Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 4 sanık, 1 yıl 6 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

        Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmalarına, haklarında ayrı ayrı dava açılan ve tutuklu yargılanan sanık Esma Engin ile tutuksuz sanık Mustafa Özkan ve avukatları katıldı.

        Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat talebinde bulundu.

        Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların terör örgütüne yardım ettiklerini ve şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarını belirtti. Savcı, kuvvetli delil durumu dikkate alınarak, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

        Mahkeme heyeti, ByLock'u kullandığı belirlenen sanıklardan Engin'e 7 yıl 6 ay, sanık Özkan'a ise "örgüte yardım etmek" suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi. Sanık Engin'in tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

        Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda ise tutuksuz yargılanan sanıklar Suat Aktaş ve Hamit Kanat hazır bulundu.

        Sanıklardan Kanat'a "örgüte yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Aktaş'a ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler