Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ersay Üner: Gönlümüzden evlilik geçiyor

        Neziha KARTAL / HABERTURK MAGAZİN

        Uzun yıllardır yaptığı şarkılarla pop müzikte birçok hite imza atan Ersay Üner “Hangi şarkının hit olacağına halk karar verir. Hit olan hiçbir şarkıma hit olacak demedim sadece iyi şarkılardı ve hit oldular. İyi şarkı toprağın altında bile kendini fark ettirir. Bu işin matematiği yok” diyor.

        BİRÇOK ünlü ismin hit olmuş şarkılarının sahibi Ersay Üner, single çalışması ‘Yürüdüm’le şarkıcılığa adım attı. Mart ayında maxi single çıkarmaya hazırlanan Üner, eski şarkılarından oluşun 24 şarkılık bir proje albümüne de başladıklarını söyledi. “Düetlerin olduğu, daha önce dinlediğiniz şarkıların farklı versiyonlarının yer aldığı bir albüm olacak. Benim tarzımda onlarla birlikte söyleyeceğiz” diyerek projenin birçok isimi bir araya getireceğini açıkladı.

        Yıllardır müzik sektöründeydiniz. Ön plana çıkmak neleri değiştirdi?

        Bugüne kadar hep kenarda duruyordum, röportajlardan kaçıyordum ancak içine girince sevdim. Yeni insanlarla tanışıp sohbet etmek bile çok keyifli. Hâlâ işin mutfağındayım, orayı çok seviyorum. Çok düşündüm çünkü çizgimi bozmak istemedim. Dört sene önce albüm yapma kararı aldım. Bazı şeyler sahneye çıktım diye değişmeyecek.

        ‘ALBÜM MARTTA ÇIKACAK’

        Albümden önce ‘Yürüdüm’ isimli bir single çıkardınız. Albüm ne zaman gelecek?

        Uzun süre üzerinde düşündüğüm, hikâyesi olan şarkılar albüm için hazırlanıyor. Martta çıkacak. Beş ya da altı şarkılık, kendimi anlattığım şarkılar olacak. Sürpriz bir şeyler olabilir ama eski şarkılar olmayacak.

        Yaz hitleri geliyor mu?

        Hangi şarkının hit olacağına halk karar verir. Güzel şarkların olduğunun garantisini veriyorum ama neyin hit olacağını ancak halk bilir. Hit olan hiçbir şarkıma hit olacak demedim. Sadece iyi şarkılardı ve hit oldular. Gerçek hitin önünü kimse alamaz. İyi şarkı toprağın altında bile kendini fark ettirir. Bu işin matematiği yok.

        Klipte sizin günlük hayatınızdan bir kesit izlermiş gibi hissettim...

        Aynen öyle oldu. Eğer kendin olursan ne klipte ne şarkılarda ne de röportajda sorun yaşarsın. Sorun kendini başkası gibi göstermeye çalıştığında ortaya çıkıyor. Klibimizi Gülşen Aybaba çekti. Ben de orada kendim olmayı seçtim.

        ‘MÜZİK İNSANIN PSİKOLOĞU’

        Şarkılarınızda hep bir ‘atar’ var. Bunun sebebi nedir?

        Herkesin bir derdi var benim bu derdi anlatmam lazım. Şarkılarımda bir arkadaş gibi konuşup tavsiye vermeyi seviyorum. Şarkıları eğlenelim diye yapıyorum. Hayatta yeteri kadar düşünüyoruz bir andan sonra rahatlamaya da ihtiyacımız var. Müzik sizin yetişemediğiniz yerde destek olmak için var. Dinleyicilerim benim arkadaşlarım. Dert ortakları olmaya çalışıyorum.

        Şarkılarınızın fiyatını gelen kişiye göre mi şarkıya göre mi belirliyorsunuz?

        Rakamlarla aram iyi değildir. Benden şarkı almak çok kolay ve çok zordur ama bunun rakamla alakası yoktur. Hiçbir zaman para kazanmayı baz almadım. İşimi iyi yaptığım için para kazandım. Para konuşabilen bir adam değilim. Para en son gelir.

        Yılardır sektördesiniz çalışmak istediğiniz bir isim var mı?

        Çalışmak istediğim herkesle çalıştım. Hâlâ çalışmak istediğim isimler var zaman içerisinde olacağını düşünüyorum. Tarkan’a şarkı vermeyi düşünmedim. Tarkan’a doğru şarkıyı vermek istiyorum. Yoksa 50 tane şarkı gönderebilirim. Ben onunla çalışmak istediğime göre doğru şarkı da çıkacaktır.

        "GÖNLÜMÜZDEN EVLİLİK GEÇİYOR"

        Sevgiliniz Büşra Pekin’le 2016’da evlilik var mı?

        Hiç belli olmaz, yarın evleniyor olabilirim. İkimizin de çok istediği bir şey. Gözlerimizden belli oluyor. Gönlümüzden evlilik geçiyor ama zamanı belli değil. Dört yıldır birlikteyiz, her şey yolunda. Yani her şey olur.

        Dört yıllık bir ilişkiden çıkan özel bir şarkı olmuştur herhalde...

        Şarkımız var. Martta çıkacak maxi single’da o da olabilir.

        Romantik biri misiniz?

        Aslında her an değişken bir yanım var. Dışarıdan bakınca çok renkli eğlenceli bir kişiliğim var. Biraz içe girdikçe sadeleşip durgunlaşıyorum.

        Büşra Hanım bu durumdan memnun mu?

        Büşra benim canım. Birbirimize karşı öyle bir saygımız var ki her şeyden önce gelir. Âşığız, birbirimizi çok seviyoruz ama çok da saygı duyuyoruz.

        "DEMET'LE BAŞARILIYIZ"

        Birçok isimle çalıştınız ama akıllara Demet Akalın’la beraber geliyorsunuz?

        Demet sevdiğini dilinden düşürmez. Her gittiği yerde Ersay diye diye akıllarda yer etti. Demet’le çok başarılı işler yaptık. Ona atarlı şarkılar yakışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ