Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Nejat Uygur: Dedem gibisi gelmez

        Arif HÜR / HABERTURK MAGAZİN

        Üçüncü nesil Uygur da oyunculuğu seçti. İlk sinema filmi deneyimini ‘Kaçma Birader’ ile yaşayan Nejat Uygur, dedesinin kendisine bıraktığı mirasın kıymetinin büyüklüğünün bilincinde olduğunu söyledi.

        MURAT Kaman ve Defne Deliormanlı’nın yönettiği ‘Kaçma Birader’de, Nejat Uygur’un torunu, Behzat Uygur’un oğlu Nejat Uygur, ilk sinema filmi deneyimi yaşadı.

        ‘Kaçma Birader’ sizi hangi özellikleriyle cezbetti?

        3-4 yıl daha sinema filminde yer alma düşüncem yoktu. Bazı şeylerin yavaş ilerlemesini istiyordum ama Zafer Algöz, Melek Baykal ve Nursel Köse gibi ustalarla oynamak çok heyecan vericiydi.

        Vine’da geniş bir hayran kitleniz bulunuyor. Vine yayınlarına devam edecek misiniz?

        Vine yayınlarına ara verdim. Sosyal medyacı veya Vine’cı olarak algılanmayı egoma yediremiyorum. Ben oyuncuyum, insanlara bu yönümü göstermek istiyorum.

        Vine yayınlarının oyunculuğunuza etkisi ne yönde?

        Vine’da komedi ağırlıklı 300 civarı videoyla ismini duyurup reklam filmi çektim. Artık sosyal medya ağırlıklı olmayı düşünmüyorum ama bir internet dizisi çekilirse içinde yer alırım. Vine, Instagram gibi popüler kültürün içinde yer almayı arzu etmiyorum.

        ‘PLANSIZ YAŞIYORUM’

        Konservatuvara gidecek misiniz?

        TED İstanbul Koleji’nden mezun oldum. Ama okumayı her zaman reddeden, eğitime anarşist yaklaşımı olan birisiyim. Çoğu eğitim yuvamızın ticarethane olduğunu düşünüyorum. Bana sosyal çevre dışında bir şey katmayacağı kanaatindeyim. Bu yüzden üniversiteye gitmeyi reddettim. Alaylı bir oyuncu olarak yoluma devam edeceğim.

        Babanız bu tutumunuzu nasıl karşılıyor?

        Çok tartıştık, fikirlerime karşı çıktı. Biraz bohem olmama da kızıyor ama kulak çekme durumu yok. Plan yapmadan yaşamaya çalışıyorum ama insanlar bunu çılgınlık olarak adlandırıyor. Babam yine de benimle gurur duyuyor.

        Oyunculuğu seçmenizde tiyatrocu bir aileden gelmenizin ne ölçüde etkisi oldu?

        Kesinlikle. Turnelerin içinde doğdum. Ailede herkes sanatın farklı dallarıyla ilgili. Makine mühendisi olacak halim yoktu. Dünyada üç nesildir tiyatro yapan 2-3 aileden biriyiz.

        Dedenizin ismini taşımanın sorumluğu büyük mü?

        Üzerimde yük yok. Herkesin dedem Nejat Uygur kadar önemli bir isim olacak mı diye beklentisi var. Hayır, ben dedem veya bir başkası gibi büyük olmaya çalışmıyorum, kendim olmaya çalışıyorum.

        Dedenizden size kalan en büyük miras?

        Tiyatro oyunları, yazdıkları... Onun yorumladığı, tercümesini yaptığı oyunları hâlâ okuyup, gülebilmenin verdiği hazzı kelimelendiremem. Şunu unutmayalım ülkeye bir Nejat Uygur daha gelmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ