Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Kıvanç Tatlıtuğ'a benzerliğiyle dikkat çeken Eren Vurdem'le keyifli sohbet...

        HT MAGAZİN/Neziha KARTAL

        'İnadına Aşk’ dizisinde canlandırdığı Çınar karakteriyle beğeni toplayan Eren Vurdem sanıldığının aksine Karadenizli değil Kafkas göçmeni. Kendisini Karadenizli sanan hayranlarının, Karadenizli olmadığını öğrenince yakasına yapıştığını söyleyen Vurdem, Kıvanç Tatlıtuğ’a da benzetiliyor. Sosyal medyada ‘Atanamayan Kıvanç Tatlıtuğ’ yorumlarına aldırmayan oyuncu, Tatlıtuğ’a benzediğini düşünmediğinin altını çizdi. ‘Türkiye’deki oyunculuktan tatmin olmuyorum’ diyen Vurdem’in hayalinde Hollywood var...

        ‘İnadına Aşk’ dizisinde bir Karadenizliyi canlandırıyor ve şiveli konuşuyorsunuz. Ancak araştırdım Karadenizli değilmişsiniz. Şive için eğitim mi aldınız?

        Babam öğretmen olduğu için doğum yerim Konya ama Konyalı değilim. Karadeniz’le uzaktan yakından bir alakam yok Kafkas göçmeniyiz. Şive için karakter geldiğinde çalışmaya başladım. Trabzon’a gittim. Üç gün orada kalıp kahveleri dolaştım. İnsanlarla sohbet edip gözlem yaparak rolüme hazırlandım. Şivem de o insanlardan ne gördüysem o.

        Bir bölgenin insanını canlandırınca o bölgenin insanının ayrıca dikkatini çekmişsiniz. Nasıl tepkiler aldınız?

        Yolda dayak yeme tehlikesi geçiriyorum. ‘Karadenizli değilim’ dediğimde ‘Nasıl değilsin’ deyip yakama yapışanlar oluyor. Bu kadar iyi konuşup da Karadenizli olmadığımı öğrenince sinirleniyorlar.

        Dizi ile ilgili seksist ve cinsiyetçi eleştirileri okudum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

        Buradaki amaç gerçek hayatı oraya yansıtabilmek. Biz buna kotalar koyarsak kısıtlamalar getirirsek hikâyenin büyüsü bozulur. Bu üç tane çiftin başından geçen bir hikâye. Sadece bir hikâye, fazla abartılmaması gerekiyor.

        Dizi kış sezonunda devam edecek mi?

        Biz şu an devam ediyoruz ancak gelecekle ilgili bir sorunun muhatabı ben değilim. O yüzden bir şey söyleyemem ama biz devam ediyoruz.

        Hedefiniz nedir?

        Hollywood sinemasında yer almak. Çıtayı ne kadar yüksek tutarsanız o kadar iyi işler yapmaya başlarsınız. Ufacık bir yerinde de olsam o işlerin içinde bulunmak istiyorum.

        Şu an bulunduğunuz yerden memnun musunuz? Her şey istediğiniz gibi gidiyor mu?

        Herkesin keşkeleri vardır ama şu an kendime baktığım zaman memnunum. Yaptığınız işten dolayı insanların sevgisini kazanmak çok güzel bir duygu. İşin içine bir de şive girince o yöre insanıyla daha yakınlaşıyorsunuz. Geçen Karadenizli bir teyze balkondan görüp ‘Bekle sana sarılacağım’ diye bağırıp aşağıya indi. Böyle şeyler beni mutlu ediyor.

        Ömrünüzün sonuna kadar oyunculuk yapmayı mı düşünüyorsunuz?

        Biz konservatuvara gittiğimizde Murat Karasu hocam ilk dersimize girmişti ve ‘Emin misiniz?’ diyip başımıza gelecek bütün olumsuzlukları saymıştı. Oyunculuk büyük bir kumar. Belki çok iyi oyuncusundur ama kimse fark etmeyebilir.

        O kadar başarılı duayen isme baktığınızda önemli bulduğunuz ve başarı için şart diyeceğiniz neler var?

        Müşfik Kenter hocamdı. O ‘Başarının yüzde 99’ı çalışmak yüzde 1’i yetenek” derdi. Çok çalışmak insanı bir yerlere getiriyor. Başarı için feleğin çemberinden geçmek gerekiyor.

        ‘KADINLAR AKSİYON VE ÇELİŞKİ İSTİYOR’

        Dizide canlandırdığınız ‘Çınar’ karakteri maço ve aşırı sinirli biri peki ya siz nasıl birisiniz?

        Çınar’la Eren birbiriyle alakasız iki karakter. Benim yüz hatlarım keskin olduğu için sert gözüküyorum ama sinirli biri değilimdir. Çınar dinlemez ben karşımdakini dinlemeye çalışıyorum. Sevdiğini sahiplenme konusunda aynı olsak da ben yanımdaki insanın giydiğine karışmam. Herkese bakmam önce kendimdeki sıkıntıları çözmeye çalışırım. Kendimdeki arızaları çözmeden başkasının arızalarına laf söyleyemem.

        Kadınlar neden hep maço, kıskanç karaktere sahip erkekleri beğeniyor?

        Daha çekici geliyor galiba. Kadınlar hayatında aksiyon ve çelişki istiyor. Komple sana ait olunca değerini kaybediyor. ‘Her gün bal yenmez’ denir ya ondan herhalde bu tarz ters karakterler beğeniliyor. Çekişme güzel şey.

        Size ‘Atanamayan Kıvanç TatlItuğ’ diyorlar, yorumunuz nedir?

        Kıvanç Tatlıtuğ’a çok benzetiyorlar. Özellikle Kuzey karakterini seyrederken annem bile onu ben sanıyordu. Ona benzediğimi düşünmüyorum ama sarışın mavi göz olunca insanlar benzetiyor.

        Takipçilerinizin sürekli sorduğu soruyu bir de ben sorayım. Fotoğraflarını paylaştığınız kız kim?

        O sadece bir kız. Özel hayatım hakkında konuşmayı sevmiyorum. Onun fotoğraflarını çekip koymak hoşuma gidiyor. Özel hayatım konusunda gizemliyim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ