Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Türkiye'nin önde gelen işadamları ve sanatçıları “Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı” çatısı altında birleşti. Eczacıbaşı, Nurol, Doğuş, Anadolu gibi Türkiye'nin en büyük holdinglerinin yanı sıra, işadamları Aydın Doğan, Ahmet Nazif Zorlu, Haluk Ulusoy ve sanatçı Fazıl Say da Vakıf üyeleri arasında yer alıyor.

“Mahalle Afet Gönülleri Vakfı” Türkiye'nin tanınmış iş adamları ve sanatçılarını bir araya getirdi. Kuruluşu Resmi Gazete'de ilan edilen Vakıf, toplumsal ve ekonomik gelişmenin önündeki bir tehdit unsuru olan afetleri bütün boyutlarıyla karşılayarak toplumun zarar görme olasılığını azaltmayı amaçlıyor.

İstanbul'da kurulan Vakıf ayrıca, toplumu afetler konusunda eğitmek, bilgilendirmek ve duyarlılık düzeyini yükseltmek, bu yöndeki sivil inisiyatifi geliştirmek temel hedefler arasında yer alıyor. Bu kapsamda, gönüllülük teşvik edilecek, mahallerde oluşan gönüllü gruplarla, kamu kurumları ve geniş halk kitleleri arasında işbirliği geliştirilerek, vatandaşların kendilerini ve ailelerini afetlerden korumaları amaçlanıyor.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİLECEK

Vakıf, mahalle düzeyinde başlayarak, güçlü komşuluk ilişkileri ve mahallelik bilincini pekiştirerek, örgütlü bir yardımlaşma ve etkin müdahale ile hayatta kalma oranını arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, vakıf bu konularda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına ve sivil platformlara mali ve teknik destek sağlayacak. Vakfa ilişkin yapılan açıklamada, “Yerel grupların kullanabilecekleri kaynakları büyütüp, destek ağlarını sağlamlaştırmayı, afet risklerinin azaltılması, halkın afetler konusunda eğitimi, yerel kapasitenin geliştirilmesi, afetlere etkin müdahale ve gönüllülük alanlarında geniş bir bilgi ve tecrübe ağı oluşturarak ortak çalışmayı destekleyici geniş katılımlı bir platform oluşturmayı amaçlamaktır” denildi. Vakfın, 305 bin YTL tutarında malvarlığı bulunuyor.

VAKFIN KURUCU ÜYELERİ

Vakıf üyeleri arasında şu isimler ve kuruluşlar yer alıyor :
“Aka Gündüz Özdemir, Ahmet Nazmi Durbakayım, Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Turhan Altıner, Ali Müfit Gürtuna, Ali Rıza Arslan, Atilla Özdikmen, Aydın Doğan, Ayşenur Yıldız, Burhan Silahtaroğlu, Celalettin Özel, Cem Bakioğlu, Demir İnözü, Erman Atasoy, Nevres Erol Bilecik, Ersin Arıoğlu, Ethem Sancak, Evren Köprülü, Faruk Yalçın, Fazıl Say, Hakkı Polat Gülkan, Halit Şarlak, Süleyman Haluk Sanver, Haluk Ulusoy, Hamit Doğan Ziya Başak, Hasan Bengü, Hasan Uğur Ulusoy, Hüsnü Mustafa Özyeğin, İbrahim Betil, İskender Nuri Aka, İzzet Çevik, Jan Nahum, Mustafa Mehmet Birgi, Mehmet Celal Betil, Mehmet Cengiz, Mehmet Tayfun İşeri, Muktedir İlhan, Murat Sungur Bursa, Mustafa Farsakoğlu, Nurettin Gürsel Kutlu, Mustafa Yılmaz, Okan Balcı, Oktay Yavuz, Osman Faruk Loğoğlu, Osman Kaya, Ahmet Osman Mayatepek, M.Münire Gülay Barbarosoğlu, Yücel Yılmaz, Remzi Önder Karaduman, Sabri Vedit Engin, Hüseyin Safeddin Karpat, Sait Ali Bayrak, S.Şükrü Ünlütürk, M.Sinan Tara, Şerif Arı, Şeyda Zeynep Akdurak, Tavit Köletavitoğlu, Tayfun Bayazıt, Turan Eser, Uğur Yüce, Ünal Somuncu, Vedat Kirişçi, Yasin Hilmi Yazan, İstanbul Ticaret Odası, Doğuş Holding, Eczacıbaşı Holding, Anadolu End. Holding, Nurol İnşaat ve Tic. A.Ş, ABB Elektrik San. A.Ş, Ben Boru San. Tic.Ltd.Şti., MÜSİAD, Parador Propordies Gayrimenkul Turizm Ticaret A.Ş.

Patronlar dünyası