalar var. Ben Maya kabilesinin Ayçörek adlı prensesiyim. Gürkan Uygun babamı oynuyor. Hem erkeksi hem de kadınsı özellikleri olan birini canlandırıyorum. Biraz Zeyna’yı andırıyor diyebilirim.

        ‘Kara Para Aşk’ geçtiğimiz sezon final yaptı. Yeni sezonda ekranda olacak mısın?

        Görüşmeler sürüyor. Bu sezon bir dram dizisinde rol almak istiyorum. Dramı özledim. Rol aldığım filmler sayesinde komediye olan hevesimi törpüledim. ‘Kösem Sultan’ dizisi için menajerlerim aracılığıyla görüşmeler yapıldı ancak sonuca varmadı. Zaten önceliğim görüştüğüm yerler. Bu işler biraz da karşılıklı tatmin meselesi.

        Son dönemde Arap hayranlarınızın artışını neye bağlıyorsunuz?

        ‘Yer Gök Aşk’ın Arap kanallarında yayınlanmasıyla Arap hayranlarım arttı. Güzel tepkileri görünce onların ilgisini karşılıksız bırakmamak adına Arapça öğrenmeye başladım. Hem Arap müziği de bize çok yakın.

        "MÜZİK GERİ PLANDA"

        Müzikal çalışmalarınıza devam etmeyi düşünüyor musunuz?

        Sözü ve bestesi bana ait olan iki slow şarkıyı ekim-kasım ayı içerisinde piyasaya çıkaracağım. Enbe Orkestrası’nın albümündeki ‘Ara Ne Olursun’ ile hedeflediğimden çok daha iyi bir başarı yakaladım. Ancak müzik benim için hâlâ arka planda.

        Şarkı söylemenize nasıl tepkiler geldi?

        Geçenlerde Nişantaşı’nda dolaşırken iki Arap turist benim seslendirdiğim bir şarkıyı söyledi. Yolun ortasında ağlamaya başladım.

        "GANİ MÜJDE'DE EGO YOK"

        Gani Müjde nasıl bir yönetmen?

        Kendisini tanımadan önce ekranda yumuşak görünen ancak arka planda daha sert ve otoriter olan tiplerden olduğunu düşünürdüm. Ama sete gidince durumun hiç de düşündüğüm gibi olmadığını gördüm. Gani Müjde’de ego diye bir şey yok. Sesini yükselterek, insanları korkutarak otorite kuran biri değil. Kimse Gani Bey’in yumuşak yüzünü bozmaya kıyamıyor.

        Filmde köpeğiyle birlikte rol alan Türkay, “Mafya babalarının yanında hayal edilen sevgili profillerinden farklı bir hale gelebilmesi için köpeğimi sete aldım, bu tamamen benim fikrimdi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ