Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Diyanet, iftar ve sahur programları hocalarına uyarıda bulundu

        GAZETE HABERTÜRK|MUSTAFA DOĞAN

        Sadece bizde değil, dünyada da durum bu. Söz konusu reyting olduğunda tüm değerler bir yana itiliyor. Hem de hiç beklemediğiniz yayınlarda, hiç ummayacağınız kişiler tarafından... Son örneği ‘Kim Milyoner Olmak İster?’de yaşandı. Pazar gecesi yayınlanan bölümün son yarışmacısı 25 yaşındaki anasınıfı öğretmeni Selin Ünver'di. Sunucu Selçuk Yöntem, yarışmaya başlamadan önce stüdyoya teyzesi ve kuzeniyle gelen Ünver’le format gereği sohbet etti. Fakat konu aileye geldiğinde işin rengi değişti.

        SELÇUK YÖNTEM’E TEPKİ YAĞDI

        Genç kadın, annesinin öldüğünü, babasının da cezaevinde olduğunu söyledi. Yöntem ise konuyu kapatmak yerine detayların peşine düştü. Babasının neden cezaevinde yattığını sordu. Ünver önce duraksadı, ardından yutkunup “Annem... Annemi öldürdüğü için cezaevinde” dedi. Ardından Ünver’in eğitim hayatı üzerine kısaca sohbet edildi ve akabinde de yarışmaya geçildi. Genç kadın, 125 bin TL’lik soruya kadar geldi. Şansa bakın ki tam bu sırada programın süresi sona erdi ve Ünver'in yarışma macerası yeni bölüme kaldı! Artık herkes biliyor ki bu programda yarışmak isteyenler önce mülakata çağrılıyor ve aralarından genellikle dikkat çekici hikâyesi olanlar seçiliyor. Bu hikâyeler de izleyicinin yarışmacıyla bağ kurmasını sağlıyor ve izlenilirliği artırıyor. Ancak böylesi ağır bir olayda biraz hassas davranılamaz mıydı? Hem sanki bu durum yarışma öncesi bilinmiyormuş gibi yapılarak izleyici aldatıldı hem de gencecik bir kadın milyonların önünde zor duruma düşürüldü. Üstelik buna Selçuk Yöntem gibi saygın bir sanatçı alet edildi. Yöntem, sosyal medyada da büyük tepki aldı. Programı izlerken hem Selin’e, hem televizyonculuğumuzun geldiği noktaya hem de Selçuk Yöntem’in içine düştüğü duruma üzüldüm. Yazık, gerçekten çok yazık.

        3 KÖTÜ, 1 İYİ HABER

        Kısa süre önce başlayan üç diziden kötü haber geldi... Yusuf Çim ve Gülsim Ali’nin başrolde olduğu ‘Hanımköylü’, bu yılki Ege dizileri arasında ilk başlayan ve ne yazık ki ilk havlu atan iş oldu. Mayası tutmayan dizi için 13’üncü bölümde final kararı alınmış. Yaz ekranının iddialı işlerinden ‘Hayatımın Aşkı’ da gözden çıkarılmış duyduğuma göre. Hande Doğandemir, Serkan Çayoğlu ve Berk Hakman’ın başrolde olduğu dizinin reytinglerini rakiplerinin birçoğundan iyi olmasına rağmen yeterli bulmayan Kanal D yönetimi, kararını yapımcıya bildirmiş. O da 13’üncü bölümde ekrana veda edecekmiş. Gürkan Uygun, Ayça Varlıer, Necip Memili ve Özge Özder’i bir araya getiren ‘Kehribar’ın veda haberi geçen hafta geldi. Şu sıralar final sahneleri çekilen dizi, haftaya takipçilerine veda edip arşivdeki yerini alacak. Bir yanda yaprak dökümü yaşanırken diğer yanda yeni işler için de çalışmalar devam ediyor tabii. Onlardan biri de Özgürcan Çevik ve Başak Parlak’lı ‘Şevkat Yerimdar’. Balatlı bir mahalle delikanlısı olan Şevkat'in maceralarını konu alan filmin dizi versiyonu için kollar sıvanmış. Senaryo ve cast çalışmaları sessiz sedasız devam ediyormuş. Yakında kanalların da kapısı çalınmaya başlanacakmış. Haydi hayırlısı.

        EKRANDAKİ HOCALARA DİYANET'TEN UYARI

        Her ramazan olduğu gibi bu yıl da kanalların reyting silahı yine hocalar. Her gün iftar ve sahur programlarıyla evlerimize konuk oluyorlar. Nihat Hatipoğlu, Mustafa Karataş, Fatih Çıtlak, Ömer Döngeloğlu ve Emre Dorman en ünlüleri. Duyduğuma göre ramazandan birkaç gün önce Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu isimleri bir araya getirip toplantı yapmış. Bazıları yurtdışında olduğu için katılamamış. İki yıl süren bir araştırmayla dini programlardaki eksik noktaları tespit eden ve bir rapor hazırlayan Diyanet, sonucu hocalarla paylaşmış. Toplantıda reyting yüzünden program içeriklerinin zayıflamasından dem vurmuş Başkan. “Ağlamalı, dualı programlar yapmayın” diye uyarmış. Hocaların uyarıyı dikkate alıp almadığı noktasındaki yorumu size bırakıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ