Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Selin Öztarhan: Kişisel farklılaşma detaylarda saklıdır

        Aybala ÇALIŞKAN / HABERTURK MAGAZİN

        FOTOĞRAFLAR: KAMİL ÖZET

        İşadamı Tuncer Öztarhan’ın eşi Selin Öztarhan, iş hayatında çok detaycı olduğunu söylüyor. Küçük detaylara fazla zaman harcadığını itiraf eden Öztarhan, “Kişisel farklılaşma detaylarda saklıdır’ diyor.

        VEPA Group Kozmetik Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Öztarhan’ın eşi Selin Öztarhan, uzun yıllar kozmetik sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra hamile kalması sebebiyle iş hayatına 1 sene ara vermek zorunda kalmış. Selin Hanım, oğlunu büyüttükten sonra eşinin desteği ve kozmetik sektöründe kazandığı tecrübeyle kendi işini kurmuş. Kozmetik ürünlerinin yer aldığı alışveriş sitesiyle sektöre geri dönen Selin Öztarhan, makyajdan güzelliğe, bakım sırlarından kurduğu yeni internet sitesine kadar her şeyi htkulup.com’a anlattı.

        Güzellik sektörüne girişiniz nasıl oldu?

        6 Mayıs1982 Ankara doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdim. İş hayatına Loreal Turkiye’de L’oreal Paris Cilt Bakım kategorisinde ürün müdürü olarak başladım, yaklaşık 1.5 sene sonra Unilever’e geçtim. 8 sene Unilever’de farklı markalarda yöneticilik yaptım. Hamileliğim dolayısıyla şirketten yaklaşık 1 sene ayrı kaldım. 1 sene sonunda hayalini kurduğum kendi işimi kurmaya ve aktif yönetici olarak bu işi yönetmeye karar verdim. Eşimle beraber makyaj&güzellik&alışveriş sitesi ww. makyajtrendi.com’u kurduk.

        Sitenizin içeriğinden bahseder misiniz?

        Sitemiz, eşim ve benim hayalimizdi çünkü son senelerde oluşan bu yeni dijital dünyanın gücüne çok inanıyoruz. Yola çıkarken amacımız Türk kadınlarının hepsine internet yoluyla hangi şehirde olursa olsun ulaşıp onlara makyaj ve güzellik konusunda ihtiyaçları olan bilgileri vermek; onları trendlerden, yeni ürünlerden haberdar etmek ve dünyaca ünlü güzellik ve makyaj markalarına bir tıkla ulaşıp, keyifle alışveriş yapmalarını sağlamak.

        'Hafta sonları arkadaşlarımızla yemeğe veya sinemaya gideriz. En çok eşim ve oğlumla evde vakit geçirmekten hoşlanıyorum'

        ‘ÇALIŞMAYA ALIŞIĞIM’

        Sitenize içerik olarak katkı sağlıyor musunuz? Hangi konularda sizin emeğiniz söz konusu?

        Sitedeki yayın planını, pazarlama planını ve sosyal medya stratejisini ben oluşturuyorum. 10 senelik bir kurumsal hayat tecrübem olduğu için çok çalışmaya alışığım. Paketlemeden tutun da finansallara ve ekip çalışmasına kadar her şeyle ilgileniyorum. Çok detaycı bir yapım olduğu için küçük şeylere fazla vakit harcadığım olabiliyor ama kişisel farklılaşma küçük detaylarda saklıdır.

        Türk kadını makyaj konusunda bilinçli mi?

        Türk kadını her geçen gün makyaj konusunda daha fazla bilinçleniyor aslında bu bence sadece makyaj konusunda değil güzellik, stil ve iyi yaşamla da ilgili geçerli diyebilirim. Her geçen gün çalışan kadın sayısı artıyor ve kadınlar artık kendilerine daha fazla vakit ayırıyorlar bu da daha fazla kendine yakışanı bulmak için biz kadınlara şans veriyor.

        ‘ÇANTAYA ZAAFIM VAR’

        Gardırobunuzda olmazsa olmaz kıyafetleriniz neler? Kendinize en çok hangi kombinleri yakıştırıyorsunuz?

        Gardırobum aslında oldukça sade; desenli veya iddialı kıyafetler bana yakışmıyor. Bu sebeple kıyafet seçimlerimde daha sade ve net kesimleri tercih ediyorum. Sigaret pantolonlar, bol kesimli rahat ipek pantolonlar, ipekli bol bluzler, kalem etekler ve tabii ki ceketler... Çoğu kadında olduğu gibi çanta ve ayakkabıya benim de zaafım var ama genelde akıllı ve ihtiyacıma göre alışveriş yapıp kendimi tutabiliyorum. Kendimi en çok sigaret pantolon üstüne ipekli bol bluz altına sade bir stiletto veya etek/pantolon ceket takımla iyi hissediyorum. Herkese ne kadar klasik gelse de küçük detaylarla çok modern ve şık olunabiliyor.

        "Stilimi modaya göre yönlendirmem"

        Modayı yakından takip ediyor musunuz?

        İşimden dolayı yerli ve yabancı hem yazılı hem de dijital medyayı çok yakından takip ediyorum. O sebeple modadaki gelişmelerden haberdarım ama stilimi modaya göre yönlendirmem.

        Makyajınız ne kadar sürüyor? Gece ve gündüz makyajınızda nelere dikkat edersiniz?

        Gündüz makyajım yaklaşık 10-15 dakika gece makyajım da 20 -25 dakika kadar sürüyor. Gündüz makyajında benim için sağlıklı bir görünüm önem kazanırken gece ıslak&parlak görünüm veren ürünler kullanabiliyorum.

        "Mutlu kadın güzelliğini yansıtır"

        ‘Bir kadının en güzel makyajı gülüşüdür’ derler bu cümleye ek olarak neler söylemek istersiniz?

        Bu söze çok katılıyorum çünkü gerçekten güzel ve içten bir gülümseme ile mutlu ve pozitif enerji yayan bir kadın mükemmel makyaj yapmış bir kadından çok daha fazla dikkatinizi çekebiliyor. Ben mutlu olan kadının zaten doğal güzelliğini daha fazla yansıttığına inanıyorum.

        Bir gününüz nasıl geçiyor?

        Güne erken başlarım. Sabah kahvaltıyı hiç atlamam ve ofise giderim. Eve dönmeden spora gidiyorum ya da evde spor yapıyorum. Spor sonrası evde oğlumla ve eşimle kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum ama işimin dijital bir iş olmasından dolayı her saniye işe bağlanma lüksüm var. Akşamları oğlumuzu yatırdıktan sonra eşimle film seyretmek en büyük keyfimiz.

        ‘Sabah akşam mutlaka cildimi temizleyip nemlendirici kullanırım. Saçlarım için argan yağı ve serum tercih ediyorum'

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ