Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya, Manisa, Mardin sahur vakti! 2018 Malatya, Manisa, Mardin'de ilk imsak saati

        Ramazan ayının ilk buluşması 16 Haziran gecesi sahur ile gerçekleşecek. Malatya, Manisa, Mardin’de bugün ilk kez sahura kalkıp niyet edeceklerin merak ettiği sahur vakti saat kaçta olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilerle hazırladığımız 2018 Malatya, Manisa, Mardin sahur vakitleri...

        KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA SAHUR VE İMSAK VAKTİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Malatya'da sahur vakti (imsak) 03:29, Manisa'da 04:11, Mardin'da 03:24 olarak görülüyor. İmsak vaktinde okunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        REKLAM

        YUNUSEMRE RAMAZAN'A HAZIR

        Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’da binlerce vatandaşı kuracağı iftar sofralarında ağırlayacak. Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “11 ayın sultanı olan Ramazan, İslam Aleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret günleridir” diye konuştu.

        Yunusemre Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ın adına yaraşır şekilde yaşanması için hazırlıklarını tamamladı. Yunusemre Belediyesi’nin iftar sofrası 18 Mayıs Cuma akşamından itibaren Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda kurulacak. Manisalıların Ramazan ayını kutlayan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu ayın rahmet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Başkan Çerçi, “11 ayın sultanı olan Ramazan, İslam Aleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret günleridir. Bu mübarek ayda dargınlıklar unutulur; kardeşlik duyguları ve paylaşımlar artar. Bu bilinçle hareket ederek komşumuzu, yoksulumuzu, büyüklerimizi, hastalarımızı ziyaret edelim” dedi.

        REKLAM

        Mahallelerde iftar sofrası kurulacak

        Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan iftar programlarında her gün yaklaşık bin 500 kişiyi iftarda ağırlamaya hazırlandıklarını belirtirken, etkinliklere tüm Manisalıları davet etti. Başkan Mehmet Çerçi, “Bu mübarek ayda iftar soframızı Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda kuracağız. Ayrıca 20 mahallemizde vatandaşlarımızla iftar sofrasında bir araya geleceğiz. Bu mahallelerde de programlarımız bitince kırsal mahallelerimizin hepsinde iftar yapmış olacağız. Ramazan ayı münasebetiyle camilerde başlatılan temizlik ve yıkama çalışmalarımızı da tamamladık. Vatandaşlarımızın daha temiz ve ferah ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmelerini arzu ediyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hayırseverlerimizle birlikte erzak yardımında bulunacağız. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerimize erzaklarını ulaştıracağız. Yunusemre Belediyesi olarak her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da vatandaşlarımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet ve mağfiret yüklü Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını dilerim.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ