Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da Antep fıstığı fiyatlarındaki artışı protesto eden bir grup tatlı üreticisi, fıstık fiyatı düşene kadar fıstıklı tatlı üretmeme kararı aldı.

        Kentteki bir restoranda bir araya gelen tatlıcılar adına basın açıklaması yapan Şevket Salik, fıstık fiyatlarının yükselmesi için bir neden olmadığını belirtti.

        Malatya'da faaliyet gösteren tatlıcılar olarak, yarından itibaren iş yerlerinde fıstıklı tatlı üretmeyeceklerini dile getiren Salik, şunları kaydetti:

        "Sezonda 45 liraya aldıkları fıstığı stoklayarak 220 liraya satmaya kalkan stokçular fıstık fiyatlarını düşürünceye kadar bizler de kayısılı, cevizli, bademli, fındıklı, çikolatalı tatlılar üreteceğiz. Tezgahlarımıza fıstıklı ürün çıkarmayarak halkımıza uygun fiyata farklı lezzetler sunacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler