Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Denise Capezza: Kendimi göstermek için sevişmem

        Ebru AYAZ / HABERTURK MAGAZİN

        ‘Hep Yek’ filminde Fırat Tanış ile başrolü paylaşan İtalyan oyuncu Denise Capezza, HT MAGAZİN’e konuştu. Sevişme sahnelerinde oynamaktan çekinmeyeceğini söyleyen oyuncu, “Ancak saçma sapan bir sevişme sahnesi istiyorlarsa oynamam. Kendimi göstermek için bu tarz bir iş yapmam” diyor.

        ‘İtalya’da oyuncular yorgunum deyince onlara gülüyorum’

        ‘Hep Yek’ filminde bir mankeni canlandıran İtalyan oyuncu Denise Capezza, İtalya ve Türkiye’deki çalışma şartlarının farkını “Sizin bir haftada çektiğiniz diziyi İtalya’da üç haftada çekiyoruz. İtalya’daki oyuncular yorgunum dediklerinde onlara gülüyorum” sözleriyle anlatıyor.

        ÜÇ yıl önce dilimizi bilmediği halde ‘Uçurum’ adlı dizide başrol oynamak üzere İtalya’dan Türkiye’ye gelen ve dizinin çekimleri sırasında Türkçe öğrenen Denise Capezza, buradaki setlerde sadece dil değil, güçlü bir oyuncu olmayı öğrendiğini söyledi. Geçen cuma gösterime giren ‘Hep Yek’ filminde Fırat Tanış ve Gürkan Uygun gibi oyuncularla birlikte rol alan Capezza, filmde seksi bir mankeni canlandırıyor.

        Oyunculuk maceranız nasıl başladı?

        Napoli şehrinde doğup büyüdüm. 15 sene klasik bale eğitimi aldım. Ama dans ederken diz kapağımı kırdım, sonra oyunculuk eğitimi almaya başladım. Türkiye’deki maceram üç yıl önce ‘Uçurum’ dizisi için yabancı bir oyuncu aranırken benim seçilmemle başladı.

        Gelmeden önce Türkçe konuşabiliyor muydunuz?

        Hayır sette öğrenmeye başladım.

        İtalya’da da oyunculuk yapıyor musunuz?

        İki ay önce önemli bir İtalyan dizisinde oynadım. Bir de çekimleri devam eden bir sinema filmim var.

        Teklifler burada oyunculuk yapmanızdan sonra mı geldi?

        Aslında ben kariyerimin başında Türkiye’ye geldim. İtalya’da oyunculuk yapmaya yeni başlamıştım.

        ‘MERYEM UZERLİ’Yİ ÇOK SEVİYORUM’

        Türk dizilerinde son yıllarda yabancı aksanla konuşan kadın oyuncular çok ilgi görüyor. Bu isimleri takip ediyor musunuz?

        Evet tanıyorum. Özellikle Meryem Uzerli’yi çok seviyorum. Çok sevimli bir insan bence. Diğer isimleri çok fazla bilmiyorum ama Meryem Uzerli’yi biliyorum.

        Bu oyuncuları izlerken kendinizle benzerlikler buluyor musunuz?

        Aslında onlar için burada iş yapmak daha kolay bir şey. Onların ailelerinde en azından Türk birileri vardı ya da daha önce biraz da olsa konuşmayı biliyorlardı. Ben sıfırdan öğrendim. İtalyanlar için Türkçe öğrenmek kolay bir şey değil. Burada yaşayan bazı arkadaşlarım dört senedir Türkçe öğrenemiyorlar. Ben sadece proje için geldim ve buna rağmen iyi öğrendiğimi düşünüyorum.

        Bilmediğiniz bir ülkeye gelip oyunculuk yapmanıza, dil öğrenmenize ve hâlâ burada işlerinizin devam etmesine çevrenizdekiler ne diyor?

        Çok şaşırıyorlar. ‘Nereden çıktı?’ diyorlar. Zaten ben de kendime aynı şeyi söylüyorum ‘Nereden çıktı?’ diye. Tamamen kaderle buraya geldim. Ama Türkler Napolililere çok benziyorlar. Sıcakkanlılar, o yüzden burada hiç yabancılık çekmedim. Sadece başlarda zorlandım. Hiç Türkçe bilmiyordum ve Moldovalı karakter oynuyordum. Başrolde olduğum için bazen senaryo bir akşam önce geliyordu. O yüzden oyunculuktan da çok memnun değildim. Çünkü ezberlemiyorsan doğal olarak iyi oynayamıyorsun.

        İtalyan sinemasında çıplaklığın çok kullanıldığını söyleyen Capezza, “İtalya’da soyunmak problem olmuyor, Türkiye’de oluyor. Tabu da olmamalı, İtalya’daki gibi abartı da olmamalı” diyor.

        "TÜRK OYUNCULAR İTALYANLARDAN DAHA GÜÇLÜ"

        İki farklı ülkede oyunculuk yapan biri olarak, neler gözlemlediniz?

        Öncelikle bizde diziler buradaki gibi uzun değil. En fazla bir saat. İtalya’da oyuncular setteki her şeye dikkat ediyorlar. Herkesin kendine ait bir yeri var, aynı yerde beklemiyorlar. Burada daha hızlı çekim yapılıyor. Bu da bazı şeyleri hızlı yapmaya mecbur bırakıyor. Ama bu ne şirketin, ne oyuncuların, ne de yönetmenin sorunu. Burada çok yetenekli insanlar var. Hatta buradaki oyuncular çok daha güçlü. Bir Türk oyuncu, İtalyan bir yapımda çok kolay oyunculuk yapar. Çünkü bizde aylar öncesinde senaryo geliyor, ezberliyorsun, yönetmenle provalar yapıyorsun. Burada bunlar olmuyor. O yüzden burada oyuncular çok daha güçlü. Yani sizin bir haftada çektiğiniz diziyi İtalya’da üç haftada çekiyoruz. İtalya’daki setlerde diğer oyuncular ‘Çok yorgunum’ dediklerinde onlara gülüyorum.

        İtalya’da Türkiye’den en çok tanınan isim kim?

        Nuri Bilge Ceylan’ı İtalya’da herkes çok iyi tanıyor.

        Türkiye için kariyer hedefiniz nedir?

        Yabancı olduğum için burada hep aynı rolü teklif ediyorlar. O yüzden biraz daha farklı bir karakter oynamak isterim. Yurtdışında okuyup ülkesine dönen ve insanlara yardım eden kahraman bir kadın olabilirim. Farklı şeyleri denemek istiyorum.

        "HEM SEVİMLİ HEM SEKSİYİM"

        Gerçek hayatta kendinizi sevimli mi, seksi mi bulursunuz?

        Hem seksi hem sevimliyim. Değişkenlik gösterebiliyorum. Doğal bir insanım. Kendimi vamp bir kadın gibi hissetmiyorum. Bazen çok komik olabiliyorum. Olmadık sakarlıklar yapıyorum. Hiçbir zaman kusursuz bir kadın olmadım.

        Türk sevgiliniz oldu mu?

        Evet oldu. Sonuçta üç sene boyunca burada yaşadım. Ama bu konuda çok konuşmak istemiyorum

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ