Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Esra Bilgiç: En büyük hayalim iz bırakabilmek

        HABERTÜRK MAGAZİN

        ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisinin Halime’si Esra Bilgiç, Instyle Dergisi’nin ekim sayısına verdiği röportajda oyunculuğa bakışını ve tüm dünyada izlenecek bir yapımda oynama hayalini anlattı.

        Esra Bilgiç kimdir?

        ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisiyle başladım profesyonel oyunculuğa. Çocukluğumdan beri bir şeyler yaratmaya ve oluşturmaya büyük bir merakım var. Bu merak zamanla oyuncu olma isteğine dönüştü. Günün birinde tüm dünyada izlenip iz bırakacak bir yapımda rol almak en büyük hayalim. Tabii bir de tiyatro yapmak istiyorum.

        Oyunculuğa dair başka neler yapıyorsunuz?

        Bu sezon içerisinde İstanbul’da kendime ait bir düzen kurmakla uğraştım, senaryo üzerine çalıştım, bol bol dizi ve film izledim. Dizi seti benim için bir okuldu ve okuldaki ilk senemdi bu sene. Zamanımı nasıl kullanmam gerektiğine dair çok şey öğrendim. Bu sene gelişmeme çok katkısı olacağına inandığım bir tiyatro oyununda yer alacağım. Çok güzel bir hikâyemiz var, bu sayede hem bir oyun çıkaracağım hem de bunu yaparken bir şeyleri tecrübe edip öğrenme şansım olacak.

        ‘Diriliş: Ertuğrul’ bir dönem dizisi. O döneme dair neler biliyorsunuz?

        Göç, savaş ve kan demek 13. yüzyıl. 13. yüzyıl Anadolu için tam anlamıyla bir oluşum dönemi. Ben ilk bölümden itibaren bunu gözlemliyorum. Aslında çok bilgimiz yok döneme dair, fakat dizideki kurguyla bunu anlamak ve anlamlandırmak daha kolay hale geliyor. Pusatlarını üstünden eksik etmeyen ve her zaman gitmek için hazır olan insanlar bu dönemin insanları. Sadece erkekler değil kadınlar da savaşıyor.

        At binmeyi öğrenmek kolay oldu mu?

        At üzerinde olduğum anlar, günün en mutlu dakikaları! Dizi sayesinde tanıştım bu muhteşem sporla, ama diziyle sınırlı bırakmadım. Benim için büyük bir mutluluk at binmek, bu yüzden daha çok gelişmek istiyorum.

        Dönem kostümlerini beğeniyor musunuz, modayla aranız nasıl?

        Kostümlerimizde dikkat edilen en önemli şeylerden biri yaşanmışlıktan izler taşıması. Boyalar çok canlı, kumaşlar da pürüzsüz değil. Metal süslemeler ipler boncuklar kemerler de keza çok güzel ve farklı... Beş senedir özenle kullandığım bir tumblr hesabım var. Beğendiğim ve paylaştığım her fotoğrafa ayrı değer veriyorum. Kendime ait postlar da paylaşıyorum ara ara. Bir de aynı şekilde kullandığım Instagram hesabım var. İkisinde de belli başlı markaları ve isimleri takip ediyorum.

        Kaşlarınız çok beğeniliyor, özel bir uygulama yapıyor musunuz?

        Kaşlarımı şekillendirmek için bugüne dek hiçbir şey yapmadım, doğal hali böyle gür. Ama kaş ve kirpikler hafif makyajdan bile olumsuz etkilenebildiğinden, Hint yağı kullanıyorum.

        Esra Bilgiç, ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisinde Engin Altan Düzyatan’la başrolü paylaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ