Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 'askeri mahrem yapılanması' olduğu, ankesörlü telefonlar aracılığıyla irtibat kurdukları şüphesiyle gözaltına alınan 17 kişiden üsteğmenlikten ihraç edilen E.K. tutulandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 15 Mayıs'ta örgütle bağlantılı olan şüphelilere yönelik Malatya merkezli Ankara, İstanbul, Çanakkale, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay'da 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda arama yapılan adreslerde çok sayıda örgütsel materyal ele geçirilirken, örgütte 'askeri mahrem yapılanması' olduğu öne sürülen, aralarında meslekten ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden üsteğmenlikten ihraç edilen E.K. tutuklandı, 15'i adli kontrolle 16 şüpheli ise mahkemece serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler