Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Hande Doğandemir: Oyunculukta salt güzellik yeterli değil

        Güzel oyuncu Hande Doğandemir, “Oyunculukta salt güzellik yeterli değildir. Güzellik ekranda dikkat çekici bir unsur olabilir ama enerjiniz, samimiyetiniz ve yeteneğiniz sizi izlettirir” diyerek iddialı bir çıkışta bulundu.

        ‘Güneşi Beklerken’ dizisinde canlandırdığı Zeynep karakteriyle üne kavuşan Hande Doğandemir, şu sıralar marka yüzü olduğu şampuanreklamının kampanyasıyla gündemde. Son haftalarda harıl harıl dizi ve sinema filmi senaryoları okuduğunu ifade eden oyuncuyla hakkında merak edilenleri konuştuk...

        Bir projenizin olmadığı bu dönemde reklam yüzü olarak dikkat çektiniz. Bu süreç nasıl gelişti?

        Hayatımdaki her şey benim için inanmakla başlar. İnancım bu teklifi fazla düşünmeden direkt kabul etmemi sağladı. Açıkçası, Türkiye’nin ilk şampuan markasının yüzü olmam hayatıma yepyeni bir soluk getirdi.

        REKLAM

        Saçlarınızda doğallıktan yana olan kadınlardan mısınız?

        Hayat görüşüm her zaman doğallıktan yana. Bu nedenle kendimi bildim bileli saçlarım hep aynı tarzda. Saç derim çok hassas olduğu için boyamayı tercih etmedim. Bunun avantajlarının yanı sıra, kıvırcık ve gür saçlara sahip olduğum için şekillendirmekte güçlük çektim.

        Bir kadın için saçı ne kadar önemlidir?

        Saçların bir kadının en önemli aksesuvarı olduğunu düşünüyorum. Saçlarınız dış görünüşünüzü direkt etkiliyor. Saç bakımında doğadan gelen içerikli ürünler kullanmaya özen gösteriyorum. Saçlarımın ışıl ışıl olmasına ve güzel kokmasına da dikkat edenlerdenim. Uzun saatler süren dizi setlerinde saçlarınız maalesef yıpranıp enerjisini kaybedebiliyor.

        Ekranlara dönüş tarihiniz belli mi?

        REKLAM

        Açık konuşmak gerekirse şimdilik dizi planım yok. Teklifler geliyor, senaryoları okuyorum ama doğru zamanda doğru projede yer almak istiyorum. O nedenle ne ara verdim ne de acelem var diyebilirim.

        Nasıl bir rol sizi cezbeder?

        Güçlü kadın hikâyelerine ihtiyacımız var. Güçlü kadın hikâyesine sahip bir dizinin kadrosunda yer alırım. Bu işi ekip olarak düşünmek lazım. İyi bir yönetmen ve senaryo başarının olmazsa olmazıdır. Tek başına bir hiçsin. Hakkımda hayırlısı! Şunu da dile getirmek isterim, sinema filmleri her zaman önceliğim olur. Okuduğum senaryolar var ama netleşmiş bir şey yok. Mesleğimde her zaman kendimi bir adım ileriye taşıyacak projelerde yer almaya dikkat ediyorum.

        Oyunculuk için salt güzellik yeterli midir?

        Değildir! Güzellik ekranda dikkat çekici bir unsur olabilir ama enerjiniz, samimiyetiniz ve yeteneğiniz sizi izlettirir.

        "YENİ BİR DÜNYA KEŞFETMEYE YİNE VARIM"

        NASA, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaşama uygun şartlara sahip olduğu tahmin edilen 7 yeni gezegen keşfettiklerini açıkladı. Siz de Twitter’da yaptığınız bir paylaşımda ‘Ben de varım’ çıkışıyla merak uyandırdınız...

        REKLAM

        Evet! Kesinlike ben de varım yeni bir dünya keşfetmeye. Uzay bilimi ilgimi çekiyor. Evren o kadar büyük ve büyüleyici ki düzeniyle her gün beni kendine bir kez daha hayran ediyor. Yaşanılabilir yeni bir gezegeni biz görebilir miyiz bilmiyorum ama bu tür keşiflere tanık olmak heyecan verici.

        "ORGANİK YAŞAMDAN YANAYIM"

        Saçlarınızda doğallıktan yana olduğunuzu söylediniz. Beslenme konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz?

        Tamamen organik yaşamdan yanayım ama yaşadığımız dönemde bunu yüzde yüz sağlamak tabii ki zor. Elimden geldiğince rafine ve paketli ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum. Yemeklerimi evde kendim hazırlar, öğünlerimi de tamamen doğal şekersiz ürünler kullanarak soframa getiririm. Günümüzde sağlıklı beslenme her şeyden önemli.

        "KADINIMIZ MUCİZE YARATIYOR"

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin neler söyleyeceksiniz?

        Türk kadınını genel yapısı itibarıyla nasıl buluyorsunuz? Kadınlar Günü’nün diğer özel günlerden farkı, ticari bir amaç gütmeden birilerinin sesi olabilmek için kararlaştırılmış bir gün olması. Kadınlar Günü’nde birilerinin seslerini duyurmaya ihtiyacı var. Kadın hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok güçlü, ancak dönem dönem bu güç sindirilmeye çalışıldı. Türk kadını kendine biçilmiş toplumsal görevi giyinmiş ve sorgulamamış ne yazık ki. Gücünün farkında olan kadınlarsa kendi şartları içinde mucizeler yaratmaya devam ediyor. Bizler sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla farkındalık yaratmaya çalışsak da bir yere kadar ulaşabiliyoruz. Bu temel çok küçük yaşlarda başlamalı.

        Arif HÜR / HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ