Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Suzan Kardeş şarkıları, seksenler Suzan Kardeş, Suzan Kardeş balkan müzikleri

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        SANAT dünyasına makyözlükle başlayan Suzan Kardeş oyunculuktan çıkardığı yemek kitabına kadar hayatını ve yeni projelerini HT Magazin’e anlattı.

        Makyözlük, şarkıcılık ve oyunculuk yapıyorsunuz. Hangisi sizin için daha öncelikli?

        Makyaj hayatımdan hiç çıkmadı. 35 senedir bu işi yapıyorum. Hiçbir zaman da bitmeyecek çünkü o benim asıl mesleğim. Şarkı söylüyorum meyhanem vardı. Yemek kitabı çıkardım. Aslında hepsi birbiriye alakalı. Oyunculuk ve şarkıcılık bana verilmiş hediyeler.

        Sezen Aksu’nun yönlendirmesiyle sahnelere çıktınız. Nasıl bir duygu?

        Hikâyesini çok anlattım. Kızıma ve kız kardeşime bir şarkı hediye etmekle başladı. Ben 31 yıldır Sezen Aksu ile beraberim o hep benim patronumdu. Patronuna hizmet ederken kimsenin aklına gelmez. Sezen Aksu’ya makyaj yaparken şarkıcı olmak kimin aklına gelir. Türkiye’nin ozanı sizin için böyle bir şey düşünüyor. Bundan güzel hediye olabilir mi? Ben böyle olacağını düşünmezdim. 7 tane albüm oldu. Bir firma 38 saniyelik bir reklam çekti. 38 saniyede benim hayatımı anlattılar. Sezen’in yıllar önce gördüğünü onlar da gördü. Sezen’in bana söylediği “Sen bir hikâyesin. Ben biliyorum şimdi herkes bilsin” oldu bu çok özel bir şey. Sezen Aksu’nun hayatında hikâye olmak gurur verici bir şey. Kendisi kocaman bir hikâye zaten...

        ‘POZ VERECEK KADIN DEĞILIM’

        Yeni albüm var mı?

        Albüm için hazırlanıyoruz ama yılbaşında çıkacak. Ben Balkan şarkılarına özen gösteriyorum. Yugoslavya parçalandı ama ben onları parçalanmış görmemek için her bölgenin şarkılarını söylüyorum. Birlikte olduğumuz zamanlardan kalma şarkıları söylüyorum.

        Şarkının klibi sizi yansıtan bir klip olmuş. Fikir kimin?

        O kızım ve arkadaşlarının fikriydi. Fikir kızımın fikri ben bir tarafta boya yapıyorum orada dansçımız oynuyor. Eğlenceli kıpır kıpır bir klip oldu. Ben poz verecek bir kadın değilim. Yakışmaz da zaten. Böyle çok daha güzel oldu.

        ‘HEDIYE GIBI BIR ALBÜM’

        Albümde neler olacak?

        Benim ilk albümüm sadece Türk sanat müziğinden oluşuyordu. Ama sonrasında hep Balkan şarkıları oldu. Ama Türk sanat müziği de var içerisinde yine öyle olacak. Bundan önceki albümüm de insanlar birbirine hediye etsin diye yaptığım bir albümdü. Aslında yeni şarkılar var. Onun için de ayrı bir albüm yapacağız. Sezen Aksu’nun bana hediye ettiği 2 tane şarkı var. Fettah Can bana 1 tane şarkı hazırlıyor. Tolga Çevik bana 1 şarkı verecek. Burcu Güven verecek 1 tane. Bestecilerin bana hediyelerinden de ayrı bir albüm yapacağız. Hediye paketi gibi bir albüm olacak. n Şarkı seçerken neye dikkat ediyorsunuz? Arnavutça, Boşnakça, Makedonca gibi Balkan dillerinde şarkılar seçiyorum ve muhakkak Trakya türküsüne yer veriyorum. Çünkü kökenim orada benim. Ben Kosova doğumluyum ama Arnavut veya Boşnak değilim. Ben Türk’üm. Birlikte yaşadığımız dönemden şarkılar tabii ki söyleyeceğim. Ama sahnede her tarzdan şarkılar söylüyorum. Arabeskten popa kadar...

        Balkan ülkelerinin sanatçılarıyla düet yaptınız. Tepkiler nasıldı?

        Ben Hırvatistan’a gittiğimde neden Hırvatça söyleyeyim ki? Zaten kendi müziği. O yüzden ben orada arabesk ve Türk sanat müziği ağırlıkta şarkılar söyledim. Yine onların aslında savaştan önce hatırladıkları Arnavutça vs. diğer dillerdeki şarkıları da söyledim. İnsanların aralarında düşmanlığın olmaması gerektiğini anlatan şarkılar söylüyorum.

        Oyunculuk nasıl başladı?

        Bunu her zaman söyleyeceğim oyuncuların bana öğrettiğini hiçbir okul öğretemezdi. Ben oynarken aslında taklit ediyorum. Onların nasıl emek verdiğini görüyorsunuz. Şarkıcılar da aynı şekilde. Bu yüzden ben kendime asla şarkıcı demiyorum. Ben gerçek oyuncu değilim. Oynuyorum ama onlar gibi değilim. İlk gerçek rolümü Bir Demet Tiyatro’da oynamıştım. Seksenler dizisinde ben makyaja gidiyordum Burcu Güven “Böyle bir rol var. Oynar mısın?” dedi. Arkadaşım Hoşgeldin’de oraya ter silmek için çıkıyorum. Her seferinde Tolga benden ben Tolga’dan korkuyoruz.

        Yeni proje var mı?

        İlker Ayrık’ın yönettiği “Yapışık Kardeşler” isimli filmde kardeşleri büyüten nineyi canlandırıyorum. Çekimleri devam ediyor. Bu kez şive yok. Film Balıkesir’de geçiyor.

        'KAYBOLMAYI SEVEN BİR KADIN DEĞİLİM'

        Birlikte oynamak istediğiniz özel bir oyuncu var mı?

        Ben o konuda hiçbir açlık hissetmiyorum. Makyaj odası gibi bir albümü yapmak o kadar kolay değil. Ben kaybolmayı seven bir kadın değilim. Şimdi yeni starlar var ve ben sinemada olduğum sürece onlar da benim hayatımda olacak.

        “Aşktan uzak duruyorum” demişsiniz. Neden?

        Şu an hayatımdan o kadar memnunum ki ama gelirse “Hoş geldin” deriz. Gençken bunlar senin için çok önemli. Âşık olmak sevilmek ihtiyaç gibi. Belli bir yaştan sonra sen zaten onu yaşamış olduğun için ihtiyaç hissetmiyorsun.

        Nasıl bir annesiniz?

        Tüm anneler gibi ben de eksik hissedeceğim, “Daha fazlasını yapabilir miydim?” diyeceğim. İyi ki bir çocuğum olmuş. İyi ki o çocuk Begüm olmuş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ