Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Manisa'da ilk kez gerçekleştirilen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' renkli görüntülere sahne oldu

        İlki 5 yıl önce İzmir'de gerçekleştirilen 'SüslüKadınlarBisiklet Turu' Manisa'da ilk kez gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan bisiklet turunda hemkadınlarhem de bisikletleri süsleriyle dikkat çekerken bazı katılımcılar bisiklet turuna kendi yaptıkları tasarımlarla tura ailece katıldı.

        Manisalısüslükadınlarpedal çevirerek egzoz kokularına parfüm kokuları karıştırdı. Öğretmen Özlem Şahin liderliğinde bir araya gelen yaklaşık 500 kadın ve erkekten oluşanSüslüKadınlarBisiklet Turu Manisa'da bu yıl ilk kez gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelenkadınlarve bisikletleri süsleriyle dikkat çekerken eşlerini ve çocuklarını yalnız bırakmak istemeyen erkekler de tura destek verdi. 5 yıl önce İzmir'de başlayan ve Manisa'da ilk kez bu yıl gerçekleştirilen bisiklet turuna katılan gönüllükadınlar'Arabadan in bisiklete bin' şeklinde slogan attı.

        Bisiklet turu öncesi bir konuşma yapan ve gönüllükadınları bir araya getiren Özlem Şahin, "Bu yıl ülkemizde 5, Manisa'da ise ilk defa yapılacak olanSüslüKadınlarBisiklet Turunu gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz.SüslüKadınlarBisiklet Turu 2013 yılında İzmir'de Sema Gür'ün girişimleriyle bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlamıştır. 5 yıl içinde büyüyen bu etkinlik Türkiye'de diğer şehirlerde bisiklete binen diğerkadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl 50 şehirde eş zamanlı olarak yine gönüllükadınlartarafından yapılıyor, gururluyuz." dedi.

        Toplantı amaçlarından da bahseden Şahin şunları söyledi: "Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bisiklet, çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet, yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekmek için süslendik ve bisikletlerimizle yollara çıktık. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan Dünya Otomobilsiz Kentler Gününü yapmak için buradayız. Biz de Manisa'da bisiklete binenkadınlarolarak motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Egzoz kokusuna karşı, parfüm kokusu diyoruz."

        Şahin'in yaptığı konuşmanın ardından meydanı doldurankadınlarhep bir ağızdan 'Arabadan in Bisiklete bin' şeklinde alkışlarla slogan attı. Bisiklete binme kurallarının katılımcılara anlatılmasının ardından trafiğe kapatılan Manisa'nın cadde ve sokaklarındasüslükadınlarpedal çevirdi. Bisiklet turuna Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Müge Türkeli Kuğu da katıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ