Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin Büyükşehir Belediyesi, 1016 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli programlar düzenledi.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, 1016 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi program düzenledi. Belediyenin servis araçlarıyla evlerinde alınan engelliler, bir alış veriş merkezinde düzenlenen şenlikte, müzik, topaç oyunu, bowling, baloncuk, yüz boyama, basket atma gibi oyunların ardından sinemaya götürülerek gönüllerince eğlendi. DİKA’da düzenlenen kum sanatı ve gölge sanatları ardından ‘Engelsiz Mardin Projesi’ kapsamında eğitim alan engelli öğrenciler şehrin tarihi ve turistik mekanlarında fotoğraf çekti.

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, yılın 365 günü engelli bireylerin yanında olduklarını ve kendilerini yalnız bırakmadıklarını aktardı. Büyükşehir Belediyesi olarak engelliler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Yaman, “Şehrimizde ki engelli kardeşlerimizin daha rahat bir yaşam olanağı bulmaları, sosyal anlamda kendilerine yetebilen birer birey olmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve kaçınmayacağız. Yaptığımız bütün çalışmalarımızda onları her zaman ön plana koyduk” dedi.

        Engellilerin şehirde rahat yaşamaları için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade eden Yaman şunları söyledi:

        “1016 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi program düzenledik. Bir alış veriş merkezinde düzenlediğimiz şenlikte gönüllerince eğlendiler. Engellileri sinemaya götürdük. Kum ve gölge sanatı gösterisinin ardından Engelsiz Mardin Projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerimiz şehrin tarihi ve turistik mekanlarında fotoğraf çektiler. Kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler