Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 37 askerden 9'u tutuklanırken, 28 asker ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 37 muvazzaf astsubay gözaltına alınmıştı. Astsubaylar savcılık sorgularının ardından tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sulh ceza hakimliğinde sevk edilen muvazzaf astsubaylardan 9'u tutuklanırken, 28'i ise etkin pişmanlık hükümleri kapsamında adli makamlara bilgi verdikleri için adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest kaldı. Tutuklanan 9 astsubay ise cezaevine gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler