Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Payitaht "Abdülhamid" 5. bölümde Damat Mahmud Paşa'nın hainliği ortaya çıkıyor

        TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" 5. yeni bölümüyle bu akşam izleyiciyle buluşacak. Dizinin yeni bölümünde Ömer, Sultan'ın emriyle büyük bir takibin peşine düşer. İşte Payitaht "Abdülhamid" 5. bölüm fragmanı ve yeni bölümden tüyolar...

        Payitaht Abdülhamid; Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihin en çok merak edilen, en çok tartışılan ve dünyanın manipülasyon hamleleriyle gözünü Osmanlı topraklarına diktiği dönemde tahta çıkarak, 33 yıl gücü ve zekasıyla İmparatorluğu var gücüyle ayakta tutan Sultan Abdülhamid Han’ın son 13 yıllık Padişahlık Dönemini, ES Film imzasıyla TRT 1'de ekranlara geliyor.

        PAYİTAHT "ABDÜLHAMİD" 5. BÖLÜMDE DAMAT MAHMUT PAŞA'NIN HAİNLİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR

        Takipçileriyle 5. randevusuna çıkacak olan Payitaht "Abdülhamid"de olaylar şöyle gelişecek: Sultan Abdülhamid (Bülent İnal), Melike (Ezgi Eyüboğlu) üzerinden kurduğu oyunla Damat Mahmud Paşa’nın (Hakan Boyav) hainliğini ortaya çıkardı. Şimdi sırada ihanet edenden hesap sorma vaktidir. Sultan bir yandan Mahmud Paşa’dan hesap soracak, bir yandan da düşmanın kurmaya çalıştığı oyunlarını başlarına geçirecektir.

        REKLAM
         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Seniha Sultan (Selen Öztürk), Bidar Kadın’ın (Özlem Conker) kendisine gösterdiği gerçekle köşeye sıkışmıştır. Haremde Mahmut Paşa’nın bıçakladığı kızın yaşıyor olması, Seniha’nın elini koluna bağlamıştır. Bir çıkış yolu bulmak zorundadır. Aksi halde ailesini büyük bir tehlike beklemektedir. Theodor Herzl (Saygın Soysal), Emanuel Karaso (Ali Nuri Türkoğlu) ile birlikte İstanbul’a gelecek ve Sultan'a karşı bizzat kendisi mücadele edecektir. Onun bu bomba gibi gelişi, Sultan’ı can damarından vuracak büyük bir sorunu da beraberinde getirecektir! Ömer (Akın Akınözü), Sultan'ın emriyle büyük bir takibin peşindedir… Fakat işler sandığı kadar kolay olmayacaktır.

        SULTAN ABDÜLHAMİD ZEHİRLENİYOR

        Payitaht "Abdülhamid" 4. bölümünde olaylar şöyle gelişti: Sultan Abdülhamid’in zehirlendiği haberiyle etrafında zehirli oyunlar oynayanlar da kendi yüzlerini göstermeye başlıyor.

        Sultan Abdülhamid'in (Bülent İnal) zehirlendiği haberi Sarayda hüzün ve endişe yaratır. Sarayda yapılan aramada zehir bulunur. Abdülhamid'in merhameti, eceli kapısına getirmiştir. Sara (Elena Vineova), Mahmut Paşa’dan (Hakan Boyav) onu zorlayacak bir istekte bulunur. Ve bunu itirazsız kabul etmeye mecburdur.

        Seniha (Selen Öztürk), Mahmut Paşa’dan şok bir teklif alır. Bu teklif Seniha'nın kirli geçmişiyle yüzleşmesine sebep olur. Abdülkadir (Can Sipahi), dayısı Mehmet Paşa’nın (Mehmet Bozdoğan) üzerine yıktığı suçu temizleyemeyecek kadar başı derttedir. Abdülhamid'in zehirlenmesi haberiyle düşmanlara gün mü doğacaktır? Bu durum karşısında kim hangi safta yerini alacaktır?

        REKLAM

        SULTAN ABDÜLHAMİD, HİRAM'IN MESAJLAŞMASINI ÇÖZÜYOR

        Payitaht "Abdülhamid" 3. bölümünde olaylar şöyle gelişti: Sultan Abdülhamid (Bülent İnal), Hiram’ın (Berkan Şal) mesajlaşmasını çözmüştür. Hiram’ın kaçırılacağı saatte bir yemek daveti tertipler. Tüm Paşalar yemeğe davet edilmiştir. Sultan Abdülhamid saatini tam sekizde durdurur. Saatin akrebi haine dönmüştür… Bidar Kadın (Özlem Conker), Şehzade Abdülkadir’e (Can Sipahi) serzenişte bulunur. Dayısı Mehmet Paşa için bir şeyler yapması gerekiyordur.

        REKLAM

        Abdülkadir kararlı bir şekilde, Sultan Abdülhamid’in yanına doğru gider. Fakat hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Theodor Herzl (Saygın Soysal) Siyonist Kongreyi toplamıştır. Kürsüye çıkıp Yahudi devletini nasıl kuracağını anlatacaktır. Artık Yahudilerin doğal lideri konumundadır. Fakat kürsüye çıkması için halletmesi gereken mühim bir sorun vardır. Sultan Abdülhamid’e, Mehmet Paşa ile ilgili önemli bir bilgi gelir. Bu işin içinde Almanya yer alıyordur. Hünkârın bu mühim mesele ile ilgili tepkisi oldukça ilginç olacaktır...

        Ömer (Akın Akınözü) ve Yusuf ( İbrahim Kendirci) Saraydan, Hünkârın hususi mührü ile mühürlenmiş bir sandık alır ve limana götürürler. Acaba sandıkta ne vardır? Sultan’ın suikast sırasında arabasının çarpması ile Saraya tedavi için getirilen ve hafızasını kaybetmiş olan Melike / Ahsen (Ezgi Eyüboğlu) geçmişini hatırlamak için çabalar ve yatağında ona geçmişini hatırlatacak bir ize rastlar.

        GLOBAL MONARŞİ HESAPLAR PEŞİNDE

        Payitaht "Abdülhamid" 2. bölümünde olaylar şöyle gelişti: İngilizler, Sultan Abdülhamid’in (Bülent İnal) hilafet makamının kudretiyle Hindistan’da büyük darbe almışlardır. “Düşman” bu hamleye karşılık Sultan Abdülhamid’e büyük bir tertip peşine düşmüştür. Global Monarşi, Theodor Herzl’a (Saygın Soysal) gazetesine atması ortalığı karıştıracak bir manşet gönderir.

        Mahmut Paşa (Hakan Boyav) Payitaht'ta başka planlar peşindedir... Bunun için Hiram’ı (Berkan Şal) marifetiyle organize eder. Sultan kendisi için tertiplenen planın tam ortasında kalacak mıdır? Yoksa bu olaylar onun içlerindeki hain plan yapanları bulması için önüne gelen bir fırsatın habercisi midir? Sultan Abdülhamid, yanında ve karşısında olanları görmek için hangi düşüncelerle hareket edecektir? Sultan Abdülhamid’in ince planı nedir? Mahmut Paşa, adını planladığı gizli işten uzaklaştırmak için çok kurnazca bir hamle yapar.

        REKLAM

        Abdülhamid, Hiram’ı sorgulamaya alacaktır… Ve bu tertibin başındaki kişi olarak kimi tutuklama emrini verecektir? Payitaht’ta yaşanan bu gerilim dolu zamanlar, Bidar Kadın’da (Özlem Conker) büyük bir endişe uyandırır. İşin arkasını araştırmaya karar verir. Fakat hiç ummadığı bir tepki ile karşılaşacaktır. Bidar Kadın, kimin engeline takılacaktır? Celal (Umut Kurt), Hiram’ın peşindedir… Hiram kimseyle temas kurmaz. Celal, Hiram’ın her hareketini Sultan'a bildirir. Celal’in gözden kaçırdığı bir şey vardır... Abdülhamid bu detayı atlamaz...

        DİZİNİN GENEL KONUSU

        Osmanlı İmparatorluğu’nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci “Ulu Hakan” unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatı ve bu çerçevede hem dünyada hem de Osmanlı Devleti’nde yaşananlar dizide yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ