Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla köy tüzel kişiliği adına kayıtlı kilise, manastır ve mezarlıkların hazineye devredilmesine karşın itiraz eden Süryaniler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile yeniden tapularının vakıflarına devredilmesini sevinçle karşıladılar.

        Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Ayhan Gürkan, “Biz bir yanlışlıktan veya kanun boşluğundan dolayı bu hadisenin yaşandığına inanıyoruz. Biz devletin bunu yapacağına inanıyorduk. Bu tüm dünyada ki Süryaniler için sevinç mutluluk haberi oldu. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ediyoruz. 50’ye yakın manastır, kilise tapusu Mor Gabriel Manastırına teslim edildi. Kalan parçalarında biran önce geri iade edileceğine inancımız tamdır. Bu sevinci bize yaşatan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Adalet yerini buldu ve bu tür sevinçli haberleri her zaman yaşayacağız ”dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler